DARDANEL
Ton Reklam Genel

Dar gelirli ve emekli bayramda evde

Özel Haber (Haber Merkezi) - | 06.04.2024 - 10:16, Güncelleme: 06.04.2024 - 10:45
 

Dar gelirli ve emekli bayramda evde

9 günlük ramazan bayramı tatili başladı. Ancak yüksek enflasyonla derinleşen ekonomik kriz nedeniyle dar gelirli ve emekli için tatili bırakın; memleketine gitmek bile hayal oldu.
Bakanlar Kurulu kararı ile dokuz güne çıkarılan Ramazan Bayramı tatili bu gün başladı. Cuma günü mesai saati bitimi itibariyle milyonlarca öğrenci, çalışan 15 Nisan’a kadar tatile girdi. Çanakkale’de okuyan üniversite öğrencileri bayram tatilini sevdikleri ile geçirmek üzere yola çıktı.  Ama; asgari ücretli, dar gelirli, emekli evde. Bilet fiyatları pahalı. Sabit ve dar gelirli için memlekete gitmek bile imkansız. Hesaplara yatan ikramiyeler, bayram ikramlarına ancak yetiyor. Emeklilerin tatile ayıracak bütçesi yok. Çıkanlar da kısıtlı bütçelerle borçla, kredilerle tatile çıkıyor. Uzun süredir devam eden ekonomik kriz buhran haline gelirken dar ve sabit gelirlinin yüzü bu bayram da gülmedi.   HABER: HÜLYA ESEN
9 günlük ramazan bayramı tatili başladı. Ancak yüksek enflasyonla derinleşen ekonomik kriz nedeniyle dar gelirli ve emekli için tatili bırakın; memleketine gitmek bile hayal oldu.

Bakanlar Kurulu kararı ile dokuz güne çıkarılan Ramazan Bayramı tatili bu gün başladı. Cuma günü mesai saati bitimi itibariyle milyonlarca öğrenci, çalışan 15 Nisan’a kadar tatile girdi.

Çanakkale’de okuyan üniversite öğrencileri bayram tatilini sevdikleri ile geçirmek üzere yola çıktı.  Ama; asgari ücretli, dar gelirli, emekli evde. Bilet fiyatları pahalı. Sabit ve dar gelirli için memlekete gitmek bile imkansız.

Hesaplara yatan ikramiyeler, bayram ikramlarına ancak yetiyor. Emeklilerin tatile ayıracak bütçesi yok. Çıkanlar da kısıtlı bütçelerle borçla, kredilerle tatile çıkıyor.

Uzun süredir devam eden ekonomik kriz buhran haline gelirken dar ve sabit gelirlinin yüzü bu bayram da gülmedi.

 

HABER: HÜLYA ESEN

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tontv.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.