DARDANEL
Ton Reklam Genel

Atalık tohumlar takas edildi

Yaşam (Haber Merkezi) - | 27.04.2024 - 14:02, Güncelleme: 27.04.2024 - 16:05
 

Atalık tohumlar takas edildi

Çanakkale belediyesi, atalık tohumların korunması ve gelecek kuşaklara aktarılması için yürütülen çalışmalar kapsamında geleneksel 5. Yerel Tohum Takas Şenliği'ni gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Muharrem Erkek, tohum sandığı açıldığında 30 olan tohum çeşidinin bugün 150’ye ulaştığını söyledi.
Çanakkale Belediyesi, yerel tohumların gelecek kuşaklara aktarılması ve tarımsal üretimin yerel tohumlar ile yapılmasını teşvik etmenin yanı sıra bu konuda farkındalık yaratmak amacı ile çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Yerel Tohum Takas Şenliği’nin bu yıl 5.sini düzenleyen Çanakkale Belediyesi, kendi ürettiği yerel tohumları Yerel Tohum Takas Şenliği'ne katılanlar ile paylaştı. Halk Bahçesi'nde yoğun katılımla gerçekleşen 5. Yerel Tohum Takas Şenliğine, Belediye Başkanı Muharrem Erkek, CHP Çanakkale Milletvekili İsmet Güneşhan, Çanakkale Belediyesi eski Başkanı Ülgür Gökhan; CHP Merkez İlçe Başkanı İbrahim Can Ergun, Belediye ve İl Genel Meclisi Üyeleri ile muhtarlar, Ziraat Odası Başkanı Ufuk Ünver, ÇOMÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Şeker, STK temsilcileri ve üreticiler katıldı. Çok sayıda belediye ve üreticilerin katılımı ile gerçekleştirilen şenlikte ilk olarak Başkan Muharrem Erkek, Halk Bahçesinde kurulan stantları gezdi. Stant gezisi sırasında Çanakkale'nin yanı sıra çevre illerden gelen üretici ve STK temsilcileri ile bir araya gelen Başkan Erkek, toprak analizi, tohumlar ve çalışmalar hakkında bilgi aldı. Stant gezisinin ardından Başkan Erkek, Yerel Tohum Takas Şenliğinin açılış konuşmasını yaptı. Konuşmasına Atalık tohumların gelecek kuşaklara aktarılmasının önemini vurgulayarak başlayan Başkan Erkek; 2017 yılında hayata geçirdiği proje ve çalışmalara değindi. “ 2017 yılında tohum sandığımız açıldı. Çanakkale Belediyemiz Park Bahçeler Kalkınma Birimi’miz tarafından. Ve bütün güzel çalışmaların temelinde Tohum Sandığı vardır. Ücretsiz dijital tohum analizi yapılıyor bugün. Bunu yaygınlaştırmamız lazım. Gübre ve ilaç kullanımı açısından çok önemli Çiftçilerimiz ile birlikte toprak analizini büyütmemiz lazım. Ücretsiz zeytinyağı analizimiz yapılıyor. Aromatik ve Tıbbi Bitkiler Üretim Alanı, Üretici ve Kooperatif Pazarı, Coğrafi İşaret çalışmaları gibi çok önemli işler Tohum Sandığı ile birlikte 2017 yılında başladı.   Başkan Erkek; Tohum Sandığı açıldığında 30 olan tohum çeşidinin bugün 150’ye ulaştığını, Takas ve bağış yöntemi ile tohum çeşidinin her geçen gün arttığını ifade etti. “Açıldığında 30 olan çeşit sayımız bugün 150’ye ulaşmış. Takas ve bağış yöntemi ile bu çeşitlilik her gün zenginleştiriliyor. Bugün ülkemizin birçok belediyesinden gelen 20 tohum merkezi bugün bizimle birlikte takaslarını gerçekleştiriyorlar.” Başkan Erkek’in açılış konuşmasının ardından atalık tohumlar tohum sandığına atıldı. Çanakkale Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen Yerel Tohum Takas Şenliği, tohum takas etkinliklerinin yanı sıra çeşitli alanlarda düzenlenen atölyeler ile gün boyu devam ederken, şenlik kapsamında Çanakkale Belediyesi tarafından üretilen domates, biber, patlıcan, fasulye ve mısır tohumları ve fidelerin dağıtımı gerçekleştirildi. HABER: HÜLYA ESEN
Çanakkale belediyesi, atalık tohumların korunması ve gelecek kuşaklara aktarılması için yürütülen çalışmalar kapsamında geleneksel 5. Yerel Tohum Takas Şenliği'ni gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Muharrem Erkek, tohum sandığı açıldığında 30 olan tohum çeşidinin bugün 150’ye ulaştığını söyledi.

