17 viç SOL
17 Vinç
DARDANEL
Ton Reklam Genel

Çanakkale Savaşları'ndan kalma 109 yıllık batıklar tarihe tanıklık ediyor

Asayiş (Haber Merkezi) - | 21.05.2024 - 08:55, Güncelleme: 21.05.2024 - 17:47
 

Çanakkale Savaşları'ndan kalma 109 yıllık batıklar tarihe tanıklık ediyor

Dünyaca ünlü su altı fotoğrafçısı Alex Dawson, Gelibolu Tarihi Sualtı Parkı'nda 109 yıllık Çanakkale Savaşları'ndan kalma batıkları görüntüledi. Tarihi savaş batıkları, 1. Dünya Savaşı temalı ilk su altı parkı özelliğini taşıyor.
Çanakkale'nin savaşın kanlı sahnelerine tanıklık ettiği Tarihi Gelibolu Yarımadası, her yıl binlerce ziyaretçiye Çanakkale ruhunu yaşatmaya devam ediyor. Bu bölgede açık hava müzesi niteliği taşıyan ve tarihi izlerin her adımda hissedildiği yerde, Gelibolu Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı, yeni projelerle Çanakkale ruhunu ve destanını daha geniş kitlelere ulaştırmayı hedefliyor. Gelibolu Sualtı Parkı, 3 yıl önce dalış turizmine açıldı ve derinliklerinde pek çok hikaye barındıran Çanakkale'nin savaş batıklarını keşfetmek isteyenlere kapılarını açtı. İngiliz Kraliyet Donanması'na ait 'HMS Majestic' dahil olmak üzere 14 batık gemi, parkın su altı zenginliklerini oluşturuyor. Park, 21 farklı dalış noktası ve 150 kilometrelik bir alanda dalış imkanı sunuyor. Gelibolu Sualtı Parkı'nda gerçekleştirilen bu önemli etkinliğe Alex Dawson'un yanı sıra su altı fotoğrafçısı ve teknik dalıcı Ashley Peterson da katıldı. Dawson, Gelibolu'nun su altı zenginliklerini dünyaya tanıtmak için buraya davet edildiğini ve burada bulunmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti. Savaşın izlerinin olduğu batıkların keşfi sırasında duygusal anlar yaşadığını belirten Peterson, Gelibolu'nun gerçekten özel bir yer olduğunu vurguladı. Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Gelibolu Sualtı Parkı'nın önemine değinerek, dünyanın en iyi su altı fotoğrafçılarını Gelibolu'ya çekmeye devam edeceklerini belirtti. Konuşmaların ardından Kaşdemir, Dawson ve Peterson'a teşekkür belgesi takdim ederek, 'HMS Majestic' zırhlısına dalış gerçekleştirdi.
Dünyaca ünlü su altı fotoğrafçısı Alex Dawson, Gelibolu Tarihi Sualtı Parkı'nda 109 yıllık Çanakkale Savaşları'ndan kalma batıkları görüntüledi. Tarihi savaş batıkları, 1. Dünya Savaşı temalı ilk su altı parkı özelliğini taşıyor.

Çanakkale'nin savaşın kanlı sahnelerine tanıklık ettiği Tarihi Gelibolu Yarımadası, her yıl binlerce ziyaretçiye Çanakkale ruhunu yaşatmaya devam ediyor. Bu bölgede açık hava müzesi niteliği taşıyan ve tarihi izlerin her adımda hissedildiği yerde, Gelibolu Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı, yeni projelerle Çanakkale ruhunu ve destanını daha geniş kitlelere ulaştırmayı hedefliyor.

Gelibolu Sualtı Parkı, 3 yıl önce dalış turizmine açıldı ve derinliklerinde pek çok hikaye barındıran Çanakkale'nin savaş batıklarını keşfetmek isteyenlere kapılarını açtı. İngiliz Kraliyet Donanması'na ait 'HMS Majestic' dahil olmak üzere 14 batık gemi, parkın su altı zenginliklerini oluşturuyor. Park, 21 farklı dalış noktası ve 150 kilometrelik bir alanda dalış imkanı sunuyor.

Gelibolu Sualtı Parkı'nda gerçekleştirilen bu önemli etkinliğe Alex Dawson'un yanı sıra su altı fotoğrafçısı ve teknik dalıcı Ashley Peterson da katıldı. Dawson, Gelibolu'nun su altı zenginliklerini dünyaya tanıtmak için buraya davet edildiğini ve burada bulunmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti. Savaşın izlerinin olduğu batıkların keşfi sırasında duygusal anlar yaşadığını belirten Peterson, Gelibolu'nun gerçekten özel bir yer olduğunu vurguladı.

Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Gelibolu Sualtı Parkı'nın önemine değinerek, dünyanın en iyi su altı fotoğrafçılarını Gelibolu'ya çekmeye devam edeceklerini belirtti. Konuşmaların ardından Kaşdemir, Dawson ve Peterson'a teşekkür belgesi takdim ederek, 'HMS Majestic' zırhlısına dalış gerçekleştirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tontv.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.