DARDANEL

Lapseki'de faili meçhul cinayet 10 yıl sonra aydınlatıldı

Asayiş (Haber Merkezi) - | 22.04.2024 - 09:59, Güncelleme: 22.04.2024 - 10:09
 

Lapseki'de faili meçhul cinayet 10 yıl sonra aydınlatıldı

Çanakkale'nin Lapseki ilçesine bağlı Balcılar köyü Kuruçeşme mevkiinde 16 Ağustos 2014 tarihinde kimliği belirsiz bir erkek cesedi bulunmuştu. Olayla ilgili soruşturma başlatan Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, 4 ay süren titiz bir çalışma başlatıldı. Çalışmalar sonucunda Kimliği belirsiz erkek cesedinin Z.C. isimli şahıs olduğu tespit edildi.
Çanakkale'nin Lapseki ilçesine bağlı Balcılar köyü Kuruçeşme mevkiinde 16 Ağustos 2014 tarihinde kimliği belirsiz bir erkek cesedi bulundu. Olayla ilgili soruşturma başlatan Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı, maktulün kimliğini ve olay şüphelilerini tespit etmek üzere özel bir ekip oluşturdu. Yapılan çalışmalar sonucunda, Bursa Büyükşehir Belediyesi Kimsesizler Mezarlığında defnedilen maktulün DNA örnekleri ile İstanbul Adli Tıp Kurumu DNA Veri Bankası'nda bulunan DNA örnekleri karşılaştırıldı. Kimliği belirsiz erkek cesedinin Z.C. isimli şahıs olduğu tespit edildi. Z.C.'nin DNA örnekleri ile eşleşen şüpheliler hakkında soruşturma başlatıldı. Olay ile ilgili Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı’ndan yapılan açıklamada; “Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Faili Meçhul Kasten Öldürme olayının aydınlatılması amacıyla (4) ay süren titiz bir çalışma başlatılmıştır. Yapılan çalışmalar sonucunda Bursa Büyükşehir Belediyesi Kimsesizler Mezarlığında defnedilen edilen maktulün İstanbul Adli Tıp Kurumu DNA Veri Bankası’nda bulunan DNA örnekleri ile tespit edilen şüpheli şahıslardan alınan DNA örneklerinin eşleştirilmesi sonucu kimliği belirsiz erkek cesedinin Z.C. isimli şahıs olduğu tespit edilmiştir. Kimliği tespit edilen Z.C. ile bağlantılı olabileceği değerlendirilen şüpheliler üzerinde yapılan saha çalışmaları, teknik takip, HTS ve DNA eşleştirmesi sonucu, Kasten Öldürme olayını gerçekleştiren, suça iştirak ve yardım ettiği tespit edilen Çanakkale İlinde (8) İstanbul İlinde (1) olmak üzere toplam (9) şüpheliye yönelik 19 Nisan 2024 tarihinde yapılan eş zamanlı operasyonda; M.C., A.C., G.C., M.C., A.C., M.C., G.C., A.B. ve E.Y. isimli şahıslar yakalanarak gözaltına alınmıştır. Yakalanan (9) şüpheli adli işlemlerinin tamamlanmasına müteakip 22 Nisan 2024 tarihinde adli makamlara sevk edilmiştir” ifadeleri yer aldı.
Çanakkale'nin Lapseki ilçesine bağlı Balcılar köyü Kuruçeşme mevkiinde 16 Ağustos 2014 tarihinde kimliği belirsiz bir erkek cesedi bulunmuştu. Olayla ilgili soruşturma başlatan Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, 4 ay süren titiz bir çalışma başlatıldı. Çalışmalar sonucunda Kimliği belirsiz erkek cesedinin Z.C. isimli şahıs olduğu tespit edildi.

Çanakkale'nin Lapseki ilçesine bağlı Balcılar köyü Kuruçeşme mevkiinde 16 Ağustos 2014 tarihinde kimliği belirsiz bir erkek cesedi bulundu. Olayla ilgili soruşturma başlatan Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı, maktulün kimliğini ve olay şüphelilerini tespit etmek üzere özel bir ekip oluşturdu.

Yapılan çalışmalar sonucunda, Bursa Büyükşehir Belediyesi Kimsesizler Mezarlığında defnedilen maktulün DNA örnekleri ile İstanbul Adli Tıp Kurumu DNA Veri Bankası'nda bulunan DNA örnekleri karşılaştırıldı. Kimliği belirsiz erkek cesedinin Z.C. isimli şahıs olduğu tespit edildi. Z.C.'nin DNA örnekleri ile eşleşen şüpheliler hakkında soruşturma başlatıldı.

Olay ile ilgili Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı’ndan yapılan açıklamada;

“Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Faili Meçhul Kasten Öldürme olayının aydınlatılması amacıyla (4) ay süren titiz bir çalışma başlatılmıştır. Yapılan çalışmalar sonucunda Bursa Büyükşehir Belediyesi Kimsesizler Mezarlığında defnedilen edilen maktulün İstanbul Adli Tıp Kurumu DNA Veri Bankası’nda bulunan DNA örnekleri ile tespit edilen şüpheli şahıslardan alınan DNA örneklerinin eşleştirilmesi sonucu kimliği belirsiz erkek cesedinin Z.C. isimli şahıs olduğu tespit edilmiştir.

Kimliği tespit edilen Z.C. ile bağlantılı olabileceği değerlendirilen şüpheliler üzerinde yapılan saha çalışmaları, teknik takip, HTS ve DNA eşleştirmesi sonucu, Kasten Öldürme olayını gerçekleştiren, suça iştirak ve yardım ettiği tespit edilen Çanakkale İlinde (8) İstanbul İlinde (1) olmak üzere toplam (9) şüpheliye yönelik 19 Nisan 2024 tarihinde yapılan eş zamanlı operasyonda; M.C., A.C., G.C., M.C., A.C., M.C., G.C., A.B. ve E.Y. isimli şahıslar yakalanarak gözaltına alınmıştır.

Yakalanan (9) şüpheli adli işlemlerinin tamamlanmasına müteakip 22 Nisan 2024 tarihinde adli makamlara sevk edilmiştir” ifadeleri yer aldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tontv.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.