17 viç SOL
17 Vinç
DARDANEL
Ton Reklam Genel

ÇOMÜ Excimer Lazer Uygulama Merkezi açıldı

Yaşam (Haber Merkezi) - | 22.05.2024 - 17:44, Güncelleme: 23.05.2024 - 16:02
 

ÇOMÜ Excimer Lazer Uygulama Merkezi açıldı

En iyi ve en kaliteli hizmeti sunabilmek adına teknolojinin harikalarından geri kalmayan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Türkiye’de sayılı yerlerde bulunan Excimer lazer cihazını Çanakkale halkının hizmetine sundu.
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından Türkiye’de sayılı yerlerde bulunan ve halk arasında ‘göz çizdirme veya gözlüklerden kurtarma’ cihazı olarak bilinen Excimer Lazer Uygulama Merkezi törenle vatandaşların hizmetine sunuldu. Sürekli yenilenen teknolojisi, öğretim üyesi ve deneyimli personeli ile ilimizde pek çok konuda alanında ilkleri gerçekleştiren ÇOMÜ Göz Hastalıkları Anabilim Dalı, dünya standartlarında hizmet veriyor. Çanakkale halkının hizmetinde ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu; merkezin açılış töreninde yaptığı konuşmada Sağlık Uygulama ve Araştırma hastanesinin ÇOMÜ ve Çanakkale için çok önemli olduğu kaydetti. Prof. Dr. Erenoğlu; tasarruf tedbirleri dahilinde eldeki imkanlara bağlı olarak hızlı ve ekonomik çözümlerle hastaneyi çok daha iyi yerlere getireceklerini söyledi. Bölgede tek Türkiye’de sayılı ÇOMÜ Göz Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Burak Turgut; kırma kusurları (miyopi, hipermetropi ve astigmatizma) nın lazerle tedavisine başlandığını belirterek cihaz ve tedavi yöntemi hakkında bilgi verdi. Prof. Dr. Burak Turgut; 2009 yılında alınıp 2016 yılına kadar kullanıldıktan sonra atıl durumdaki 15 milyon TL. değerindeki Excimer lazer cihazını tekrar hizmete soktuklarını ifade etti.  7 numara miyop ve 3 numara astigmata kadar tedavilerde kullanıldığını ve bu sayede hastaların gözlükten kurtarıldığını ifade etti. Prof. Dr. Turgut aynı zamanda cihazın bölgede tek ve Türkiye’de çok az hastanede bulunduğunu vurgulayarak Çanakkale için önemine dikkat çekti. ÇOMÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Excimer Lazer Uygulama Merkezinin açılışına Rektör Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu; Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Dinçay Köksal, Prof. Dr. Evren Karayel Gökkaya, Göz Hastalıkları ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Burak Turgut, ÇOMÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Hasan Ali Kiraz ve hastane yönetimi katıldı.
En iyi ve en kaliteli hizmeti sunabilmek adına teknolojinin harikalarından geri kalmayan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Türkiye’de sayılı yerlerde bulunan Excimer lazer cihazını Çanakkale halkının hizmetine sundu.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından Türkiye’de sayılı yerlerde bulunan ve halk arasında ‘göz çizdirme veya gözlüklerden kurtarma’ cihazı olarak bilinen Excimer Lazer Uygulama Merkezi törenle vatandaşların hizmetine sunuldu.

Sürekli yenilenen teknolojisi, öğretim üyesi ve deneyimli personeli ile ilimizde pek çok konuda alanında ilkleri gerçekleştiren ÇOMÜ Göz Hastalıkları Anabilim Dalı, dünya standartlarında hizmet veriyor.

Çanakkale halkının hizmetinde

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu; merkezin açılış töreninde yaptığı konuşmada Sağlık Uygulama ve Araştırma hastanesinin ÇOMÜ ve Çanakkale için çok önemli olduğu kaydetti.

Prof. Dr. Erenoğlu; tasarruf tedbirleri dahilinde eldeki imkanlara bağlı olarak hızlı ve ekonomik çözümlerle hastaneyi çok daha iyi yerlere getireceklerini söyledi.

Bölgede tek Türkiye’de sayılı

ÇOMÜ Göz Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Burak Turgut; kırma kusurları (miyopi, hipermetropi ve astigmatizma) nın lazerle tedavisine başlandığını belirterek cihaz ve tedavi yöntemi hakkında bilgi verdi.

Prof. Dr. Burak Turgut; 2009 yılında alınıp 2016 yılına kadar kullanıldıktan sonra atıl durumdaki 15 milyon TL. değerindeki Excimer lazer cihazını tekrar hizmete soktuklarını ifade etti.  7 numara miyop ve 3 numara astigmata kadar tedavilerde kullanıldığını ve bu sayede hastaların gözlükten kurtarıldığını ifade etti.

Prof. Dr. Turgut aynı zamanda cihazın bölgede tek ve Türkiye’de çok az hastanede bulunduğunu vurgulayarak Çanakkale için önemine dikkat çekti.

ÇOMÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Excimer Lazer Uygulama Merkezinin açılışına Rektör Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu; Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Dinçay Köksal, Prof. Dr. Evren Karayel Gökkaya, Göz Hastalıkları ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Burak Turgut, ÇOMÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Hasan Ali Kiraz ve hastane yönetimi katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tontv.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.