DARDANEL

Çanakkale’de kirazın kilosu 1500 lira

Özel Haber (Haber Merkezi) - | 19.04.2024 - 14:24, Güncelleme: 19.04.2024 - 15:11
 

Çanakkale’de kirazın kilosu 1500 lira

Yaz aylarında vatandaşların severek tükettiği kiraz, semt pazarlarında yerini aldı ama fiyatı dudak uçuklattı. Kilogram fiyatı 1500 liradan satışa çıkan kirazı gören vatandaşlar şaşkınlarını gizleyemedi.
Düşük kalorili olması ve yüksek vitamin içeriğine sahip olmasıyla bilinen kiraz, pazar tezgahlarında boy göstermeye başladı. Vatandaşlar tarafından severek tüketilen ve lezzetiyle hayran bırakan kirazın fiyatı ise cep yaktı. Çanakkale’nin en çok rağbet gören semt pazarına Manisa’dan gelen sera kirazlarının kilogram fiyatı tam 1500 lira. Hamileler ve aldığı siparişlerden dolayı kirazları getirdiğini dile getiren pazarcı esnafı Hulusi Demiroğlu, kirazın pahalı olduğunu dile getirdi. Pazarcı Esnafı Hulusi Demiroğlu’’ Şuanda satış olmuyor, hamileler genelde tercih ediyor. Kilosu 1500 lira, insanlara pahalı geliyor. İlk kiraz Manisa’da çıktığı için bizde kirazlarımızı oradan getiriyoruz. Hamile olan insanlar için getirdik yoksa vatandaş alamıyor, çok pahalı’’ Fiyatı duyan vatandaşlar ise şaşkına döndü.     Haber: Batuhan YILDIRIM
Yaz aylarında vatandaşların severek tükettiği kiraz, semt pazarlarında yerini aldı ama fiyatı dudak uçuklattı. Kilogram fiyatı 1500 liradan satışa çıkan kirazı gören vatandaşlar şaşkınlarını gizleyemedi.

Düşük kalorili olması ve yüksek vitamin içeriğine sahip olmasıyla bilinen kiraz, pazar tezgahlarında boy göstermeye başladı.

Vatandaşlar tarafından severek tüketilen ve lezzetiyle hayran bırakan kirazın fiyatı ise cep yaktı. Çanakkale’nin en çok rağbet gören semt pazarına Manisa’dan gelen sera kirazlarının kilogram fiyatı tam 1500 lira.

Hamileler ve aldığı siparişlerden dolayı kirazları getirdiğini dile getiren pazarcı esnafı Hulusi Demiroğlu, kirazın pahalı olduğunu dile getirdi.

Pazarcı Esnafı Hulusi Demiroğlu’’ Şuanda satış olmuyor, hamileler genelde tercih ediyor. Kilosu 1500 lira, insanlara pahalı geliyor. İlk kiraz Manisa’da çıktığı için bizde kirazlarımızı oradan getiriyoruz. Hamile olan insanlar için getirdik yoksa vatandaş alamıyor, çok pahalı’’

Fiyatı duyan vatandaşlar ise şaşkına döndü.

 

 

Haber: Batuhan YILDIRIM

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tontv.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.