DARDANEL

CHP’li Erkek: Sınırsız durak uygulaması hayata geçirilecek

(Haber Merkezi) - | 25.03.2024 - 15:11, Güncelleme: 25.03.2024 - 15:27
 

CHP’li Erkek: Sınırsız durak uygulaması hayata geçirilecek

Çanakkale’yi beş sene boyunca yönetmeye talip belediye başkan adayları projelerini seçmene anlatmaya devam ediyor
Ulaşımdan eğitime kültür sanattan ekonomiye geniş bir yelpazeden sunulan projeler arasında kadın insan ve çocuk odaklı projeler de dikkat çekiyor. Zaman zaman zorbalıklara ve istismara uğrayan kadınlar için bir proje de Cumhuriyet Halk Partili Çanakkale Belediye Başkan Adayı Muharrem Erkek den geldi. Muharrem Erkek seçilmesi halinde hayata geçirilecek olan Sınırsız Durak uygulamasının detaylarını Burak Gezen’le Politika Masası programında seçmene aktardı. Sınırsız Durak projesiyle kadınlar toplu taşıma kullanırken daha rahat edecek ve akşam saatlerinde de güvenle yolculuk yapabilecek. Diye belirten Erkek sözlerine şu şekilde sevam etti, “Bu çok önemli bir şey. Kadınlar bazen öyle zorluklar yaşıyor ki, bebekli bir anne iseniz günün her saatinde istediğiniz durakta ineceksiniz. Onun dışında tüm kadınlar, yazın 22.00 kışın da 21.00 saatlerinden sonra durak sınırlaması olmadan istediği yerde inebilecekler.” Kadınların daha güvenli yolculuk yapması amacıyla başlatılacak uygulama kapsamında;  bebekleri ile yolculuk yapan anneler günün her saatinde sadece duraklarda değil istediği yerde otobüsten inebilecek. Uygulama sadece anneler için geçerli olmayacak. Tüm kadınlar uygulamadan faydalanabilecek. Yaz aylarında saat 22.00, kış aylarında ise 21.00’den sonra toplu taşıma araçlarından durak sınırlaması olmadan istedikleri yerde inebilecek.   HABER: DİLEK AKŞEN  
Çanakkale’yi beş sene boyunca yönetmeye talip belediye başkan adayları projelerini seçmene anlatmaya devam ediyor

Ulaşımdan eğitime kültür sanattan ekonomiye geniş bir yelpazeden sunulan projeler arasında kadın insan ve çocuk odaklı projeler de dikkat çekiyor.

Zaman zaman zorbalıklara ve istismara uğrayan kadınlar için bir proje de Cumhuriyet Halk Partili Çanakkale Belediye Başkan Adayı Muharrem Erkek den geldi.

Muharrem Erkek seçilmesi halinde hayata geçirilecek olan Sınırsız Durak uygulamasının detaylarını Burak Gezen’le Politika Masası programında seçmene aktardı.

Sınırsız Durak projesiyle kadınlar toplu taşıma kullanırken daha rahat edecek ve akşam saatlerinde de güvenle yolculuk yapabilecek. Diye belirten Erkek sözlerine şu şekilde sevam etti, “Bu çok önemli bir şey. Kadınlar bazen öyle zorluklar yaşıyor ki, bebekli bir anne iseniz günün her saatinde istediğiniz durakta ineceksiniz. Onun dışında tüm kadınlar, yazın 22.00 kışın da 21.00 saatlerinden sonra durak sınırlaması olmadan istediği yerde inebilecekler.”

Kadınların daha güvenli yolculuk yapması amacıyla başlatılacak uygulama kapsamında;  bebekleri ile yolculuk yapan anneler günün her saatinde sadece duraklarda değil istediği yerde otobüsten inebilecek.

Uygulama sadece anneler için geçerli olmayacak.

Tüm kadınlar uygulamadan faydalanabilecek.

Yaz aylarında saat 22.00, kış aylarında ise 21.00’den sonra toplu taşıma araçlarından durak sınırlaması olmadan istedikleri yerde inebilecek.

 

HABER: DİLEK AKŞEN

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tontv.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.