DARDANEL

Müteahhitlerden çimento ve betona zam tepkisi

Özel Haber (Haber Merkezi) - | 25.04.2024 - 14:57, Güncelleme: 25.04.2024 - 16:53
 

Müteahhitlerden çimento ve betona zam tepkisi

Ekonomik zorluklar inşaat sektörünü de vurdu, çimentonun fiyatında rekor artış oldu. Çanakkale Müteahhitler Birliği Başkanı Salih Yıldız; Çimento ve beton üreticilerinin aldığı zam kararına tepki gösterdi.
İnşaat sektörünün en önemli girdilerinden çimentoya yüzde 43 zam geldi. 50 kiloluk çimentonun fiyatı 1750 liradan, 2 bin 500 liraya yükseldi. Resmen fırlayan çimento fiyatları yüzünden iş yapamaz hale gelen müteahhitler bu duruma tepkili. Çanakkale Müteahhitler Birliği Başkanı Salih Yıldız; inşaat maliyetlerini artıran zam kararı hakkında açıklamalarda bulundu. Zam kararına tepki gösteren Yıldız; Çimento, demir ve beton kartelinin kriz fırsatçılığı yaptığını ifade etti. “TİCARETTE AHLAKİ DEĞERLER YOK OLDU” “Son zamanlarda özellikle çimentoya gelen zamlar özellikle bir kartelleşmenin birlikte hareket edip üretimi ciddi bir şekilde sekteye uğratmak gibi bir hareket diye düşünüyorum. Elektriğe zam gelmedi, mazota zam gelmedi, enerjiye zam gelmedi asgari ücret değişmedi, fiyatlar değişmedi. Fakat çimentoya bakıyorsunuz bir anda yüzde 40 zam. Bin 752 lira olan tonu bir anda bin 500 liraya çıkıyor. Bu fiyatların artması demek vatandaşın konut sahibi olamaması demek. Hal böyle olunca hem enflasyonist bir ortamda durmadan fiyatların değişmesi bir de ticaretin ne yazık ki ahlaki değerlerinin yok olması.”     Ev yapmanın, insanların ev almasının zorlaştığını kaydeden Yıldız, ekonominin lokomotifi olan inşaat sektörünün her geçen gün kan kaybettiğini bunun sonucunda ise işsizliğin artacağını istihdamın azalacağını söyledi. Yıldız açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi. “Eskisi gibi konut alma olayı artık yok. Kredi oranları ciddi rakamlara gelmiş. Bugün 2 milyon lira kredi kullanmaya kalksanız ayda ödeyeceğiniz minimum tutar 90 bin lira. 90 bin lirayı bugün kaç kişi ödeyebilir?” HABER: HÜLYA ESEN
Ekonomik zorluklar inşaat sektörünü de vurdu, çimentonun fiyatında rekor artış oldu. Çanakkale Müteahhitler Birliği Başkanı Salih Yıldız; Çimento ve beton üreticilerinin aldığı zam kararına tepki gösterdi.

İnşaat sektörünün en önemli girdilerinden çimentoya yüzde 43 zam geldi. 50 kiloluk çimentonun fiyatı 1750 liradan, 2 bin 500 liraya yükseldi. Resmen fırlayan çimento fiyatları yüzünden iş yapamaz hale gelen müteahhitler bu duruma tepkili. Çanakkale Müteahhitler Birliği Başkanı Salih Yıldız; inşaat maliyetlerini artıran zam kararı hakkında açıklamalarda bulundu. Zam kararına tepki gösteren Yıldız; Çimento, demir ve beton kartelinin kriz fırsatçılığı yaptığını ifade etti.

“TİCARETTE AHLAKİ DEĞERLER YOK OLDU”

“Son zamanlarda özellikle çimentoya gelen zamlar özellikle bir kartelleşmenin birlikte hareket edip üretimi ciddi bir şekilde sekteye uğratmak gibi bir hareket diye düşünüyorum. Elektriğe zam gelmedi, mazota zam gelmedi, enerjiye zam gelmedi asgari ücret değişmedi, fiyatlar değişmedi. Fakat çimentoya bakıyorsunuz bir anda yüzde 40 zam. Bin 752 lira olan tonu bir anda bin 500 liraya çıkıyor. Bu fiyatların artması demek vatandaşın konut sahibi olamaması demek. Hal böyle olunca hem enflasyonist bir ortamda durmadan fiyatların değişmesi bir de ticaretin ne yazık ki ahlaki değerlerinin yok olması.”    

Ev yapmanın, insanların ev almasının zorlaştığını kaydeden Yıldız, ekonominin lokomotifi olan inşaat sektörünün her geçen gün kan kaybettiğini bunun sonucunda ise işsizliğin artacağını istihdamın azalacağını söyledi.

Yıldız açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi.

“Eskisi gibi konut alma olayı artık yok. Kredi oranları ciddi rakamlara gelmiş. Bugün 2 milyon lira kredi kullanmaya kalksanız ayda ödeyeceğiniz minimum tutar 90 bin lira. 90 bin lirayı bugün kaç kişi ödeyebilir?”

HABER: HÜLYA ESEN

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tontv.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.