DARDANEL

Çanakkale’de Nezihe Muhiddin parkı açıldı

Özel Haber (Haber Merkezi) - | 25.03.2024 - 17:01, Güncelleme: 25.03.2024 - 17:41
 

Çanakkale’de Nezihe Muhiddin parkı açıldı

Cumhuriyet döneminde değerli çalışmaları ile adını tarihe yazdıran kadın hakları savunucusu Türk Kadınlar Birliği’nin kurucusu Nezihe Muhiddin’in adını taşıyan park törenle açıldı.
Türk Kadınlar Birliği Derneği’nin kuruluşunun 100. Yıl dönümü dolayısı ile Barbaros Mahallesi Troya Caddesindeki Beyşehir Sokak’ta bulunan parka derneğin kurucusu Nezihe Muhiddin’in ismi veridi.   Park bir törenle hizmete açıldı. Parkın açılışına Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, eşi Hale Gökhan, Çanakkale Barosu Başkanı Hande Keskin, Türk Kadınlar Birliği Çanakkale Şube Başkanı Meral Ulucan, dernek üyeleri, Barbaros Mahalle Muhtarı Şaban Şahin ile mahalle sakinleri katıldı. Bu gün çok önemli bir parkın açılışının gerçekleştirildiğini ifade eden Belediye Başkanı Ülgür Gökhan konuşmasında Atatürk’ün kadınlara verdiği önemi vurgulayarak, “Bugün çok anlamlı bir parkin açılışını yapıyoruz çünkü Nezihe Muhiddin’in Türk Kadınlar Birliği Derneği’ni kurmasını başında Atatürk’ün olduğunu biliyoruz. Atatürk’ün olduğu her yerde bir güzellik var. Burada Çanakkale’de tabii ki bu ismi yaşatmak için özellikle kadınlar birliğimize teşekkür ediyorum. Tabii Atatürk’ün kadınlara verdiği önemi bir kez daha anlamış olduk.” dedi. Gökhan konuşmasında; Çanakkaleli kadınların, demokrasiye, laikliğe sahip çıkan barışın temel noktasında örnek insanlar olduğunu söyledi. “Biz bu kentte kadınlara elimizden geldiğinde destek olmaya çalıştık hatta benim eşim de bu kenti dişi kent diye tanımlar. Gerçekten bu kentin kadınları örnek insanlardır ve demokrasiye sahiplerdir.” “BU KENTİN KADINLARI ÖRNEK KADINLARDIR” Türk Kadınlar Birliği Derneği Çanakkale Şube Başkanı Meral Ulucan; kuruculuğunu Kadın hakları savunucusu Nezihe Muhiddin’in yaptığı Türk Kadınlar Birliği’nin, Cumhuriyet tarihinin ilk ve çok uzun yıllar tek örgütlü kadın gücü olduğunu belirtti. “Parkımıza adı verilen Nezihe Muhiddin, Türk düşünür, gazeteci, yazar, kadın hakları savunucusudur. 20. Yüzyılda Osmanlı Devleti’nde kadını topluma dâhil etmek, Cumhuriyet rejiminin ilanından sonra ise kadınların siyasal kimliğini kazanması için mücadele etmiş bir kadın hareketi öncüsüdür. Yüzyıl önce Nezihe Muhiddin ve yol arkadaşlarının yaktığı meşaleyi büyüterek onurla taşımaya devam ediyoruz.” Konuşmaların ardından Cumhuriyet döneminde değerli çalışmaları ile adını tarihe yazdıran Nezihe Muhiddin’in adını taşıyan parkın açılışı yapıldı. HABER: HÜLYA ESEN  
Cumhuriyet döneminde değerli çalışmaları ile adını tarihe yazdıran kadın hakları savunucusu Türk Kadınlar Birliği’nin kurucusu Nezihe Muhiddin’in adını taşıyan park törenle açıldı.

Türk Kadınlar Birliği Derneği’nin kuruluşunun 100. Yıl dönümü dolayısı ile Barbaros Mahallesi Troya Caddesindeki Beyşehir Sokak’ta bulunan parka derneğin kurucusu Nezihe Muhiddin’in ismi veridi.  

Park bir törenle hizmete açıldı.

Parkın açılışına Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, eşi Hale Gökhan, Çanakkale Barosu Başkanı Hande Keskin, Türk Kadınlar Birliği Çanakkale Şube Başkanı Meral Ulucan, dernek üyeleri, Barbaros Mahalle Muhtarı Şaban Şahin ile mahalle sakinleri katıldı.

Bu gün çok önemli bir parkın açılışının gerçekleştirildiğini ifade eden Belediye Başkanı Ülgür Gökhan konuşmasında Atatürk’ün kadınlara verdiği önemi vurgulayarak, “Bugün çok anlamlı bir parkin açılışını yapıyoruz çünkü Nezihe Muhiddin’in Türk Kadınlar Birliği Derneği’ni kurmasını başında Atatürk’ün olduğunu biliyoruz. Atatürk’ün olduğu her yerde bir güzellik var. Burada Çanakkale’de tabii ki bu ismi yaşatmak için özellikle kadınlar birliğimize teşekkür ediyorum. Tabii Atatürk’ün kadınlara verdiği önemi bir kez daha anlamış olduk.” dedi.

Gökhan konuşmasında; Çanakkaleli kadınların, demokrasiye, laikliğe sahip çıkan barışın temel noktasında örnek insanlar olduğunu söyledi. “Biz bu kentte kadınlara elimizden geldiğinde destek olmaya çalıştık hatta benim eşim de bu kenti dişi kent diye tanımlar. Gerçekten bu kentin kadınları örnek insanlardır ve demokrasiye sahiplerdir.”

“BU KENTİN KADINLARI ÖRNEK KADINLARDIR”

Türk Kadınlar Birliği Derneği Çanakkale Şube Başkanı Meral Ulucan; kuruculuğunu Kadın hakları savunucusu Nezihe Muhiddin’in yaptığı Türk Kadınlar Birliği’nin, Cumhuriyet tarihinin ilk ve çok uzun yıllar tek örgütlü kadın gücü olduğunu belirtti. “Parkımıza adı verilen Nezihe Muhiddin, Türk düşünür, gazeteci, yazar, kadın hakları savunucusudur. 20. Yüzyılda Osmanlı Devleti’nde kadını topluma dâhil etmek, Cumhuriyet rejiminin ilanından sonra ise kadınların siyasal kimliğini kazanması için mücadele etmiş bir kadın hareketi öncüsüdür. Yüzyıl önce Nezihe Muhiddin ve yol arkadaşlarının yaktığı meşaleyi büyüterek onurla taşımaya devam ediyoruz.”

Konuşmaların ardından Cumhuriyet döneminde değerli çalışmaları ile adını tarihe yazdıran Nezihe Muhiddin’in adını taşıyan parkın açılışı yapıldı.

HABER: HÜLYA ESEN

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tontv.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.