DARDANEL

Çanakkale İl Genel Meclis Başkanı belli oldu

Politika (Haber Merkezi) - | 25.04.2024 - 15:56, Güncelleme: 25.04.2024 - 17:45
 

Çanakkale İl Genel Meclis Başkanı belli oldu

Geride kalan 31 Mart yerel seçimlerinden sonra Çanakkale’de İl Genel Meclisi’nde çoğunluk Cumhuriyet Halk Partisine geçti. Bugün yapılan seçimlerde İl Genel Meclisinin yeni dönem başkanı CHP’li Halil Ertuğrul oldu.
31 Mart Yerel Seçimlerinde Çanakkale İl Genel Meclisinde çoğunluk Cumhuriyet Halk Partisine geçti.  Yeni dönemin ilk toplantısı öncesinde Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtına çelenk sunma töreni düzenlendi. Bugün yapılan yeni dönemin ilk toplantısında;  İl Genel Meclisinin yeni başkanı seçildi. AK Partili Nejat Önder ile Cumhuriyet Halk Partili Halil Ertuğrul başkanlık için yarıştı. Yapılan seçimlerde 1’i geçersiz 33 oy kullanıldı. AK Partili Nejat Önder 12 oy alırken CHP’li Halil Ertuğrul 20 oy alarak ipi göğüsleyen taraf oldu. Meclisin birinci ve ikinci başkanvekilleri de yapılan toplantıda seçildi. Yapılan gizli oylamaların ardından CHP’li Hasan Basri Öztürk birinci başkan vekili seçilirken, CHP’li Ramazan Mesut Özyurt’ta ikinci başkan vekili olarak seçildi. Meclisin Katip üyeleri ise CHP Grubundan Nihal Nalça ve Hakkı sezen olarak seçildi.     HABER: HÜLYA ESEN
Geride kalan 31 Mart yerel seçimlerinden sonra Çanakkale’de İl Genel Meclisi’nde çoğunluk Cumhuriyet Halk Partisine geçti. Bugün yapılan seçimlerde İl Genel Meclisinin yeni dönem başkanı CHP’li Halil Ertuğrul oldu.

31 Mart Yerel Seçimlerinde Çanakkale İl Genel Meclisinde çoğunluk Cumhuriyet Halk Partisine geçti. 

Yeni dönemin ilk toplantısı öncesinde Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtına çelenk sunma töreni düzenlendi.

Bugün yapılan yeni dönemin ilk toplantısında;  İl Genel Meclisinin yeni başkanı seçildi. AK Partili Nejat Önder ile Cumhuriyet Halk Partili Halil Ertuğrul başkanlık için yarıştı. Yapılan seçimlerde 1’i geçersiz 33 oy kullanıldı.

AK Partili Nejat Önder 12 oy alırken CHP’li Halil Ertuğrul 20 oy alarak ipi göğüsleyen taraf oldu.

Meclisin birinci ve ikinci başkanvekilleri de yapılan toplantıda seçildi.

Yapılan gizli oylamaların ardından CHP’li Hasan Basri Öztürk birinci başkan vekili seçilirken, CHP’li Ramazan Mesut Özyurt’ta ikinci başkan vekili olarak seçildi.

Meclisin Katip üyeleri ise CHP Grubundan Nihal Nalça ve Hakkı sezen olarak seçildi.

 

 

HABER: HÜLYA ESEN

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tontv.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.