17 viç SOL
17 Vinç
DARDANEL
Ton Reklam Genel

Seçim takviminde son viraja girildi

(Haber Merkezi) - | 13.02.2024 - 14:51, Güncelleme: 13.02.2024 - 15:28
 

Seçim takviminde son viraja girildi

Yüksek Seçim Kurulu tarafından açıklanan 31 Mart 2024'te yapılacak mahalli idareler genel seçimleri için hazırlanan takvim kapsamında süre kısalıyor. Belirlenen tarihe göre 20 Şubat saat 17:00’ye kadar siyasi partiler aday listelerini YSK’ya sunmak zorunda.
Türkiye seçim atmosferine girdi,Yerel seçimlere 46 gün kaldı. Siyasi Partiler adayları bir bir açıklamaya devam ediyor. Yüksek Seçim Kurulu tarafından yayınlanan 31 Mart 2024'te yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri için hazırlanan takvim kapsamında partiler, 20 Şubat saat 17:00’ye kadar aday listelerini bildirmek zorunda. Bu listelerin bildirilmesi  için son bir haftaya girildi. 3 Mart’ta ise YSK tarafından kesin aday listeleri ilan edildikten sonra birleşik oy pusulaların basımına başlanacak. Takvime göre siyasi partiler ve adaylar için 21 Mart tarihinden itibaren seçim propagandası ve yasaklar başlayacak. Ardından sandık seçmen listelerinin çoğaltılması işlemi 25 Mart’ta son bulacak. 21 Mart tarihinde başlayan seçim propagandası ve yasaklar, 30 Mart saat 18:00’de son bulacak ve 31 Mart’ta seçmenler sandığa giderek, özgür iradeleriyle oyunu kullanacak.     HABER: BATUHAN YILDIRIM
Yüksek Seçim Kurulu tarafından açıklanan 31 Mart 2024'te yapılacak mahalli idareler genel seçimleri için hazırlanan takvim kapsamında süre kısalıyor. Belirlenen tarihe göre 20 Şubat saat 17:00’ye kadar siyasi partiler aday listelerini YSK’ya sunmak zorunda.

Türkiye seçim atmosferine girdi,Yerel seçimlere 46 gün kaldı. Siyasi Partiler adayları bir bir açıklamaya devam ediyor.

Yüksek Seçim Kurulu tarafından yayınlanan 31 Mart 2024'te yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri için hazırlanan takvim kapsamında partiler, 20 Şubat saat 17:00’ye kadar aday listelerini bildirmek zorunda.

Bu listelerin bildirilmesi  için son bir haftaya girildi.

3 Mart’ta ise YSK tarafından kesin aday listeleri ilan edildikten sonra birleşik oy pusulaların basımına başlanacak.

Takvime göre siyasi partiler ve adaylar için 21 Mart tarihinden itibaren seçim propagandası ve yasaklar başlayacak.

Ardından sandık seçmen listelerinin çoğaltılması işlemi 25 Mart’ta son bulacak.

21 Mart tarihinde başlayan seçim propagandası ve yasaklar, 30 Mart saat 18:00’de son bulacak ve 31 Mart’ta seçmenler sandığa giderek, özgür iradeleriyle oyunu kullanacak.

 

 

HABER: BATUHAN YILDIRIM

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tontv.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.