17 viç SOL
17 Vinç
DARDANEL
Ton Reklam Genel

İttifaksız seçim AK Partiye Bayramiç’te kaybettirdi

Yaşam (Haber Merkezi) - | 02.04.2024 - 13:27, Güncelleme: 02.04.2024 - 15:55
 

İttifaksız seçim AK Partiye Bayramiç’te kaybettirdi

AK Parti’nin Çanakkale’de yoğun seçim çalışması yürüttüğü ilçelerden Ayvacık ve Bayramiç sandıktan sürpriz bir sonuç çıkmadı ancak resmi olmayan sonuçlara göre tablo AK Parti ile MHP arasında Bayramiç’te ittifaka gidilmemesi Cumhuriyet Halk Partisi’ne yaradı.
2004- 2009 VE 2014 seçimlerinde AK Parti’nin peş peşe zafer kazandığı Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinde 2019 seçimlerinde koltuğa oturan Cumhuriyet Halk Partili Başkan Mesut Bayram 2024 seçimlerinde güven tazeledi. AK Partili Rakibi Ersan Sezer’i geride bırakan CHP’li Bayram; resmi olmayan sonuçlara göre oyların 51,36’sını aldı. Bayramiç ilçesinde de başkan değişti ama tablo değişmedi. 2019 seçimlerinde koltuğa oturan CHP’li Başkan Mert Uygun bu dönem aday olmayacağını çok uzun zaman önce açıklamıştı. 2014 seçimlerinde bir dönem ilçede başkanlık yapan Sadettin Arslan ile CHP’nin adayı Hasan Cem Atılgan yarıştı. CHP’li Atılgan; oyların yüzde 43,53’ünü alarak bayrağı devraldı. Bayramiç sandıklarında CHP için sürpriz yaşanmadı ama AK Parti ve MHP’nin merkezde yaptığı ittifakı ilçede yapmaması iki partiye de seçim kaybettirdi.AK Partili eski Başkan Arslan’ın oy oranı resmi olmayan sonuçlara göre yüzde 32,57 oldu. MHP Çanakkale içinde en yüksek oy oranlarından birini Eceabat’tan sonra Bayramiç’te gördü. Tuncay Özkaya ile seçim yarışına giren MHP Bayramiç’te yüzde 21,32 oy aldı. Her iki parti; Merkez’de olduğu gibi ittifaka gitseydi yüzde 50’den fazla oy alarak kazanan olacaktı.     HABER: DİLEK AKŞEN
AK Parti’nin Çanakkale’de yoğun seçim çalışması yürüttüğü ilçelerden Ayvacık ve Bayramiç sandıktan sürpriz bir sonuç çıkmadı ancak resmi olmayan sonuçlara göre tablo AK Parti ile MHP arasında Bayramiç’te ittifaka gidilmemesi Cumhuriyet Halk Partisi’ne yaradı.

2004- 2009 VE 2014 seçimlerinde AK Parti’nin peş peşe zafer kazandığı Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinde 2019 seçimlerinde koltuğa oturan Cumhuriyet Halk Partili Başkan Mesut Bayram 2024 seçimlerinde güven tazeledi.

AK Partili Rakibi Ersan Sezer’i geride bırakan CHP’li Bayram; resmi olmayan sonuçlara göre oyların 51,36’sını aldı. Bayramiç ilçesinde de başkan değişti ama tablo değişmedi. 2019 seçimlerinde koltuğa oturan CHP’li Başkan Mert Uygun bu dönem aday olmayacağını çok uzun zaman önce açıklamıştı.

2014 seçimlerinde bir dönem ilçede başkanlık yapan Sadettin Arslan ile CHP’nin adayı Hasan Cem Atılgan yarıştı. CHP’li Atılgan; oyların yüzde 43,53’ünü alarak bayrağı devraldı.

Bayramiç sandıklarında CHP için sürpriz yaşanmadı ama AK Parti ve MHP’nin merkezde yaptığı ittifakı ilçede yapmaması iki partiye de seçim kaybettirdi.AK Partili eski Başkan Arslan’ın oy oranı resmi olmayan sonuçlara göre yüzde 32,57 oldu. MHP Çanakkale içinde en yüksek oy oranlarından birini Eceabat’tan sonra Bayramiç’te gördü. Tuncay Özkaya ile seçim yarışına giren MHP Bayramiç’te yüzde 21,32 oy aldı. Her iki parti; Merkez’de olduğu gibi ittifaka gitseydi yüzde 50’den fazla oy alarak kazanan olacaktı.

 

 

HABER: DİLEK AKŞEN

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tontv.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.