17 viç SOL
17 Vinç
DARDANEL
Ton Reklam Genel

Otizmli bir gencin sanat yolculuğu

Yaşam (Haber Merkezi) - | 02.04.2024 - 17:43, Güncelleme: 02.04.2024 - 17:44
 

Otizmli bir gencin sanat yolculuğu

Çanakkale’de ilk kez otizmli bir genç; gerçekleştirdiği sergi ve piyano dinletisi ile muhteşem bir performansa imza attı. Denizhan Yalçınkaya ‘’Renkler ve Sesler’’ temalı sanat yolculuğu ile sanatın engel tanımadığını bir kez daha kanıtladı.
Çanakkale’de ilk kez otizmli bir genç, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü etkinlikleri kapsamında farkındalık yaratmak adına kişisel sergi ve piyano dinletisi gerçekleştirdi. Türkiye’deki otizmli binlerce gençten biri olan Denizhan Yalçınkaya resme ve müziğe olan tutkusuyla sanatın engel tanımadığını kanıtladı. Otizmli gencin sanat yolculuğunun sergilendiği kişisel resim sergisi ve piyano dinletisi büyük beğeni gördü. ÇOMÜ Eğitim Fakültesinde düzenlenen “Renkler ve Sesler” Temalı, Denizhan Yalçınkaya’nın kişisel sergi ve piyano dinletisine; ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Zeki Genç, Güzel Sanatlar Bölümü Başkanı Prof. Dr. Begüm Öz, Eğitim Fakültesi Özel eğitim Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Çiğdem Umar, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. ÇOMÜ Rektörü Cüneyt Erenoğlu, üniversite olarak sosyal, kültürel eğitim ve öğretim, araştırma-geliştirme alanlarında toplumsal katkı faaliyetlerine önem verdiklerini vurgulayarak, Denizhan Yalçınkaya’yı tebrik etti. Güzel Sanatlar Bölümü Başkanı ve aynı zamanda Denizhan Yalçınkaya’nın annesi Prof. Dr. Begüm Öz; otistik çocukların ailelerinin çok zorluklar yaşadığını belirterek bardağın dolu tarafına bakmalarını tavsiye etti. Muhteşem bir performansa imza atan Denizhan Yalçınkaya başarı öyküsüyle diğer otizmli gençlere ve onların ailelerine örnek oldu.     HABER: HÜLYA ESEN
Çanakkale’de ilk kez otizmli bir genç; gerçekleştirdiği sergi ve piyano dinletisi ile muhteşem bir performansa imza attı. Denizhan Yalçınkaya ‘’Renkler ve Sesler’’ temalı sanat yolculuğu ile sanatın engel tanımadığını bir kez daha kanıtladı.

Çanakkale’de ilk kez otizmli bir genç, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü etkinlikleri kapsamında farkındalık yaratmak adına kişisel sergi ve piyano dinletisi gerçekleştirdi.

Türkiye’deki otizmli binlerce gençten biri olan Denizhan Yalçınkaya resme ve müziğe olan tutkusuyla sanatın engel tanımadığını kanıtladı.

Otizmli gencin sanat yolculuğunun sergilendiği kişisel resim sergisi ve piyano dinletisi büyük beğeni gördü.

ÇOMÜ Eğitim Fakültesinde düzenlenen “Renkler ve Sesler” Temalı, Denizhan Yalçınkaya’nın kişisel sergi ve piyano dinletisine; ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Zeki Genç, Güzel Sanatlar Bölümü Başkanı Prof. Dr. Begüm Öz, Eğitim Fakültesi Özel eğitim Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Çiğdem Umar, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

ÇOMÜ Rektörü Cüneyt Erenoğlu, üniversite olarak sosyal, kültürel eğitim ve öğretim, araştırma-geliştirme alanlarında toplumsal katkı faaliyetlerine önem verdiklerini vurgulayarak, Denizhan Yalçınkaya’yı tebrik etti.

Güzel Sanatlar Bölümü Başkanı ve aynı zamanda Denizhan Yalçınkaya’nın annesi Prof. Dr. Begüm Öz; otistik çocukların ailelerinin çok zorluklar yaşadığını belirterek bardağın dolu tarafına bakmalarını tavsiye etti.

Muhteşem bir performansa imza atan Denizhan Yalçınkaya başarı öyküsüyle diğer otizmli gençlere ve onların ailelerine örnek oldu.

 

 

HABER: HÜLYA ESEN

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tontv.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.