Çanakkale Belediyesi, yerel tohumların gelecek kuşaklara aktarılması ve tarımsal üretimin yerel tohumlar ile yapılmasını teşvik etmenin yanı sıra bu konuda farkındalık yaratmak amacı ile çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Yerel Tohum Takas Şenliği’nin bu yıl 5.sini düzenleyen Çanakkale Belediyesi, kendi ürettiği yerel tohumları Yerel Tohum Takas Şenliği'ne katılanlar ile paylaştı.

Halk Bahçesi'nde yoğun katılımla gerçekleşen 5. Yerel Tohum Takas Şenliğine, Belediye Başkanı Muharrem Erkek, CHP Çanakkale Milletvekili İsmet Güneşhan, Çanakkale Belediyesi eski Başkanı Ülgür Gökhan; CHP Merkez İlçe Başkanı İbrahim Can Ergun, Belediye ve İl Genel Meclisi Üyeleri ile muhtarlar, Ziraat Odası Başkanı Ufuk Ünver, ÇOMÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Şeker, STK temsilcileri ve üreticiler katıldı.

Çok sayıda belediye ve üreticilerin katılımı ile gerçekleştirilen şenlikte ilk olarak Başkan Muharrem Erkek, Halk Bahçesinde kurulan stantları gezdi.

Stant gezisi sırasında Çanakkale'nin yanı sıra çevre illerden gelen üretici ve STK temsilcileri ile bir araya gelen Başkan Erkek, toprak analizi, tohumlar ve çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Stant gezisinin ardından Başkan Erkek, Yerel Tohum Takas Şenliğinin açılış konuşmasını yaptı.

Konuşmasına Atalık tohumların gelecek kuşaklara aktarılmasının önemini vurgulayarak başlayan Başkan Erkek; 2017 yılında hayata geçirdiği proje ve çalışmalara değindi.

“ 2017 yılında tohum sandığımız açıldı. Çanakkale Belediyemiz Park Bahçeler Kalkınma Birimi’miz tarafından. Ve bütün güzel çalışmaların temelinde Tohum Sandığı vardır. Ücretsiz dijital tohum analizi yapılıyor bugün. Bunu yaygınlaştırmamız lazım. Gübre ve ilaç kullanımı açısından çok önemli Çiftçilerimiz ile birlikte toprak analizini büyütmemiz lazım. Ücretsiz zeytinyağı analizimiz yapılıyor. Aromatik ve Tıbbi Bitkiler Üretim Alanı, Üretici ve Kooperatif Pazarı, Coğrafi İşaret çalışmaları gibi çok önemli işler Tohum Sandığı ile birlikte 2017 yılında başladı.

 

Başkan Erkek; Tohum Sandığı açıldığında 30 olan tohum çeşidinin bugün 150’ye ulaştığını, Takas ve bağış yöntemi ile tohum çeşidinin her geçen gün arttığını ifade etti.

“Açıldığında 30 olan çeşit sayımız bugün 150’ye ulaşmış. Takas ve bağış yöntemi ile bu çeşitlilik her gün zenginleştiriliyor. Bugün ülkemizin birçok belediyesinden gelen 20 tohum merkezi bugün bizimle birlikte takaslarını gerçekleştiriyorlar.”

Başkan Erkek’in açılış konuşmasının ardından atalık tohumlar tohum sandığına atıldı.

Çanakkale Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen Yerel Tohum Takas Şenliği, tohum takas etkinliklerinin yanı sıra çeşitli alanlarda düzenlenen atölyeler ile gün boyu devam ederken, şenlik kapsamında Çanakkale Belediyesi tarafından üretilen domates, biber, patlıcan, fasulye ve mısır tohumları ve fidelerin dağıtımı gerçekleştirildi.

HABER: HÜLYA ESEN

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tontv.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.