DARDANEL
Ton Reklam Genel

Türk Kızılay'ın 156. kuruluş yıldönümü

Gündem (İHA) - | 10.06.2024 - 17:03, Güncelleme: 10.06.2024 - 17:03
 

Türk Kızılay'ın 156. kuruluş yıldönümü

Türk Kızılay, 156. kuruluş yıl dönemini "Aynı Hilalin Altında" temasıyla kutluyor. "Osmanlı Hasta ve Yaralı Askerlere Yardım Cemiyeti" adıyla gönüllüler tarafından 11 Haziran 1868 tarihinde kurulan Kızılay, ulusal ve uluslararası insani yardım çalışmalarını hayırseverlerin ve gönüllülerin katkılarıyla gerçekleştiriyor.
Türk Kızılay Genel Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, kuruluşunun 156. yıl dönümünde milletin tarihine önemli bir parçası olduğunu belirterek, kurumun insanlığa umut ve iyilik taşıyan bir çınar olduğunu vurguladı. Yılmaz, Kızılay'ın bugüne kadar doğal afetler, savaşlar, salgın hastalıklar gibi zor zamanlarda insanlığın umudu olmayı sürdürdüğünü ifade etti. Kızılay, sosyal yardım ve güçlendirme faaliyetlerinin yanı sıra afetlerde de destek veriyor. Kahramanmaraş depremlerinin etkilediği bölgede iyileştirme çalışmalarını sürdüren Kızılay, 6 ilde Toplumsal Hizmet Merkezleri kurarak afetzedelerle doğrudan temas halinde bulunuyor. Bölgedeki nakit temelli destek programlarıyla 525 bin 933 haneye 2,6 milyar TL'lik yardım sağlayan Kızılay, ayrıca Esnaf ve Çiftçi Programları kapsamında da destek veriyor. Gazze'deki çatışma mağdurlarına yardım etmek için çalışan Kızılay, insani yardımları bölgeye ulaştırıyor ve bölgedeki aşevlerinin işler hale gelmesine yardımcı oluyor. Türk Kızılay, gönüllü çalışmalarını da gonulluol.org platformu üzerinden yürütüyor. Bu sistemle 70 binden fazla gönüllü, insani yardım faaliyetlerinde aktif olarak rol alıyor.
Türk Kızılay, 156. kuruluş yıl dönemini "Aynı Hilalin Altında" temasıyla kutluyor. "Osmanlı Hasta ve Yaralı Askerlere Yardım Cemiyeti" adıyla gönüllüler tarafından 11 Haziran 1868 tarihinde kurulan Kızılay, ulusal ve uluslararası insani yardım çalışmalarını hayırseverlerin ve gönüllülerin katkılarıyla gerçekleştiriyor.

Türk Kızılay Genel Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, kuruluşunun 156. yıl dönümünde milletin tarihine önemli bir parçası olduğunu belirterek, kurumun insanlığa umut ve iyilik taşıyan bir çınar olduğunu vurguladı. Yılmaz, Kızılay'ın bugüne kadar doğal afetler, savaşlar, salgın hastalıklar gibi zor zamanlarda insanlığın umudu olmayı sürdürdüğünü ifade etti.

Kızılay, sosyal yardım ve güçlendirme faaliyetlerinin yanı sıra afetlerde de destek veriyor. Kahramanmaraş depremlerinin etkilediği bölgede iyileştirme çalışmalarını sürdüren Kızılay, 6 ilde Toplumsal Hizmet Merkezleri kurarak afetzedelerle doğrudan temas halinde bulunuyor. Bölgedeki nakit temelli destek programlarıyla 525 bin 933 haneye 2,6 milyar TL'lik yardım sağlayan Kızılay, ayrıca Esnaf ve Çiftçi Programları kapsamında da destek veriyor.

Gazze'deki çatışma mağdurlarına yardım etmek için çalışan Kızılay, insani yardımları bölgeye ulaştırıyor ve bölgedeki aşevlerinin işler hale gelmesine yardımcı oluyor. Türk Kızılay, gönüllü çalışmalarını da gonulluol.org platformu üzerinden yürütüyor. Bu sistemle 70 binden fazla gönüllü, insani yardım faaliyetlerinde aktif olarak rol alıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tontv.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.