DARDANEL
Ton Reklam Genel

İYİ Parti Çanakkale’de adaylarıyla sahada

(Haber Merkezi) - | 14.02.2024 - 10:55, Güncelleme: 14.02.2024 - 15:55
 

İYİ Parti Çanakkale’de adaylarıyla sahada

31 Mart yerel seçimlerine az bir zaman kala İyi Parti Çanakkale’de adaylarını duyurmaya başladı, seçimlerine kendi başına girecek olan İyi Parti’de çalışmalar hızlandı. Detaylar haberimizde
Yerel seçimlere 45 gün kaldı. Millet İttifakının dağılması ve Cumhur İttifakının belli ilçelerde ortak aday çıkartmamasının ardından seçim rekabeti hareketlendi Türkiye 81 ili ve ilçeleriyle seçim atmosferine girdi. İYİ Parti’de Çanakkale’de adaylarıyla sahada çalışmalarını hızlandırdı. Partiler aday listelerini 20 Şubat’a kadar Yüksek Seçim Kurulu’na sunmak zorunda. İyi Parti Çanakkale’nin birçok ilçesinde adaylarını duyurdu. Çanakkale Merkez’de Burak Kunt, Biga’da Selçuk Kavaz, Çan’da Mustafa Kılıç, Gelibolu’da Koray Akkuş, Lapseki’de Atilla Öztürk, Bozcaada’da Cevdet Çebi, Yenice’de Ali Osman İçen, Kepez’de Didem Güner, Kalkım’da Ahmet Şentürk ve Geyikli’de Ercan Yılmaz, İyi Parti’nin netleşen adayları GÖKÇEADA’YI YENİ BİR DÖNEM BEKLİYOR 2019 seçimlerinde ittifaklarla girilen seçimde Cumhuriyet Halk Partisi aday çıkarmamış İYİ Partinin adayı Ünal Çetin oyların yüzde 56 ‘sını alarak yeniden başkan seçilmişti. 2014 seçimlerinde MHP’nin adayı olan Çetin oyların yüzde 41’i ile başkanlık koltuğuna oturmuştu. 2014’te AK Parti’nin adada aldığı oy oranı yüzde 33’te kaldı.  2019’da ise bu oran yüzde 29’a geriledi. 2024 seçimlerinde Gökçeada’da İYİ Parti’nin adayı henüz belli değil. CHP  Bülent Ecevit Atalay ile AK Parti ise Yıldıray Ölçek ile seçim yarışına girecek. ECEABAT İYİ PARTİ DÖNEMİ BİTEBİLİR  Eceabat’ta mevcut Belediye Başkanı Saim Zileli’nin İyi Parti’den, Cumhuriyet Halk Partisi’ne geçmesinin ardından İyi Parti’nin Eceabat’ta başkan adayı da Fercan Kodak oldu. Saim Zileli 2019 seçimlerinde CHP’li aday Metin Övün ile yarışmış; oyların yüzde 40’ını alarak 127 oy farkla ipi göğüslemişti. Seçim rekabetinin son ana kadar devam edeceği 31 Mart Yerel seçimlerinde son kararı seçmenler verecek.     HABER: BATUHAN YILDIRIM  
31 Mart yerel seçimlerine az bir zaman kala İyi Parti Çanakkale’de adaylarını duyurmaya başladı, seçimlerine kendi başına girecek olan İyi Parti’de çalışmalar hızlandı. Detaylar haberimizde

Yerel seçimlere 45 gün kaldı. Millet İttifakının dağılması ve Cumhur İttifakının belli ilçelerde ortak aday çıkartmamasının ardından seçim rekabeti hareketlendi Türkiye 81 ili ve ilçeleriyle seçim atmosferine girdi. İYİ Parti’de Çanakkale’de adaylarıyla sahada çalışmalarını hızlandırdı. Partiler aday listelerini 20 Şubat’a kadar Yüksek Seçim Kurulu’na sunmak zorunda. İyi Parti Çanakkale’nin birçok ilçesinde adaylarını duyurdu.

Çanakkale Merkez’de Burak Kunt, Biga’da Selçuk Kavaz, Çan’da Mustafa Kılıç, Gelibolu’da Koray Akkuş, Lapseki’de Atilla Öztürk, Bozcaada’da Cevdet Çebi, Yenice’de Ali Osman İçen, Kepez’de Didem Güner, Kalkım’da Ahmet Şentürk ve Geyikli’de Ercan Yılmaz, İyi Parti’nin netleşen adayları

GÖKÇEADA’YI YENİ BİR DÖNEM BEKLİYOR

2019 seçimlerinde ittifaklarla girilen seçimde Cumhuriyet Halk Partisi aday çıkarmamış İYİ Partinin adayı Ünal Çetin oyların yüzde 56 ‘sını alarak yeniden başkan seçilmişti.

2014 seçimlerinde MHP’nin adayı olan Çetin oyların yüzde 41’i ile başkanlık koltuğuna oturmuştu.

2014’te AK Parti’nin adada aldığı oy oranı yüzde 33’te kaldı.  2019’da ise bu oran yüzde 29’a geriledi.

2024 seçimlerinde Gökçeada’da İYİ Parti’nin adayı henüz belli değil. CHP  Bülent Ecevit Atalay ile AK Parti ise Yıldıray Ölçek ile seçim yarışına girecek.

ECEABAT İYİ PARTİ DÖNEMİ BİTEBİLİR

 Eceabat’ta mevcut Belediye Başkanı Saim Zileli’nin İyi Parti’den, Cumhuriyet Halk Partisi’ne geçmesinin ardından İyi Parti’nin Eceabat’ta başkan adayı da Fercan Kodak oldu.

Saim Zileli 2019 seçimlerinde CHP’li aday Metin Övün ile yarışmış; oyların yüzde 40’ını alarak 127 oy farkla ipi göğüslemişti.

Seçim rekabetinin son ana kadar devam edeceği 31 Mart Yerel seçimlerinde son kararı seçmenler verecek.

 

 

HABER: BATUHAN YILDIRIM

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tontv.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.