DARDANEL
Ton Reklam Genel

Çanakkale’ye yakışmayan görüntü: sivrisinek istilası

Özel Haber (Haber Merkezi) - | 18.04.2024 - 16:32, Güncelleme: 18.04.2024 - 16:59
 

Çanakkale’ye yakışmayan görüntü: sivrisinek istilası

Çanakkale Merkez’e bağlı İsmetpaşa Mahallesi 60. Sokak’ta yer alan sitelerde ikamet eden vatandaşlar bakımsız kanaldan dolayı mağdur duruma geldi. Çevre sakinleri, kanal üzerinde gerekli çalışmalar yapılmadığından dolayı kötü koku ve sivrisineklerle mücadele etmek zorunda kaldıklarını aktarırken, kurumların kendileriyle ilgilenmediğinden dolayı dert yanıyor.
Çanakkale’de bakımsız su kanalı çevre sakinlerini mağdur etti. İsmetpaşa Mahallesi’ne bağlı 60. Sokak’ta yer alan su kanalının bakımsızlığı, sivrisinek popülasyonun fazla olması ve kokusundan dolayı çevresinde yer alan sitelerde ikamet eden vatandaşları gündelik hayatında zorluyor. Yüksek katlı sitelerin yer aldığı ve yaklaşık 1000 kişiden fazla insanın etkilendiği su kanalı çilesinden vatandaşlar dert yanarken, yetkililerin gereken çalışmaları yapmadıklarından dolayı şikayetçi.. “TEMİZLENMESİNİ İSTİYORUZ” Çevredeki yer alan belli sitelerin yöneticilik görevini yürüten Nilgün Öz, bu derenin temizlenmesini ve suyun akışının sağlanmasını istiyoruz diye konuştu. “Ben bu bölgede 4 tane sitenin yöneticiliğini yapıyorum. Biz burası ile ilgili sadece ben değil oturan kişilerden de Devlet Su İşleri’ne defalarca dilekçe verilmiş olmasına rağmen sorunumuz çözülmedi. Biz en azından bu derenin temizlenmesini, bir kepçe getirilerek suyun akışkanlığının sağlanmasını istiyoruz. Buranın temizlenmesi için bir kepçe ve bir kamyon sadece bir gün çalışmış olsa biz bu dertten kurtuluruz. Her bahar ayında bu temizliği yapsalar ne biz bu ıstırabı çekeriz ne de devlet kurumlarını biz dilekçelerimiz ile meşgul ederiz.  “ ” DEVLET SU İŞLERİ’NE 3 YIL ÖNCE DİLEKÇE VERDİK” Kat Maliki Metin Kıyıcıoğlu, “Dilekçemizi Devlet Su İşleri’ne verdik ama 3 yıldır hiçbir makineleri müsait olmamış“ diye konuştu; “Şu anda elimde devlet su işlerinin bana göndermiş olduğu 2021 yılına ait dilekçemin cevabında şöyle bir beyan var, ‘Söz konusu şube müdürlüğümüz elemanlarınca yerinde incemeler yapılmış olup, ilgili talep makine çalışma programına eklenmiştir. İdaremiz makine çalışma programı uygun olduğunda gerekli çalışmalar yapılacaktır.’ 3 yıl oldu fakat 3 yıldan beri makine bir türlü müsait olamamış.” ÇEVRE SAKİNLERİ MAĞDUR OLDU Çevre sakinleri ise bu durumdan oldukça şikâyetçi olduklarını dile getirerek, koku ve sivri sineklerden rahatsız olduklarını vurguladı.     HABER: BATUHAN YILDIRIM      
Çanakkale Merkez’e bağlı İsmetpaşa Mahallesi 60. Sokak’ta yer alan sitelerde ikamet eden vatandaşlar bakımsız kanaldan dolayı mağdur duruma geldi. Çevre sakinleri, kanal üzerinde gerekli çalışmalar yapılmadığından dolayı kötü koku ve sivrisineklerle mücadele etmek zorunda kaldıklarını aktarırken, kurumların kendileriyle ilgilenmediğinden dolayı dert yanıyor.

Çanakkale’de bakımsız su kanalı çevre sakinlerini mağdur etti. İsmetpaşa Mahallesi’ne bağlı 60. Sokak’ta yer alan su kanalının bakımsızlığı, sivrisinek popülasyonun fazla olması ve kokusundan dolayı çevresinde yer alan sitelerde ikamet eden vatandaşları gündelik hayatında zorluyor.

Yüksek katlı sitelerin yer aldığı ve yaklaşık 1000 kişiden fazla insanın etkilendiği su kanalı çilesinden vatandaşlar dert yanarken, yetkililerin gereken çalışmaları yapmadıklarından dolayı şikayetçi..

“TEMİZLENMESİNİ İSTİYORUZ”

Çevredeki yer alan belli sitelerin yöneticilik görevini yürüten Nilgün Öz, bu derenin temizlenmesini ve suyun akışının sağlanmasını istiyoruz diye konuştu.

“Ben bu bölgede 4 tane sitenin yöneticiliğini yapıyorum. Biz burası ile ilgili sadece ben değil oturan kişilerden de Devlet Su İşleri’ne defalarca dilekçe verilmiş olmasına rağmen sorunumuz çözülmedi. Biz en azından bu derenin temizlenmesini, bir kepçe getirilerek suyun akışkanlığının sağlanmasını istiyoruz. Buranın temizlenmesi için bir kepçe ve bir kamyon sadece bir gün çalışmış olsa biz bu dertten kurtuluruz. Her bahar ayında bu temizliği yapsalar ne biz bu ıstırabı çekeriz ne de devlet kurumlarını biz dilekçelerimiz ile meşgul ederiz.  “

” DEVLET SU İŞLERİ’NE 3 YIL ÖNCE DİLEKÇE VERDİK”

Kat Maliki Metin Kıyıcıoğlu, “Dilekçemizi Devlet Su İşleri’ne verdik ama 3 yıldır hiçbir makineleri müsait olmamış“ diye konuştu;

“Şu anda elimde devlet su işlerinin bana göndermiş olduğu 2021 yılına ait dilekçemin cevabında şöyle bir beyan var, ‘Söz konusu şube müdürlüğümüz elemanlarınca yerinde incemeler yapılmış olup, ilgili talep makine çalışma programına eklenmiştir. İdaremiz makine çalışma programı uygun olduğunda gerekli çalışmalar yapılacaktır.’ 3 yıl oldu fakat 3 yıldan beri makine bir türlü müsait olamamış.”

ÇEVRE SAKİNLERİ MAĞDUR OLDU

Çevre sakinleri ise bu durumdan oldukça şikâyetçi olduklarını dile getirerek, koku ve sivri sineklerden rahatsız olduklarını vurguladı.

 

 

HABER: BATUHAN YILDIRIM

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tontv.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.