DARDANEL
Ton Reklam Genel

İl Genel Meclis Üyesi Pehlivan: Sorularımız yanıtsız kaldı

Gündem (Haber Bülteni) - | 11.07.2024 - 16:28, Güncelleme: 11.07.2024 - 16:28
 

İl Genel Meclis Üyesi Pehlivan: Sorularımız yanıtsız kaldı

Cumhuriyet Halk Partisi Çanakkale İl Genel Meclis Üyesi Güneş Pehlivan, sosyal medya hesabı üzerinden, İl Özel İdare’ye ait lojmanlarda kalan kişilerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Pehlivan, konuşmasının sonunda “Bu lojmanları mevcut aylık bedelleriyle öğrenci yurdu yapalım” ifadelerini kullandı.
Çanakkale İl Özel İdare’ye ait lojmanlarda, kimlerin hangi ücretlerle kaldığı konusu gündemden düşmüyor. Sosyal medya hesabından önemli açıklamalarda bulunan İl Genel Meclis Üyesi Pehlivan, “Dolgun maaşlı üst düzey bürokratların İl Özel İdare lojmanlarında ilçelerde aylık 585 TL, merkezde ise 975 TL kira bedeli ile oturduğunu ve tasarruf tedbirlerine rağmen kira bedellerinin hala piyasa rayiç bedellerine niye uyarlanmadığını açıklamak oldukça güç bir iş. İki aydır yanıt almamamız kabul edilebilir” ifadelerini kullandı. “Tek bir haklı gerekçe yoktur” “Vatandaşın barınma sorununun bir krize dönüştüğü, hayat pahalılığının toplumun omuzlarına çöktüğü, kamu kaynaklarının halka değil, itibarlı kişilere döndüğü bir ortamda sizin bu konuda öne sürebileceğiniz tek bir haklı gerekçe yoktur, olamaz.” “Sorularımız yanıtsız kaldı” “İl Genel Meclisimizin haziran ve temmuz toplantılarında basın ve kamuoyu önünde Çanakkale İl Özel İdaresi'ne lojman kiraları hakkında yönelttiğimiz sorular yanıtsız kaldı. Aylık kira bedelleri hakkında sorulan sorulara açık ve net cevap vermemek için olağanüstü çaba gösterildi.” “Lojmanlardan başka kurumların il müdürleri yararlanıyor” Üstelik, 2007 yılında kabul edilen ve hala yürürlükte olan İl Özel İdaresi Konut Yönetmeliği'ne göre lojmanlarda kiracı olarak oturmaya hak sahipliği "İl Özel İdaresi hizmetlerinde görevlendirilen kamu personeline" ait olmasına rağmen, İl Özel İdare personeli olmayan başka kurumların İl Müdürleri ve üst düzey kamu görevlileri de aynı aylık kira bedelleri ile bu lojmanlardan yararlandırılıyor. “İl özel idare lojmanlarını öğrenci yurdu yapalım” Yönetmeliğe aykırı olan kiralama işlemleri hakkında gereğini yapın. Tasarruf Tedbirleri Genelgesi hükümlerini uygulayın. Ya da gelin bu lojmanları mevcut aylık bedelleriyle öğrenci yurdu yapalım. "Yönetmeliklere uymaz, kurum zarar eder, olmaz öyle şey" şeklindeki veryansınınızı duyar gibiyim!
Cumhuriyet Halk Partisi Çanakkale İl Genel Meclis Üyesi Güneş Pehlivan, sosyal medya hesabı üzerinden, İl Özel İdare’ye ait lojmanlarda kalan kişilerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Pehlivan, konuşmasının sonunda “Bu lojmanları mevcut aylık bedelleriyle öğrenci yurdu yapalım” ifadelerini kullandı.

Çanakkale İl Özel İdare’ye ait lojmanlarda, kimlerin hangi ücretlerle kaldığı konusu gündemden düşmüyor.

Sosyal medya hesabından önemli açıklamalarda bulunan İl Genel Meclis Üyesi Pehlivan, “Dolgun maaşlı üst düzey bürokratların İl Özel İdare lojmanlarında ilçelerde aylık 585 TL, merkezde ise 975 TL kira bedeli ile oturduğunu ve tasarruf tedbirlerine rağmen kira bedellerinin hala piyasa rayiç bedellerine niye uyarlanmadığını açıklamak oldukça güç bir iş. İki aydır yanıt almamamız kabul edilebilir” ifadelerini kullandı.

“Tek bir haklı gerekçe yoktur”

“Vatandaşın barınma sorununun bir krize dönüştüğü, hayat pahalılığının toplumun omuzlarına çöktüğü, kamu kaynaklarının halka değil, itibarlı kişilere döndüğü bir ortamda sizin bu konuda öne sürebileceğiniz tek bir haklı gerekçe yoktur, olamaz.”

“Sorularımız yanıtsız kaldı”

“İl Genel Meclisimizin haziran ve temmuz toplantılarında basın ve kamuoyu önünde Çanakkale İl Özel İdaresi'ne lojman kiraları hakkında yönelttiğimiz sorular yanıtsız kaldı. Aylık kira bedelleri hakkında sorulan sorulara açık ve net cevap vermemek için olağanüstü çaba gösterildi.”

“Lojmanlardan başka kurumların il müdürleri yararlanıyor”

Üstelik, 2007 yılında kabul edilen ve hala yürürlükte olan İl Özel İdaresi Konut Yönetmeliği'ne göre lojmanlarda kiracı olarak oturmaya hak sahipliği "İl Özel İdaresi hizmetlerinde görevlendirilen kamu personeline" ait olmasına rağmen, İl Özel İdare personeli olmayan başka kurumların İl Müdürleri ve üst düzey kamu görevlileri de aynı aylık kira bedelleri ile bu lojmanlardan yararlandırılıyor.

“İl özel idare lojmanlarını öğrenci yurdu yapalım”

Yönetmeliğe aykırı olan kiralama işlemleri hakkında gereğini yapın. Tasarruf Tedbirleri Genelgesi hükümlerini uygulayın. Ya da gelin bu lojmanları mevcut aylık bedelleriyle öğrenci yurdu yapalım. "Yönetmeliklere uymaz, kurum zarar eder, olmaz öyle şey" şeklindeki veryansınınızı duyar gibiyim!

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tontv.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.