17 viç SOL
17 Vinç
DARDANEL
Ton Reklam Genel

Edirne Kapıkule'de kaçak altın operasyonu

Asayiş (İHA) - | 03.06.2024 - 13:51, Güncelleme: 03.06.2024 - 13:51
 

Edirne Kapıkule'de kaçak altın operasyonu

Türkiye'den Bulgaristan'a giden bir otomobilde gerçekleşen operasyonla, Edirne Kapıkule Sınır Kapısı'ndan çıkış yapan araçta Bulgaristan'ın Kaptan Andreevo Sınır Kapısı'nda detaylı bir gümrük muayenesi sonucu 62 bin euro değerinde kaçak altın ele geçirildi.
Söz konusu araçta Türk ve Bulgar vatandaşı 2 kişi bulunuyordu. Gümrük yetkilileri, araçtaki kadının çantasında, kıyafetlerinin altına elastik kemerle tutturulmuş ve sütyeninde takılar saklanmış şekilde altınlar buldu. Ayrıca, adamın şahsi çantasında da beyan edilmeyen mücevherler tespit edildi. Uzmanlarca yapılan incelemeye göre, keşfedilen altınların 14 ve 22 ayar arasında değişen kalitelerde olduğu ve toplamda 963,42 gram ağırlığında olduğu belirlendi. Aynı gün, Bulgar plakalı başka bir otomobilde de benzer bir inceleme yapıldı ve sürücünün şahsi bagajında altın zincirler, kolyeler, bilezikler ve 146,60 gram ağırlığında bir madalyon bulundu. Yakalamalarla ilgili olarak Haskovo Bölge Savcılığı'nın gözetiminde, bir gümrük müfettişi tarafından soruşturma başlatıldı. Bu operasyon, sınır güvenliğinin önemi ve kaçakçılıkla mücadeledeki kararlılık açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.
Türkiye'den Bulgaristan'a giden bir otomobilde gerçekleşen operasyonla, Edirne Kapıkule Sınır Kapısı'ndan çıkış yapan araçta Bulgaristan'ın Kaptan Andreevo Sınır Kapısı'nda detaylı bir gümrük muayenesi sonucu 62 bin euro değerinde kaçak altın ele geçirildi.

Söz konusu araçta Türk ve Bulgar vatandaşı 2 kişi bulunuyordu. Gümrük yetkilileri, araçtaki kadının çantasında, kıyafetlerinin altına elastik kemerle tutturulmuş ve sütyeninde takılar saklanmış şekilde altınlar buldu. Ayrıca, adamın şahsi çantasında da beyan edilmeyen mücevherler tespit edildi.

Uzmanlarca yapılan incelemeye göre, keşfedilen altınların 14 ve 22 ayar arasında değişen kalitelerde olduğu ve toplamda 963,42 gram ağırlığında olduğu belirlendi.

Aynı gün, Bulgar plakalı başka bir otomobilde de benzer bir inceleme yapıldı ve sürücünün şahsi bagajında altın zincirler, kolyeler, bilezikler ve 146,60 gram ağırlığında bir madalyon bulundu.

Yakalamalarla ilgili olarak Haskovo Bölge Savcılığı'nın gözetiminde, bir gümrük müfettişi tarafından soruşturma başlatıldı. Bu operasyon, sınır güvenliğinin önemi ve kaçakçılıkla mücadeledeki kararlılık açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tontv.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.