DARDANEL

Çanakkale’de saatler seçim sandığına kuruldu

(Haber Merkezi) - | 28.03.2024 - 16:29, Güncelleme: 28.03.2024 - 16:36
 

Çanakkale’de saatler seçim sandığına kuruldu

31 Mart yerel seçimlerinde Çanakkale il merkezinde ve Kepez’de kaç kişinin oy kullanacağı ve sandık sayıları belli oldu.
31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimi için tüm Türkiye pazar günü sandık başına gidiyor. Çanakkale’de de saatler seçim sandığına kuruldu. Gözler seçim sonuçlarına kilitlendi. Çanakkale Belediye başkanlığı için 23 aday sahada çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Merkez ilçede 7 mahalle kenti beş sene boyunca yönetecek başkanını seçmek için sandık başına gidecek. Sabah saat 08’de başlayacak olan oy verme işlemi saat 17’de sona erecek.   Seçmenler, "il genel meclisi üyeliği", "belediye başkanı", "belediye meclis üyeliği" ve "muhtarlık ve ihtiyar heyeti" için oy verilecek. Yüksek Seçim Kurulu’dan edinilen bilgilere göre;  Merkeze bağlı köyler ile birlikte Merkez İlçe genelinde 147 bin 608 seçmen; sadece merkez ilçede ise 101 bin 513 seçmen sandık başına gidecek. Merkez ilçede 310 sandık,  köyler dâhil edildiğinde de toplam 475 sandık kurulacak.   1 sandık da cezaevinde seçmenin hizmetinde olacak. Engelli ve hasta seçmenler için 2 seyyar sandıkta yetkililer tarafından seçmene ulaştırılacak. Seçim sonuçlarında Barbaros Mahallesi’nin etkisi büyük olacak Mahalle seçimlerde kritik bir rol oynayacak 42 bin 508 seçmen Barbaros’ta kurulan sandıklarda oy verecek. Kepez’de seçmen sayısı 27 bin 577 Çanakkale’ye bağlı Kepez Beldesinde;  Cumhuriyet, Boğazkent ve Hamidiye mahallelerinden 27 bin 577 seçmen 83 sandıkta oy kullanacak.     HABER: BATUHAN YILDIRIM  
31 Mart yerel seçimlerinde Çanakkale il merkezinde ve Kepez’de kaç kişinin oy kullanacağı ve sandık sayıları belli oldu.

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimi için tüm Türkiye pazar günü sandık başına gidiyor.

Çanakkale’de de saatler seçim sandığına kuruldu.

Gözler seçim sonuçlarına kilitlendi.

Çanakkale Belediye başkanlığı için 23 aday sahada çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Merkez ilçede 7 mahalle kenti beş sene boyunca yönetecek başkanını seçmek için sandık başına gidecek.

Sabah saat 08’de başlayacak olan oy verme işlemi saat 17’de sona erecek.  

Seçmenler, "il genel meclisi üyeliği", "belediye başkanı", "belediye meclis üyeliği" ve "muhtarlık ve ihtiyar heyeti" için oy verilecek.

Yüksek Seçim Kurulu’dan edinilen bilgilere göre;  Merkeze bağlı köyler ile birlikte Merkez İlçe genelinde 147 bin 608 seçmen; sadece merkez ilçede ise 101 bin 513 seçmen sandık başına gidecek.

Merkez ilçede 310 sandık,  köyler dâhil edildiğinde de toplam 475 sandık kurulacak.  

1 sandık da cezaevinde seçmenin hizmetinde olacak.

Engelli ve hasta seçmenler için 2 seyyar sandıkta yetkililer tarafından seçmene ulaştırılacak.

Seçim sonuçlarında Barbaros Mahallesi’nin etkisi büyük olacak Mahalle seçimlerde kritik bir rol oynayacak 42 bin 508 seçmen Barbaros’ta kurulan sandıklarda oy verecek.

Kepez’de seçmen sayısı 27 bin 577

Çanakkale’ye bağlı Kepez Beldesinde;  Cumhuriyet, Boğazkent ve Hamidiye mahallelerinden 27 bin 577 seçmen 83 sandıkta oy kullanacak.

 

 

HABER: BATUHAN YILDIRIM

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tontv.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.