17 viç SOL
17 Vinç
DARDANEL
Ton Reklam Genel

Yağmur toprağa can suyu çiftçiye umut oldu

Asayiş (Haber Merkezi) - | 13.02.2024 - 15:03, Güncelleme: 13.02.2024 - 16:43
 

Yağmur toprağa can suyu çiftçiye umut oldu

Çanakkale ve çevresinde etkili olan son yağışlar ekili alanlara can suyu, üreticilere ise umut oldu. Yağmur yağmasının sevindirici olduğunu aktaran Ziraat Odası Başkanı Ufuk Ünver, hem barajlara, hem de gübre atılan hububata iyi geldiğinin altını çizdi.
Çanakkale ve bölgesinde etkili olan yağışlar çiftçiyi sevindirdi. Yağışların özellikle buğday ve arpa üzerinde olumlu etki yarattığı belirtildi. Yağışların buğday ve arpa verimliliğine fayda sağlayacağını vurgulayan Çanakkale Ziraat Odası Başkanı Ufuk Ünver, üreticilerin emeklerinin karşılığını alacağı bir yıl olacağını aktardı. Ziraat Odası Başkanı Ufuk Ünver‘’Bu sene Çanakkale en yağışlı yılını yaşıyor. Çanakkale ve bölgesinde etkili olan yağışlar özellikle hububat ürünlerine buğday, arpa, bakla ve bezelyeye iyi geldi. Üretici geçtiğimiz Pazar gününden itibaren gübresini atmıştı. Atılan gübrenin üzerine yağan yağmur çiftçinin yüzünü güldürdü. Atılan gübre yağmurla birlikte eriyip toprağa karıştığı için ürün hem hızlı şekilde büyüyecek hem de verim artacak’’ diye konuştu. Ziraat Odası Başkanı Ünver; yağışların aynı zamanda barajların su seviyesini de artırdığını ifade ederek altın değerinde olduğunu belirtti. Ziraat Odası Başkanı Ufuk Ünver‘’Barajlarımızın su seviyesi artıyor. Özellikle 3 ilçeyi birden sulayan Bayramıç Barajı’nın doluluk oranı %100 seviyesine yaklaşmış durumda. Yine Çanakkale merkezin hem içme hem de kullanma suyu ihtiyacını karşılayan Atikhisar Barajı %80 seviyesine gelmiş durumda. Bu son yağmurlarla birlikte daha da arttığını düşünüyorum. Atikhisar Barajı Çanakkale için çok önemli. O yüzden yağan yağmurlar, hem barajlar için hem de tarımsal üretim için çok önemli ve sevindirici oldu’’ dedi.   HABER: HÜLYA ESEN
Çanakkale ve çevresinde etkili olan son yağışlar ekili alanlara can suyu, üreticilere ise umut oldu. Yağmur yağmasının sevindirici olduğunu aktaran Ziraat Odası Başkanı Ufuk Ünver, hem barajlara, hem de gübre atılan hububata iyi geldiğinin altını çizdi.

Çanakkale ve bölgesinde etkili olan yağışlar çiftçiyi sevindirdi.

Yağışların özellikle buğday ve arpa üzerinde olumlu etki yarattığı belirtildi.

Yağışların buğday ve arpa verimliliğine fayda sağlayacağını vurgulayan Çanakkale Ziraat Odası Başkanı Ufuk Ünver, üreticilerin emeklerinin karşılığını alacağı bir yıl olacağını aktardı.

Ziraat Odası Başkanı Ufuk Ünver‘’Bu sene Çanakkale en yağışlı yılını yaşıyor. Çanakkale ve bölgesinde etkili olan yağışlar özellikle hububat ürünlerine buğday, arpa, bakla ve bezelyeye iyi geldi. Üretici geçtiğimiz Pazar gününden itibaren gübresini atmıştı. Atılan gübrenin üzerine yağan yağmur çiftçinin yüzünü güldürdü. Atılan gübre yağmurla birlikte eriyip toprağa karıştığı için ürün hem hızlı şekilde büyüyecek hem de verim artacak’’ diye konuştu.

Ziraat Odası Başkanı Ünver; yağışların aynı zamanda barajların su seviyesini de artırdığını ifade ederek altın değerinde olduğunu belirtti.

Ziraat Odası Başkanı Ufuk Ünver‘’Barajlarımızın su seviyesi artıyor. Özellikle 3 ilçeyi birden sulayan Bayramıç Barajı’nın doluluk oranı %100 seviyesine yaklaşmış durumda. Yine Çanakkale merkezin hem içme hem de kullanma suyu ihtiyacını karşılayan Atikhisar Barajı %80 seviyesine gelmiş durumda. Bu son yağmurlarla birlikte daha da arttığını düşünüyorum. Atikhisar Barajı Çanakkale için çok önemli. O yüzden yağan yağmurlar, hem barajlar için hem de tarımsal üretim için çok önemli ve sevindirici oldu’’ dedi.

 

HABER: HÜLYA ESEN

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tontv.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.