DARDANEL

Denizlerde av yasağı başladı

Özel Haber (Haber Merkezi) - | 16.04.2024 - 13:37, Güncelleme: 16.04.2024 - 15:23
 

Denizlerde av yasağı başladı

Endüstriyel avcılık yapan gırgır ve trol gemilerini kapsayan av yasağının başladı. Çanakkale Balıkhali’nde balık bolluğu sürerken fiyatlarda ise önümüzdeki günlerde artış yaşanabilir.
Denizlerde av yasağı dün gece itibariyle başlamasının ardından Çanakkale’de balıkçı tezgahlarında bolluk devam etti. Tezgahlarda balıkların fiyatı, Ramazan ayı öncesine göre pek değişiklik göstermezken, balıkçı esnafları bundan sonra kıyı balıkçıların getireceği balık çeşitlerini satacak. Balık fiyatlarının yükselmeye başlayabileceğini belirten Balıkhane Esnafı Ali Dinç, Çanakkale’nin bu durumdan çok etkilenmeyeceğini açıkladı. Balıkhane Esnafı Ali Dinç’’ Gırgırlar şuan paydos ettiğinden balık fiyatları da yükselmektedir ama Çanakkale’de bolluk bitmez’’ dedi. Balıkhane Esnafı Engin Tunç ise vatandaşların av yasağını yanlış anladığını belirtti. Balıkhane Esnafı Engin Tunç’’ Avlanmaya yasağı başladı fakat halkımız bu konuda bilinçli değil. Avlanma yasağı sadece gırgırlar da başladı dolayısıyla ufak tekneler ve balıkçılar serbest. Vatandaşlarımızda avlanma yasağını balık tutmak yasak gibi algılıyor ve bizi bu durum olumsuz etkiliyor. Boğazlarda ve bütün denizlerimizde ufak balıkçı tekneleri ve balıkçıların balık tutmaları serbest’’ diye konuştu.   HABER: ENİSHAN KESKİN
Endüstriyel avcılık yapan gırgır ve trol gemilerini kapsayan av yasağının başladı. Çanakkale Balıkhali’nde balık bolluğu sürerken fiyatlarda ise önümüzdeki günlerde artış yaşanabilir.

Denizlerde av yasağı dün gece itibariyle başlamasının ardından Çanakkale’de balıkçı tezgahlarında bolluk devam etti.

Tezgahlarda balıkların fiyatı, Ramazan ayı öncesine göre pek değişiklik göstermezken, balıkçı esnafları bundan sonra kıyı balıkçıların getireceği balık çeşitlerini satacak.

Balık fiyatlarının yükselmeye başlayabileceğini belirten Balıkhane Esnafı Ali Dinç, Çanakkale’nin bu durumdan çok etkilenmeyeceğini açıkladı.

Balıkhane Esnafı Ali Dinç’’ Gırgırlar şuan paydos ettiğinden balık fiyatları da yükselmektedir ama Çanakkale’de bolluk bitmez’’ dedi.

Balıkhane Esnafı Engin Tunç ise vatandaşların av yasağını yanlış anladığını belirtti.

Balıkhane Esnafı Engin Tunç’’ Avlanmaya yasağı başladı fakat halkımız bu konuda bilinçli değil. Avlanma yasağı sadece gırgırlar da başladı dolayısıyla ufak tekneler ve balıkçılar serbest. Vatandaşlarımızda avlanma yasağını balık tutmak yasak gibi algılıyor ve bizi bu durum olumsuz etkiliyor. Boğazlarda ve bütün denizlerimizde ufak balıkçı tekneleri ve balıkçıların balık tutmaları serbest’’ diye konuştu.

 

HABER: ENİSHAN KESKİN

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tontv.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.