17 viç SOL
17 Vinç
DARDANEL
Ton Reklam Genel

YKS maratonunda ilk oturum sona erdi

Gündem (Haber Merkezi) - | 08.06.2024 - 14:02, Güncelleme: 08.06.2024 - 17:13
 

YKS maratonunda ilk oturum sona erdi

Çanakkale’de Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumu Temel Yeterlilik testi sona erdi. stresli bir çalışma döneminin ardından üniversiteye gitmek isteyen adaylar emeklerinin karşılığını alabilmek için ter döktüler.
Bütün Türkiye'de olduğu gibi Çanakkale'de de gerçekleşen YKS'nin ilk oturumu Temel Yeterlilik Testi (TYT) maratonu sona erdi. Çanakkale'de binlerce aday sınavın yapılacağı okullarda sınava girdi.  Saat 8.30 itibari ile okullar önünde toplanan adaylar yapılan kimlik kontrollerinin ardından okullara alındı. Adaylar içeride ter dökerken, veliler ise heyecanlı bekleyişini sınav merkezleri önünde sürdürdü. Bu yıl 3 milyon 120 bin 878 adayın başvurduğu sınav saat 10.15'te başlayıp saat 13.00 da sona erdi. Üniversiteye gitmek isteyen aday, ilk oturum olan Temel Yeterlilik Testi YKS'de ter döktü. Çanakkale’de Gazi Ortaokulu’nda sınava giren adaylar en çok Matematik sorularında zorlandıklarını söyledi. Öte yandan YKS maratonunda ikinci oturum ise yarın gerçekleştirilecek. Saat 10.15'te başlayacak Alan Yeterlilik Testinde ise adaylara toplam 160 soru yöneltilecek ve 180 dakika süre tanınacak. Sınavın üçüncü oturumu olan Yabancı Dil Testi de yine yarın saat 15.45'te başlayacak ve adaylara 80 soru için 120 dakika süre tanınacak.   HABER: HÜLYA SERTÇE    
Çanakkale’de Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumu Temel Yeterlilik testi sona erdi. stresli bir çalışma döneminin ardından üniversiteye gitmek isteyen adaylar emeklerinin karşılığını alabilmek için ter döktüler.

Bütün Türkiye'de olduğu gibi Çanakkale'de de gerçekleşen YKS'nin ilk oturumu Temel Yeterlilik Testi (TYT) maratonu sona erdi.

Çanakkale'de binlerce aday sınavın yapılacağı okullarda sınava girdi.

 Saat 8.30 itibari ile okullar önünde toplanan adaylar yapılan kimlik kontrollerinin ardından okullara alındı.

Adaylar içeride ter dökerken, veliler ise heyecanlı bekleyişini sınav merkezleri önünde sürdürdü.

Bu yıl 3 milyon 120 bin 878 adayın başvurduğu sınav saat 10.15'te başlayıp saat 13.00 da sona erdi. Üniversiteye gitmek isteyen aday, ilk oturum olan Temel Yeterlilik Testi YKS'de ter döktü.

Çanakkale’de Gazi Ortaokulu’nda sınava giren adaylar en çok Matematik sorularında zorlandıklarını söyledi.

Öte yandan YKS maratonunda ikinci oturum ise yarın gerçekleştirilecek. Saat 10.15'te başlayacak Alan Yeterlilik Testinde ise adaylara toplam 160 soru yöneltilecek ve 180 dakika süre tanınacak.

Sınavın üçüncü oturumu olan Yabancı Dil Testi de yine yarın saat 15.45'te başlayacak ve adaylara 80 soru için 120 dakika süre tanınacak.

 

HABER: HÜLYA SERTÇE

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tontv.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.