17 viç SOL
17 Vinç
DARDANEL
Ton Reklam Genel

Kurban kesimini uzmanına bırakın önerisi

Özel Haber (Haber Bülteni) - | 11.06.2024 - 15:58, Güncelleme: 11.06.2024 - 17:03
 

Kurban kesimini uzmanına bırakın önerisi

Kurban Bayramı klasiği haline gelen, sonu acil serviste biten ‘acemi kasap' yaralanmalarıyla ilgili uyarılarda bulunan kasaplar, işi uzmanına bırakın uyarısında bulundu.
Kurban Bayramına sayılı günler kaldı. Bu senede bazı vatandaşlar kurbanlarını kendileri kesmek isteyecekken bazıları ise işi uzmanına bırakacak. Her Kurban Bayramında olduğu gibi bu senede acemi kasapların kendilerine zarar vermemeleri için uzman kasaplardan vatandaşlara uyarı geldi. Çanakkale’de uzun yıllardır kasaplık yapan Ender Yılmaz, vatandaşlara uyarıda bulundu. Ender, “Kurban geldiği zaman herkes kasap oluyor. Yani gerçekten sadece söyleyebileceğim bu konuyla alakalı şu. İşten anlamayan kişi kesinlikle uzak dursun. Küçük baş hayvan kesen kişiler de evde kendileri yapmaya çalışıyorlar. Kasaba 300, 500 veya 1000 lira vermemek için. Zaten kemiksiz kuzu etinin kilosu olmuş 800 lira. Kendisi evde yapmaya kalktığında kemiklerde aşırı et kalacağından dolayı zaten en aşağı iki kilo eti çöpe atacak. Bu da 1600 liraya tekabül eder. Bunun yerine kasaba 1000 lira, 1500 lira gibi bir ücret ödeyerek kasaba işlettirsinler. Kendileri yaptıkları sürece hem akşama kadar uğraşacaklar, artı dediğim gibi eti çöpe atacaklar, artı kendilerini kesme riski yüzde 90 diyebilirim yani. Çünkü işten anlamıyorlar. Kurban bayramı geldiği zaman herkes kasap oluyor. Yani eline bıçağı alan ben kasabım diyor ama öyle değil tabii ki işi bu Kurban Bayramı'nda yani kazasız belasız geçmesiyle alakalı bilir kişilere emanet etmekte fayda var yani.”dedi.       HABER: ENİSHAN KESKİN      
Kurban Bayramı klasiği haline gelen, sonu acil serviste biten ‘acemi kasap' yaralanmalarıyla ilgili uyarılarda bulunan kasaplar, işi uzmanına bırakın uyarısında bulundu.

Kurban Bayramına sayılı günler kaldı.

Bu senede bazı vatandaşlar kurbanlarını kendileri kesmek isteyecekken bazıları ise işi uzmanına bırakacak.

Her Kurban Bayramında olduğu gibi bu senede acemi kasapların kendilerine zarar vermemeleri için uzman kasaplardan vatandaşlara uyarı geldi.

Çanakkale’de uzun yıllardır kasaplık yapan Ender Yılmaz, vatandaşlara uyarıda bulundu. Ender, “ Kurban geldiği zaman herkes kasap oluyor. Yani gerçekten sadece söyleyebileceğim bu konuyla alakalı şu. İşten anlamayan kişi kesinlikle uzak dursun. Küçük baş hayvan kesen kişiler de evde kendileri yapmaya çalışıyorlar. Kasaba 300, 500 veya 1000 lira vermemek için. Zaten kemiksiz kuzu etinin kilosu olmuş 800 lira. Kendisi evde yapmaya kalktığında kemiklerde aşırı et kalacağından dolayı zaten en aşağı iki kilo eti çöpe atacak. Bu da 1600 liraya tekabül eder. Bunun yerine kasaba 1000 lira, 1500 lira gibi bir ücret ödeyerek kasaba işlettirsinler. Kendileri yaptıkları sürece hem akşama kadar uğraşacaklar, artı dediğim gibi eti çöpe atacaklar, artı kendilerini kesme riski yüzde 90 diyebilirim yani. Çünkü işten anlamıyorlar. Kurban bayramı " class="text-dark font-weight-bold" target="_blank"> Kurban bayramı geldiği zaman herkes kasap oluyor. Yani eline bıçağı alan ben kasabım diyor ama öyle değil tabii ki işi bu Kurban Bayramı'nda yani kazasız belasız geçmesiyle alakalı bilir kişilere emanet etmekte fayda var yani.”dedi.

 

 

 

HABER: ENİSHAN KESKİN

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tontv.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.