17 viç SOL
17 Vinç
DARDANEL
Ton Reklam Genel

İkinci el araç piyasasında son durum

Gündem (Haber Merkezi) - | 22.05.2024 - 13:15, Güncelleme: 23.05.2024 - 16:09
 

İkinci el araç piyasasında son durum

Pandemi döneminin ardından vatandaşların hem ihtiyaç hem de yatırım gözüyle baktığı otomobillere ilgi azaldı. Faizlerin yüksek olduğunu belirten Oto Galeri sahibi Sinan Arabacıoğlu, "Sadece ihtiyacı olan vatandaşlar araç sahibi olmaya çalışıyor" ifadelerini kullandı.
İkinci el araç satışında durgunluk yaşanıyor. Vatandaşların özellikle pandemi döneminden sonra artan kur fiyatlarıyla bir yatırım olarak gördüğü otomobillere ilgi azaldı. Geçtiğimiz yıllarda 100-200 bin Türk lirasına satılan otomobiller çok kısa bir sürede 4-5 katına kadar yükselmiş ve yatırımcıların ilgi odağı haline gelmişti. Son 3 ayda yaşanan ekonomik gelişmeler ise otomobilleri bir yatırım aracı olarak görmekten çıkarttı. Özellikle dar bütçeli vatandaşların yaşadığı nakit para sıkıntısı ve kredi faizlerinin yüksekliğinden dolayı araç satışları azaldı bu da fiyatlara yansıdı. Geçtiğimiz yıllarda ki gibi ikinci el araç fiyatlarında yüksek artışlar görünmezken, fiyatlar neredeyse durağan hale geldi. Sadece ihtiyacı olanlar araba almak için çabalıyor Piyasada durgunluk olduğunu belirten Oto Galeri sahibi Sinan Arabacıoğlu, İşler çok iyi değil. Genelde takas alışverişi oluyor. Piyasada durgunluk var, kredi faiz oranları yüksek bu yüzden insanlar kredi kullanmıyor. İhtiyacı olan insanlar araba almak için çaba sarf ediyor. İhtiyacı olmayanlarda paralarını faizde değerlendiriyor. Sıfır araçlara zam gelirse ikinci el araçlarda etkilenir Arabacıoğlu, “İleri zamanlar neyi gösterir bilemiyoruz. Sıfır araçlara zam gelirse tabi ikinci ele de zam olarak geri döner.  Geçen yıla göre düşüş var artma yok. Bayramlardan bayrama ufak tefek hareketlilik oluyor. “ ifadelerini kullandı. HABER: BATUHAN YILDIRIM 
Pandemi döneminin ardından vatandaşların hem ihtiyaç hem de yatırım gözüyle baktığı otomobillere ilgi azaldı. Faizlerin yüksek olduğunu belirten Oto Galeri sahibi Sinan Arabacıoğlu, "Sadece ihtiyacı olan vatandaşlar araç sahibi olmaya çalışıyor" ifadelerini kullandı.

İkinci el araç satışında durgunluk yaşanıyor.

Vatandaşların özellikle pandemi döneminden sonra artan kur fiyatlarıyla bir yatırım olarak gördüğü otomobillere ilgi azaldı.

Geçtiğimiz yıllarda 100-200 bin Türk lirasına satılan otomobiller çok kısa bir sürede 4-5 katına kadar yükselmiş ve yatırımcıların ilgi odağı haline gelmişti.

Son 3 ayda yaşanan ekonomik gelişmeler ise otomobilleri bir yatırım aracı olarak görmekten çıkarttı.

Özellikle dar bütçeli vatandaşların yaşadığı nakit para sıkıntısı ve kredi faizlerinin yüksekliğinden dolayı araç satışları azaldı bu da fiyatlara yansıdı.

Geçtiğimiz yıllarda ki gibi ikinci el araç fiyatlarında yüksek artışlar görünmezken, fiyatlar neredeyse durağan hale geldi.

Sadece ihtiyacı olanlar araba almak için çabalıyor

Piyasada durgunluk olduğunu belirten Oto Galeri sahibi Sinan Arabacıoğlu, İşler çok iyi değil. Genelde takas alışverişi oluyor. Piyasada durgunluk var, kredi faiz oranları yüksek bu yüzden insanlar kredi kullanmıyor. İhtiyacı olan insanlar araba almak için çaba sarf ediyor. İhtiyacı olmayanlarda paralarını faizde değerlendiriyor.

Sıfır araçlara zam gelirse ikinci el araçlarda etkilenir

Arabacıoğlu, “İleri zamanlar neyi gösterir bilemiyoruz. Sıfır araçlara zam gelirse tabi ikinci ele de zam olarak geri döner.  Geçen yıla göre düşüş var artma yok. Bayramlardan bayrama ufak tefek hareketlilik oluyor. “ ifadelerini kullandı.

HABER: BATUHAN YILDIRIM 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tontv.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.