DARDANEL
Ton Reklam Genel

Yenice'nin gün gün hayır takvimi

Yaşam (Haber Merkezi) - | 27.04.2024 - 15:57, Güncelleme: 27.04.2024 - 15:57
 

Yenice'nin gün gün hayır takvimi

Çanakkale’nin Yenice İlçesinde köy hayırları başladı
Çanakkale’nin ilçelerinde her yıl bahar aylarında gerçekleştirilen köy hayırları başladı. Yenice ilçesinin de hem sosyal hayatının hem de geleneklerinin yaşatılması açısından büyük önem arz eden hayırlar da köylüler el birliği ile yemekler hazırlayıp, davetlileri ağırlıyor.   Duaların da okunduğu hayır günlerinde hem köylerdeki yaşam canlanıyor,  hem de hasret gideriliyor.  Binlerce vatandaşın ilgisini gören köy hayırlarında, özellikle gelenesel yöntemlerle pişirilen keşkek ve pilav ikramı da yapılıyor. Birbirleri ile sohbet etme fırsatı bulan vatandaşlar, köylerini bir kez daha gelmenin mutluluğunu da yaşıyor. Yenice’deki köy hayır cemiyetlerinin takvimsel sıralaması şöyle:   21.Nisan Pazar ÇAMOBA Köy Hayrı 21.Nisan Pazar YEŞİLKÖY Köy Hayrı 27.Nisan Cumartesi ÇINARKÖY Köy Hayrı 28.Nisan Pazar GÜMÜŞLER Köy Hayrı 28.Nisan Pazar SARIÇAYIR Köy Hayrı 28.Nisan Pazar SAZAK Köy Hayrı 28.Nisan Pazar KUZUPINAR Köy Hayrı 28.Nisan Pazar ÇUKUROBA Köy Hayrı 04. Mayıs Cumartesi ÇIRPILAR Köy Hayrı 05.Mayıs Pazar ÇAL Köy Hayrı 05.Mayıs Pazar TABAN Köy Hayrı 05.Mayıs Pazar YARIŞ Köy Hayrı 05.Mayıs Pazar HACILAR Köy Hayrı 05.Mayıs Pazar KIZILDAM Köy Hayrı 05.Mayıs Pazar GÜVEYLER OBASI Köy Hayrı 11.Mayıs Cumartesi KABALI Köy Hayrı 12.Mayıs Pazar BALLIÇAY Köy Hayrı 12.Mayıs Pazar SOFULAR Köy Hayrı 12.Mayıs Pazar HAYDAROBA Köy Hayrı 12.Mayıs Pazar KARAKÖY Köy Hayrı 12.Mayıs Pazar KALABAK BAŞI Köy Hayrı 12.Mayıs Pazar KIRIKLAR Köy Hayrı
Çanakkale’nin Yenice İlçesinde köy hayırları başladı

Çanakkale’nin ilçelerinde her yıl bahar aylarında gerçekleştirilen köy hayırları başladı. Yenice ilçesinin de hem sosyal hayatının hem de geleneklerinin yaşatılması açısından büyük önem arz eden hayırlar da köylüler el birliği ile yemekler hazırlayıp, davetlileri ağırlıyor.  

Duaların da okunduğu hayır günlerinde hem köylerdeki yaşam canlanıyor,  hem de hasret gideriliyor.

 Binlerce vatandaşın ilgisini gören köy hayırlarında, özellikle gelenesel yöntemlerle pişirilen keşkek ve pilav ikramı da yapılıyor. Birbirleri ile sohbet etme fırsatı bulan vatandaşlar, köylerini bir kez daha gelmenin mutluluğunu da yaşıyor.

Yenice’deki köy hayır cemiyetlerinin takvimsel sıralaması şöyle:

 

21.Nisan Pazar ÇAMOBA Köy Hayrı

21.Nisan Pazar YEŞİLKÖY Köy Hayrı

27.Nisan Cumartesi ÇINARKÖY Köy Hayrı

28.Nisan Pazar GÜMÜŞLER Köy Hayrı

28.Nisan Pazar SARIÇAYIR Köy Hayrı

28.Nisan Pazar SAZAK Köy Hayrı

28.Nisan Pazar KUZUPINAR Köy Hayrı

28.Nisan Pazar ÇUKUROBA Köy Hayrı

04. Mayıs Cumartesi ÇIRPILAR Köy Hayrı

05.Mayıs Pazar ÇAL Köy Hayrı

05.Mayıs Pazar TABAN Köy Hayrı

05.Mayıs Pazar YARIŞ Köy Hayrı

05.Mayıs Pazar HACILAR Köy Hayrı

05.Mayıs Pazar KIZILDAM Köy Hayrı

05.Mayıs Pazar GÜVEYLER OBASI Köy Hayrı

11.Mayıs Cumartesi KABALI Köy Hayrı

12.Mayıs Pazar BALLIÇAY Köy Hayrı

12.Mayıs Pazar SOFULAR Köy Hayrı

12.Mayıs Pazar HAYDAROBA Köy Hayrı

12.Mayıs Pazar KARAKÖY Köy Hayrı

12.Mayıs Pazar KALABAK BAŞI Köy Hayrı

12.Mayıs Pazar KIRIKLAR Köy Hayrı

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tontv.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.