DARDANEL

Türkiye Emekli Subaylar Derneği 40 yaşında

Özel Haber (Haber Merkezi) - | 05.04.2024 - 17:29, Güncelleme: 05.04.2024 - 17:43
 

Türkiye Emekli Subaylar Derneği 40 yaşında

Türkiye Emekli Subaylar Derneği (TESUD) Çanakkale Şubesi’nin 40. Kuruluş yıldönümünü törenle kutladı. TESUD Şube Başkanı Eminettin Ergin törende yaptığı konuşmada ülkenin silahsız işgale maruz kaldığını söyledi.
Türkiye Emekli Subaylar Derneğinin (TESUD) 40. Kuruluş yıldönümü nedeniyle Cumhuriyet Meydanında tören gerçekleştirildi. Çanakkale Şube Başkanı Emekli Albay Eminettin Ergin tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunulmasıyla başlayan tören, Saygı duruşu ve istiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Törende konuşan Eminettin Ergin; “Hayatlarının her anı devlete hizmet etmekle, terör çeteleriyle boğuşmakla, sınırlarımızı düşmana karşı Korumakla geçen, yaşları 85’e dayanmış komutanlarımız hala cezaevlerinde tutuluyor. Hepsinin çok ciddi sağlık sorunlar var. Dört yılı aşkın süreden beri cezaevlerinde yaşam savaşı veriyorlar. Adli tip kurumunun sağlıkları bozuk olduğu için "cezaevlerinde kalamazlar" diye verilen rapor dosyaları aylardır imza bekliyor. Ömürlerini bu ülkeye adamış olan insanların, yoğun sağlık sorunları içinde cezaevlerinde hükümlü bekletilmesi insafsızlıktır. Çok üzüntülüyüz. Gençlerimiz, kaliteli insan gücümüz ülkeyi terk etmenin yollarını arıyor. Gençlerimiz mutsuz, umutsuz. Ülkemizi terk eden kaliteli insanimizin yerlerini Suriyeli, Afgan ve Afrikalı eğitimsiz kalabalıklar alıyor.” Konuşmasında gençlerin kaliteli insan gücünün ülkeyi terk ettiğine dikkat çeken TESUD Şube Başkanı Eminettin Ergin; ; ülkenin sığınmacı ve mülteciler tarafından silahsız işgale uğradığını söyledi. “Silahsız işgale maruz kalıyoruz. Bu gelenlerin nüfus artış oranının, Türk Halkının nüfus artış oranı ile mukayese edildiğinde durumun vahameti daha da iyi anlaşılıyor. Avrupa’nın göbeğinde, 1992-1995 yılları arasında meydana gelen ve insanlık dışı soykırımla sonuçlanan Bosna Savaşı’nın gerçek sebeplerinden birisi de nüfus artışında yaşanan bu dengesizlik olduğu unutulmamalıdır.” TESUD’un 40. Kuruluş yıldönümü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanında düzenlenen tören; Harbiye Marşı ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi. HABER: HÜLYA ESEN      
Türkiye Emekli Subaylar Derneği (TESUD) Çanakkale Şubesi’nin 40. Kuruluş yıldönümünü törenle kutladı. TESUD Şube Başkanı Eminettin Ergin törende yaptığı konuşmada ülkenin silahsız işgale maruz kaldığını söyledi.

Türkiye Emekli Subaylar Derneğinin (TESUD) 40. Kuruluş yıldönümü nedeniyle Cumhuriyet Meydanında tören gerçekleştirildi.

Çanakkale Şube Başkanı Emekli Albay Eminettin Ergin tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunulmasıyla başlayan tören, Saygı duruşu ve istiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.

Törende konuşan Eminettin Ergin; “Hayatlarının her anı devlete hizmet etmekle, terör çeteleriyle boğuşmakla, sınırlarımızı düşmana karşı Korumakla geçen, yaşları 85’e dayanmış komutanlarımız hala cezaevlerinde tutuluyor. Hepsinin çok ciddi sağlık sorunlar var. Dört yılı aşkın süreden beri cezaevlerinde yaşam savaşı veriyorlar. Adli tip kurumunun sağlıkları bozuk olduğu için "cezaevlerinde kalamazlar" diye verilen rapor dosyaları aylardır imza bekliyor. Ömürlerini bu ülkeye adamış olan insanların, yoğun sağlık sorunları içinde cezaevlerinde hükümlü bekletilmesi insafsızlıktır. Çok üzüntülüyüz. Gençlerimiz, kaliteli insan gücümüz ülkeyi terk etmenin yollarını arıyor. Gençlerimiz mutsuz,

umutsuz. Ülkemizi terk eden kaliteli insanimizin yerlerini Suriyeli, Afgan ve Afrikalı eğitimsiz kalabalıklar alıyor.”


Konuşmasında gençlerin kaliteli insan gücünün ülkeyi terk ettiğine dikkat çeken TESUD Şube Başkanı Eminettin Ergin; ; ülkenin sığınmacı ve mülteciler tarafından silahsız işgale uğradığını söyledi.

“Silahsız işgale maruz kalıyoruz. Bu gelenlerin nüfus artış oranının, Türk Halkının nüfus artış oranı ile mukayese edildiğinde durumun vahameti daha da iyi anlaşılıyor.

Avrupa’nın göbeğinde, 1992-1995 yılları arasında meydana gelen ve insanlık dışı soykırımla sonuçlanan Bosna Savaşı’nın gerçek sebeplerinden birisi de nüfus artışında yaşanan bu dengesizlik olduğu unutulmamalıdır.”

TESUD’un 40. Kuruluş yıldönümü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanında düzenlenen tören; Harbiye Marşı ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

HABER: HÜLYA ESEN

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tontv.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.