DARDANEL

Dr. İsmail Sabah'tan önemli açıklamalar

Özel Haber (Haber Merkezi) - | 27.04.2024 - 15:52, Güncelleme: 27.04.2024 - 17:21
 

Dr. İsmail Sabah'tan önemli açıklamalar

Atatürk ve Çanakkale Savaşlarını Araştırma Merkezi ve Ton TV işbirliğinde Çanakkale Kara Muharebelerinin 109. Yıl Dönümü ansına özel yayın gerçekleştirildi. Ton TV ekranlarından canlı yayınlanan programda Dr. İsmail Sabah, Çanakkale Kara Savaşları ve Türk tarihinin en fazla bilinen konusu 57. Alay ile ilgili önemli bir bilgiyi de ilk kez paylaştı.
Çanakkale Kara Muharebelerinin 109. Yıl dönümü anısına Atatürk ve Çanakkale Savaşlarını Araştırma Merkezi ve TON TV işbirliğinde canlı yayın düzenlendi.  Birbirinden değerli öğretim üyelerinin konuk olduğu programın moderatörlüğünü Doç. R. Barış Borlat yaptı. Programa; Prof. Dr. Mesut Uyar, Prof. Dr. Burhan Sayılır, Prof. Dr. Şaduman Halıcı, Prof. Dr. Muhammet Erat, Doç. Dr. Süleyman Tekir, Doç. Dr. Emre Saral, Dr. Öğr. Üyesi Mithat Atabay, Dr. Öğr. Üyesi Fatih Baş, Dr. İsmail Sabah konuk olarak katıldı. Programın ilk bölümünde Çanakkale Kara Savaşlarının hem Türk hem de Dünya tarihi açısından önemine değinildi. Çanakkale Savaşları Kara Harekatı ve ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün askeri dehası anlatıldı.   Programın devamında Osmanlı Ordusu, 25 Nisan 1915 Arı Burnu Çıkarması, Çanakkalee Cephesinin Milli Mücadeleye etkileri, Savaşın sonucu ve yansımaları konuşuldu.   “57. ALAY TEKİRDAĞ’DA DEĞİL GELİBOLU’DA KURULDU” Programın son bölümünde ise Dr. İsmail Sabah, Çanakkale Kara Savaşlarında önemli bir yere sahip olan 57. Alay ile ilgili açıklamalarda bulundu. Dr. Sabah, uzun süredir üzerinde çalıştığı Çanakkale Kara Savaşının en çok tartışılan konusu olan 57. Alayın kuruluş yeriyle ilgili bilgiyi ilk kez Ton TV ekranlarından paylaştı.  Dr. İsmail Sabah; Atatürk’ün de büyük bir hürmetle andığı, Çanakkale Savaşlarının ve Türk Tarihinin en fazla tanınan alayının harp cerideleri incelendiğinde kuruluş hikayesinin çok farklı olduğunu açıkladı. “Hiçbir değişiklik yapmadan Fevzi beyin dizayn etmesinde sadece çok ufak tefek değişiklikler yaparak, büyük bir kararlılıkla 10 Ağustos’taki o Anafartalar zaferini kazandıran taaruzu gerçekleştiriyor ve yeni zellandalılar conk bayırı bölgesinden komple atılıyor. Büyük bir Anafartalar zaferi olarak tarihe geçen zafer kazanılıyor.” HABER: HÜLYA ESEN
Atatürk ve Çanakkale Savaşlarını Araştırma Merkezi ve Ton TV işbirliğinde Çanakkale Kara Muharebelerinin 109. Yıl Dönümü ansına özel yayın gerçekleştirildi. Ton TV ekranlarından canlı yayınlanan programda Dr. İsmail Sabah, Çanakkale Kara Savaşları ve Türk tarihinin en fazla bilinen konusu 57. Alay ile ilgili önemli bir bilgiyi de ilk kez paylaştı.

Çanakkale Kara Muharebelerinin 109. Yıl dönümü anısına Atatürk ve Çanakkale Savaşlarını Araştırma Merkezi ve TON TV işbirliğinde canlı yayın düzenlendi.

 Birbirinden değerli öğretim üyelerinin konuk olduğu programın moderatörlüğünü Doç. R. Barış Borlat yaptı.

Programa; Prof. Dr. Mesut Uyar, Prof. Dr. Burhan Sayılır, Prof. Dr. Şaduman Halıcı, Prof. Dr. Muhammet Erat, Doç. Dr. Süleyman Tekir, Doç. Dr. Emre Saral, Dr. Öğr. Üyesi Mithat Atabay, Dr. Öğr. Üyesi Fatih Baş, Dr. İsmail Sabah konuk olarak katıldı.

Programın ilk bölümünde Çanakkale Kara Savaşlarının hem Türk hem de Dünya tarihi açısından önemine değinildi.

Çanakkale Savaşları Kara Harekatı ve ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün askeri dehası anlatıldı.  

Programın devamında Osmanlı Ordusu, 25 Nisan 1915 Arı Burnu Çıkarması, Çanakkalee Cephesinin Milli Mücadeleye etkileri, Savaşın sonucu ve yansımaları konuşuldu.  

“57. ALAY TEKİRDAĞ’DA DEĞİL GELİBOLU’DA KURULDU”

Programın son bölümünde ise Dr. İsmail Sabah, Çanakkale Kara Savaşlarında önemli bir yere sahip olan 57. Alay ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Dr. Sabah, uzun süredir üzerinde çalıştığı Çanakkale Kara Savaşının en çok tartışılan konusu olan 57. Alayın kuruluş yeriyle ilgili bilgiyi ilk kez Ton TV ekranlarından paylaştı. 

Dr. İsmail Sabah; Atatürk’ün de büyük bir hürmetle andığı, Çanakkale Savaşlarının ve Türk Tarihinin en fazla tanınan alayının harp cerideleri incelendiğinde kuruluş hikayesinin çok farklı olduğunu açıkladı.

“Hiçbir değişiklik yapmadan Fevzi beyin dizayn etmesinde sadece çok ufak tefek değişiklikler yaparak, büyük bir kararlılıkla 10 Ağustos’taki o Anafartalar zaferini kazandıran taaruzu gerçekleştiriyor ve yeni zellandalılar conk bayırı bölgesinden komple atılıyor. Büyük bir Anafartalar zaferi olarak tarihe geçen zafer kazanılıyor.”

HABER: HÜLYA ESEN

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tontv.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.