17 viç SOL
17 Vinç
DARDANEL
Ton Reklam Genel

Kepez Hamidiye ve Karacaören'deki yeni inşaatlar yetersiz kaldı

Gündem (Haber Bülteni) - | 11.06.2024 - 13:23, Güncelleme: 11.06.2024 - 13:23
 

Kepez Hamidiye ve Karacaören'deki yeni inşaatlar yetersiz kaldı

Çanakkale'de son dönemde yaşanan konut sıkıntısı, kiralar ve satılık gayrimenkul fiyatları üzerinde olumsuz etkiler yaratmaya devam ediyor. Piyasada ki son durumu Gayrimenkul Danışmanı Hasan Alper Akkoca Ton Tv’ye değerlendirdi.
Çanakkale’deki konut sayısının yetersizliği kiralık ve satılık gayrimenkulleri yukarı yönlü itmeye devam ediyor. Kepez Hamidiye ve Karacaören'deki yeni inşaatlar yetersiz kaldı Çanakkale'nin Kepez Hamidiye Mahallesi ve Karacaören mevkiinde yapılan yeni inşaatlar, konut çeşitliliğini arttırmak için atılmış önemli adımlar olsa da, bu bölgelerde gerçekleştirilen yeni projeler, kentin genel konut ihtiyacını karşılamakta yetersiz kaldı. Göç alan iller arasında üst sıralarda yer alan Çanakkale’de yapılan yeni inşaatlar, talebi karşılayacak düzeyde değil. Konut sıkıntısı fiyatları etkiliyor Konut sıkıntısı nedeniyle, Çanakkale'de hem kiralık hem de satılık gayrimenkul fiyatları ya sabit duruyor ya da yukarı yönlü artış gösteriyor. Özellikle öğrenci nüfusunun yoğun olduğu şehirde, uygun fiyatlı konut bulmak giderek zorlaşırken, dar bütçeli vatandaşların ev sahibi olma hayalleri de her geçen gün eriyor. İnsanlar konut ararken çok fazla seçenek bulamıyor Piyasadaki son durumu değerlendiren Gayrimenkul Danışmanı Hasan Alper Akkoca, Çanakkale’de konut sıkıntısı var. Kiralık veya satılık olarak baktığımızda iki tarafta da sorunlar var. Bundan önceki dönemde Hamidiye bölgesinde çok fazla talep olmuş ve bölgeyi rahatlatmıştı. Şuan Kepez’de yeni bir imar planı yok. Çanakkale geneline baktığımızda tek yer Karacaören tarafı ama orda da bir kentsel dönüşüm var kat artışı yok yineleme var yani yeni bir daire çıkmıyor. Bu durumunda tabi fiyatlara etkisi oluyor. Vatandaşlar bulabildikleri seçenekler üzerinden değerlendirme yapıyor. Yeni inşaatların fiyatlara katkısı olur Yapılacak yeni inşaatların konut fiyatlarına etkisi olacağını belirten Gayrimenkul Danışmanı Akkoca, Olumlu yönde fiyatlar biraz durulma yönünde gider ama inşaat maliyetleri yüksek olduğu için çok büyük bir baskı oluşturmaz. Çünkü yapılan her inşaat yeni bir maliyet demektir. Bu süreçlerin hepsi kiralık ve satılık konutları ücretlerini etkiliyor.
Çanakkale'de son dönemde yaşanan konut sıkıntısı, kiralar ve satılık gayrimenkul fiyatları üzerinde olumsuz etkiler yaratmaya devam ediyor. Piyasada ki son durumu Gayrimenkul Danışmanı Hasan Alper Akkoca Ton Tv’ye değerlendirdi.

Çanakkale’deki konut sayısının yetersizliği kiralık ve satılık gayrimenkulleri yukarı yönlü itmeye devam ediyor.

Kepez Hamidiye ve Karacaören'deki yeni inşaatlar yetersiz kaldı

Çanakkale'nin Kepez Hamidiye Mahallesi ve Karacaören mevkiinde yapılan yeni inşaatlar, konut çeşitliliğini arttırmak için atılmış önemli adımlar olsa da, bu bölgelerde gerçekleştirilen yeni projeler, kentin genel konut ihtiyacını karşılamakta yetersiz kaldı. Göç alan iller arasında üst sıralarda yer alan Çanakkale’de yapılan yeni inşaatlar, talebi karşılayacak düzeyde değil.

Konut sıkıntısı fiyatları etkiliyor

Konut sıkıntısı nedeniyle, Çanakkale'de hem kiralık hem de satılık gayrimenkul fiyatları ya sabit duruyor ya da yukarı yönlü artış gösteriyor. Özellikle öğrenci nüfusunun yoğun olduğu şehirde, uygun fiyatlı konut bulmak giderek zorlaşırken, dar bütçeli vatandaşların ev sahibi olma hayalleri de her geçen gün eriyor.

İnsanlar konut ararken çok fazla seçenek bulamıyor

Piyasadaki son durumu değerlendiren Gayrimenkul Danışmanı Hasan Alper Akkoca, Çanakkale’de konut sıkıntısı var. Kiralık veya satılık olarak baktığımızda iki tarafta da sorunlar var. Bundan önceki dönemde Hamidiye bölgesinde çok fazla talep olmuş ve bölgeyi rahatlatmıştı. Şuan Kepez’de yeni bir imar planı yok. Çanakkale geneline baktığımızda tek yer Karacaören tarafı ama orda da bir kentsel dönüşüm var kat artışı yok yineleme var yani yeni bir daire çıkmıyor. Bu durumunda tabi fiyatlara etkisi oluyor. Vatandaşlar bulabildikleri seçenekler üzerinden değerlendirme yapıyor.

Yeni inşaatların fiyatlara katkısı olur

Yapılacak yeni inşaatların konut fiyatlarına etkisi olacağını belirten Gayrimenkul Danışmanı Akkoca, Olumlu yönde fiyatlar biraz durulma yönünde gider ama inşaat maliyetleri yüksek olduğu için çok büyük bir baskı oluşturmaz. Çünkü yapılan her inşaat yeni bir maliyet demektir. Bu süreçlerin hepsi kiralık ve satılık konutları ücretlerini etkiliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tontv.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.