17 viç SOL
17 Vinç
DARDANEL
Ton Reklam Genel

ÇOMÜ’de depremde hayatını kaybedenler anıldı

Gündem (Haber Merkezi) - | 06.02.2024 - 15:44, Güncelleme: 06.02.2024 - 15:44
 

ÇOMÜ’de depremde hayatını kaybedenler anıldı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sosyal Sorumluluk Proje Koordinatörlüğü tarafından hayata geçirilen “Bir kitap bir mektup” Projesi 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıl dönümünde kapanışı gerçekleştirildi. Yapılan törende depremde hayatını kaybeden vatandaşlar anıldı.
İçimizi yakan, uykularımızı kaçıran Kahramanmaraş merkezli depremlerin üstünden tam bir yıl geçti. Tüm Türkiye yaşanan afet karşısında tek yürek olurken, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sosyal Sorumluluk Proje Koordinatörlüğü tarafından depremden etkilenen bölgelere umut olabilmek adına “Bir Kitap Bir Mektup” projesi hayata geçirildi. BİR KİTAP BİR MEKTUP PROJESİ DEPREMZEDELERE UMUT OLDU Birçok okula kütüphane kazandıran bu proje yüzlerce çocuğa adeta umut oldu, hayallerini yeniden yeşertti. Bu anlamlı projenin, 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıl dönümünde kapanışı gerçekleştirildi. Anma Töreni, saygı duruşu ve İstiklal marşıyla başladı. Ardından depremde hayatını kaybeden vatandaşlar için dualar okundu. HAYATINI KAYBEDEN ÖĞRENCİLERİN İSİMLERİ OKUNDU Yaşanan bu büyük felaketın ardından depremde hayatını kaybeden Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi öğrencilerinin ismi tek tek okundu. REKTÖR ERENOĞLU: MEKANLARI CENNET OLSUN Rektör Profesör Doktor Cüneyt Erenoğlu, törene çevrimiçi bağlantı yaparak, “Ben özellikle 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinde hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımıza tekrardan rahmet diliyorum. Yardım faaliyetlerimize destek veren herkese de teşekkür ediyorum. Onlar olmazsa olmaz.” dedi. “DÜĞÜM DÜĞÜM OLDU BOĞAZIMIZ” Projeyle ilgili açıklamalarda bulunarak deprem bölgesinde yaşadıklarını anlatırken gözyaşlarını tutamayan Koordinatör Doç. Dr. Hicran Özlem Ilgın, “6 bin kitap ile yola çıktığımızda vardığımız ilk okul Antakya Sümerler Ortaokulu idi. Yıkılmış Antakya’nın tam göbeğinde duran Koca çınar gibi bir okul. Okula vardığımızda binanın en üst katındaki kitap okuma salonuna bizi, birazdan videosunu izleyeceğiniz Ercan hoca çıkardı. Ercan hocayı gördüğüm zaman sordum, “Hocam, yeni mi yapıldı kütüphaneniz?” Ercan hoca, “Hayır, kütüphanemiz eski sadece içinde kitap yok, Depremin il günleri çok zor ve soğuktu. Sokakta başka çaresi yoktu kimsenin. Okullara girildi. Önce en hızlı ısı sağlayacak malzemeler yakıldı. O yüzden olacak ki hiç kitabımız kalmadı.” dedi. Söyleyecek sözüm yoktu. Sustum. Düğüm düğüm oldu boğazımız. Bölgenin dayanışmaya unutulmamaya ihtiyacı var. Bu nedenle durmadan yorulmadan çalışmaya devam edeceğiz.” dedi. Anma töreni, “Bir Kitap Bir Mektup” projesinde yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verildikten sonra son buldu. HABER: BATUHAN YILDIRIM    
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sosyal Sorumluluk Proje Koordinatörlüğü tarafından hayata geçirilen “Bir kitap bir mektup” Projesi 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıl dönümünde kapanışı gerçekleştirildi. Yapılan törende depremde hayatını kaybeden vatandaşlar anıldı.

İçimizi yakan, uykularımızı kaçıran Kahramanmaraş merkezli depremlerin üstünden tam bir yıl geçti.

Tüm Türkiye yaşanan afet karşısında tek yürek olurken, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sosyal Sorumluluk Proje Koordinatörlüğü tarafından depremden etkilenen bölgelere umut olabilmek adına “Bir Kitap Bir Mektup” projesi hayata geçirildi.

BİR KİTAP BİR MEKTUP PROJESİ DEPREMZEDELERE UMUT OLDU

Birçok okula kütüphane kazandıran bu proje yüzlerce çocuğa adeta umut oldu, hayallerini yeniden yeşertti.

Bu anlamlı projenin, 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıl dönümünde kapanışı gerçekleştirildi.

Anma Töreni, saygı duruşu ve İstiklal marşıyla başladı. Ardından depremde hayatını kaybeden vatandaşlar için dualar okundu.

HAYATINI KAYBEDEN ÖĞRENCİLERİN İSİMLERİ OKUNDU

Yaşanan bu büyük felaketın ardından depremde hayatını kaybeden Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi öğrencilerinin ismi tek tek okundu.

REKTÖR ERENOĞLU: MEKANLARI CENNET OLSUN

Rektör Profesör Doktor Cüneyt Erenoğlu, törene çevrimiçi bağlantı yaparak, “Ben özellikle 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinde hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımıza tekrardan rahmet diliyorum. Yardım faaliyetlerimize destek veren herkese de teşekkür ediyorum. Onlar olmazsa olmaz.” dedi.

“DÜĞÜM DÜĞÜM OLDU BOĞAZIMIZ”

Projeyle ilgili açıklamalarda bulunarak deprem bölgesinde yaşadıklarını anlatırken gözyaşlarını tutamayan Koordinatör Doç. Dr. Hicran Özlem Ilgın, “6 bin kitap ile yola çıktığımızda vardığımız ilk okul Antakya Sümerler Ortaokulu idi. Yıkılmış Antakya’nın tam göbeğinde duran Koca çınar gibi bir okul. Okula vardığımızda binanın en üst katındaki kitap okuma salonuna bizi, birazdan videosunu izleyeceğiniz Ercan hoca çıkardı. Ercan hocayı gördüğüm zaman sordum, “Hocam, yeni mi yapıldı kütüphaneniz?” Ercan hoca, “Hayır, kütüphanemiz eski sadece içinde kitap yok, Depremin il günleri çok zor ve soğuktu. Sokakta başka çaresi yoktu kimsenin. Okullara girildi. Önce en hızlı ısı sağlayacak malzemeler yakıldı. O yüzden olacak ki hiç kitabımız kalmadı.” dedi. Söyleyecek sözüm yoktu. Sustum. Düğüm düğüm oldu boğazımız. Bölgenin dayanışmaya unutulmamaya ihtiyacı var. Bu nedenle durmadan yorulmadan çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

Anma töreni, “Bir Kitap Bir Mektup” projesinde yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verildikten sonra son buldu.

HABER: BATUHAN YILDIRIM

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tontv.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.