17 viç SOL
17 Vinç
DARDANEL
Ton Reklam Genel

Orman şehidinin adı keşif helikopterine verildi

Asayiş (Haber Merkezi) - | 05.06.2024 - 14:03, Güncelleme: 05.06.2024 - 14:03
 

Orman şehidinin adı keşif helikopterine verildi

Çanakkale Orman Bölge Müdürüyken şehit düşen Talat Göktepe’nin ismi, Çanakkale’de görevlendirilen keşif helikopterine verildi. Göktepe Çanakkale ormanlarını artık gökyüzünden koruyacak.
Geçtiğimiz yaz sezonunda Ülke genelinde 15 bin 111 hektar alan yandı; bu alanın neredeyse üçte biri Çanakkale’de küle döndü.  2023 yılı yaz aylarında büyük yangınlarla imtihan veren Çanakkale’de toplamda 4 bin 966 hektar orman alanı yok oldu.   2024 yılı yaz ayları; geçen seneye oranla daha sıcak başladı. Çanakkale’de, yaz mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte artan orman yangını tehdidini en aza indirmek için Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü bünyesinde 1 İHA, 4 Helikopter ve 4 Uçak görevlendirildi.  Helikopterlerden birine verilen isimse hem acıları tazeledi; hem de gurur yaşattı.  Çanakkale'nin tarihi Gelibolu Yarımadası'nda 25 Temmuz 1994 tarihinde meydana gelen ve 57 saat süren büyük orman yangınında, dönemin Çanakkale Orman Bölge Müdürü Talat Göktepe şehit düşmüştü. Göktepe'nin anısını yaşatmak ve hizmetini ölümsüzleştirmek için Gelibolu Tarihi Yarımadası'nda şehit olduğu bölgede bir de anıt yapılmıştı. Orman Genel Müdürlüğü tarafından Göktepe'nin ismi, keşif helikopterine verilerek, Çanakkale'deki ormanları gökyüzünden korumak üzere bölgeye gönderildi.  Çanakkale’nin son şehidi Talat Göktepe'nin ismi,  artık Çanakkale'nin ormanlarını gökyüzünden koruyacak ve onun anısını sonsuza kadar yaşatacak.
Çanakkale Orman Bölge Müdürüyken şehit düşen Talat Göktepe’nin ismi, Çanakkale’de görevlendirilen keşif helikopterine verildi. Göktepe Çanakkale ormanlarını artık gökyüzünden koruyacak.

Geçtiğimiz yaz sezonunda Ülke genelinde 15 bin 111 hektar alan yandı; bu alanın neredeyse üçte biri Çanakkale’de küle döndü.  2023 yılı yaz aylarında büyük yangınlarla imtihan veren Çanakkale’de toplamda 4 bin 966 hektar orman alanı yok oldu.  
2024 yılı yaz ayları; geçen seneye oranla daha sıcak başladı. Çanakkale’de, yaz mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte artan orman yangını tehdidini en aza indirmek için Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü bünyesinde 1 İHA, 4 Helikopter ve 4 Uçak görevlendirildi.
 Helikopterlerden birine verilen isimse hem acıları tazeledi; hem de gurur yaşattı. 
Çanakkale'nin tarihi Gelibolu Yarımadası'nda 25 Temmuz 1994 tarihinde meydana gelen ve 57 saat süren büyük orman yangınında, dönemin Çanakkale Orman Bölge Müdürü Talat Göktepe şehit düşmüştü. Göktepe'nin anısını yaşatmak ve hizmetini ölümsüzleştirmek için Gelibolu Tarihi Yarımadası'nda şehit olduğu bölgede bir de anıt yapılmıştı.
Orman Genel Müdürlüğü tarafından Göktepe'nin ismi, keşif helikopterine verilerek, Çanakkale'deki ormanları gökyüzünden korumak üzere bölgeye gönderildi.  Çanakkale’nin son şehidi Talat Göktepe'nin ismi,  artık Çanakkale'nin ormanlarını gökyüzünden koruyacak ve onun anısını sonsuza kadar yaşatacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tontv.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.