DARDANEL

Bayram Aynalı Çarşı esnafının yüzünü güldürdü

Özel Haber (Haber Merkezi) - | 16.04.2024 - 15:20, Güncelleme: 16.04.2024 - 15:20
 

Bayram Aynalı Çarşı esnafının yüzünü güldürdü

Türkülere konu olan Çanakkale’nin tarihi simgelerinden Aynalı Çarşı, 9 günlük bayram tatili boyunca ziyaretçi akınına uğradı. Ziyaretçilerin alışverişleri Aynalı Çarşı esnafının yüzünü güldürdü.
1889’yılında Çanakkale’nin önde gelen Musevi Ailesi’nden İllo Halyo tarafından inşa ettirilen ve savaş yıllarına kadar önemli bir alışveriş merkezi olan Aynalı Çarşı günümüzde de kentin en önemli turistik alanı. Türkülere konu olan 130 yıllık tarihi Aynalı Çarşı, Çanakkale’ye gelen yerli ve yabancı ziyaretçiler tarafından büyük ilgi görüyor. Çanakkale’ye özgü çeşit çeşit hediyelik ürünün satıldığı çarşıda 33 dükkân bulunuyor. 9 günlük bayram tatilinde Çanakkale’ye gelen binlerce ziyaretçi Aynalı Çarşı’ya uğramadan gitmedi. Yakınları için hediyelik yada hatıra eşya almak isteyenler adeta Aynalı Çarşı’ya akın etti. Bayram süresince Aynalı Çarşı esnafının yüzü güldü. Aynalı Çarşı esnafı Ulaş Kula’’ Esnaf kıştan çıktığı için ve ardından Ramazan başladığı için kötü durumdaydı ama bayramda umduğunu bulabildi. Çanakkale yüksek miktarda ziyaretçi aldı ve insanlar yeme içmeye, bizim ürünlerimize rağbet gösterdiler. Çanakkale’nin turizm açısından canlandığını düşünüyorum. Geçen seneye oranla bu sene gelen sayısı daha fazlaydı. Özellikle İstanbul ilinden gelen kişi sayısı çok fazlaydı. Daha fazla ziyaretçi olmasını, devamını bekliyoruz’’ dedi.   HABER: HÜLYA ESEN
Türkülere konu olan Çanakkale’nin tarihi simgelerinden Aynalı Çarşı, 9 günlük bayram tatili boyunca ziyaretçi akınına uğradı. Ziyaretçilerin alışverişleri Aynalı Çarşı esnafının yüzünü güldürdü.

1889’yılında Çanakkale’nin önde gelen Musevi Ailesi’nden İllo Halyo tarafından inşa ettirilen ve savaş yıllarına kadar önemli bir alışveriş merkezi olan Aynalı Çarşı günümüzde de kentin en önemli turistik alanı.

Türkülere konu olan 130 yıllık tarihi Aynalı Çarşı, Çanakkale’ye gelen yerli ve yabancı ziyaretçiler tarafından büyük ilgi görüyor.

Çanakkale’ye özgü çeşit çeşit hediyelik ürünün satıldığı çarşıda 33 dükkân bulunuyor.

9 günlük bayram tatilinde Çanakkale’ye gelen binlerce ziyaretçi Aynalı Çarşı’ya uğramadan gitmedi.

Yakınları için hediyelik yada hatıra eşya almak isteyenler adeta Aynalı Çarşı’ya akın etti.

Bayram süresince Aynalı Çarşı esnafının yüzü güldü.

Aynalı Çarşı esnafı Ulaş Kula’’ Esnaf kıştan çıktığı için ve ardından Ramazan başladığı için kötü durumdaydı ama bayramda umduğunu bulabildi. Çanakkale yüksek miktarda ziyaretçi aldı ve insanlar yeme içmeye, bizim ürünlerimize rağbet gösterdiler. Çanakkale’nin turizm açısından canlandığını düşünüyorum. Geçen seneye oranla bu sene gelen sayısı daha fazlaydı. Özellikle İstanbul ilinden gelen kişi sayısı çok fazlaydı. Daha fazla ziyaretçi olmasını, devamını bekliyoruz’’ dedi.

 

HABER: HÜLYA ESEN

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tontv.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.