17 viç SOL
17 Vinç
DARDANEL
Ton Reklam Genel

CHP’li Başkan Ertuğrul konuştu

Ekonomi (Haber Merkezi) - | 07.06.2024 - 10:46, Güncelleme: 07.06.2024 - 10:46
 

CHP’li Başkan Ertuğrul konuştu

Çanakkale İl Genel Meclisi’nin Haziran ayı toplantılarında Eko-turizm dosyaları teker teker geçerken grubundan bağımsız daha çok AK Parti ile hareket eden CHP’li Meclis Başkanı Halil Ertuğrul; mülkiyet sahibinin malı üzerinde tasarrufta bulunmayı doğru bulmadığını kaydetti.
Çanakkale İl Genel Meclisi’nin Haziran ayı toplantılarına Çanakkale’nin arazilerini talana açan eko-turizm dosyaları bir bir geçiyor. 31 Mart seçimleri sonrasında Çanakkale İl Genel Meclisi’nde çoğunluğu Cumhuriyet Halk Partisi kazanmıştı. Yeni dönemde CHP 19, AK Parti 12, İYİ Parti 2, MHP ise 1 üye ile mecliste görev yapmaya başlarken İl Genel Meclisi Başkanı da CHP’nin adayı Halil Ertuğrul, beş sene boyunca yönetecek isim oldu. İl Genel Meclisi Başkanı Halil Ertuğrul; çoğunluğu CHP’nin sağladığı yeni dönemde meclisin hedeflerini açıkladı. TON TV’ye özel açıklamalarda bulunan Ertuğrul, CHP’li tüm üyelerin sokakta, kırsalda hizmet aşkıyla çalıştığını ifade etti. Ertuğrul ayrıca bu İl Genel Meclisi sürecinde de ülke de iktidar değişikliği olacağını ileri sürdü. ‘’CHP iktidara yürüyor’’ ‘’ Milletimiz bize bir görev verdi. Uzun yıllar sonra 47 yıl sonra iyi şeyler yapmak için buradayız. Umuyorum bu İl Genel Meclisi sürecinde de ülke bir iktidar değişikliği görecektir. Böyle gitmesi sürdürülebilir olması mümkün değildir. O zaman İl Genel Meclisinde daha güçlü hale geleceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi olarak şu an da hizmet yapmaya çalışıyoruz ama Kasım ayından sonra bütçeyi yaptığımızda hizmetlerimiz daha farklı şekilde olacak. Bütün İl Genel Meclisi üyesi arkadaşlarımızın hepsi sokaktadır, köydedir, hayırlardadır hizmet aşkıyla çalışmaya devam ediyorlar. Bu seçim sonuçları Çanakkale örgütümüzü heyecanlandırdığı gibi Türkiye’ye de heyecan katmıştır. Bu amaçla iktidara doğru gidiyoruz. İktidara talibiz hazırız, kadrolarımız genç, beyinleriz genç’’ Dedi. Ertuğrul’dan eko turizme ‘’Evet’’ Eko Turizm dosyalarının oylanmasında partisinden bağımsız daha çok AK Parti ile hareket eden Meclis Başkanı Halil Ertuğrul; mülkiyet sahibinin malı üzerinde tasarrufta bulunmayı doğru bulmadığını kaydetti. ‘’Eko turizm dediğimizde devletin 11 kurumundan görüş alıyorsunuz. Mekansal planlamada 100.000 ölçeğe atıfta bulunuluyor. Yani 11 kurumdan görüşü bizim tartışacak halimiz yok. Tabi meclis iradesidir insanlar oy verir vermez demokratik haktır. Benim şahsen oyum bellidir. Arkadaşlarımın verdiği oya da saygım sonsuzdur. Demokrasi diyelim benim oyum bakış açısı bakımından hep aynı kalacaktır. Ben mülkiyet sahibinin malı üzerinde tasarrufta bulunmak istemem yasa ne ise odur. Herkesin bir fikri vardır. Benim oyum beni bağlar. Grup toplantılarımızda da bağlayıcı karar almıyoruz. Eko turizm sonuçları itibariyle tartışılabilir. Uygulamada ruhsat anlamında tartışılabilir. Zaten arkadaşlarımın kaygısı bu yöndedir. Ama yüz binlikten gelen bir hakka da 11 kurumdan görüş alınan bir dosyaya da çok da olumsuz bakmayı doğru bulmuyoruz’’ dedi. HABER: HÜLYA SERTÇE
Çanakkale İl Genel Meclisi’nin Haziran ayı toplantılarında Eko-turizm dosyaları teker teker geçerken grubundan bağımsız daha çok AK Parti ile hareket eden CHP’li Meclis Başkanı Halil Ertuğrul; mülkiyet sahibinin malı üzerinde tasarrufta bulunmayı doğru bulmadığını kaydetti.

Çanakkale İl Genel Meclisi’nin Haziran ayı toplantılarına Çanakkale’nin arazilerini talana açan eko-turizm dosyaları bir bir geçiyor.

31 Mart seçimleri sonrasında Çanakkale İl Genel Meclisi’nde çoğunluğu Cumhuriyet Halk Partisi kazanmıştı.

Yeni dönemde CHP 19, AK Parti 12, İYİ Parti 2, MHP ise 1 üye ile mecliste görev yapmaya başlarken İl Genel Meclisi Başkanı da CHP’nin adayı Halil Ertuğrul, beş sene boyunca yönetecek isim oldu.

İl Genel Meclisi Başkanı Halil Ertuğrul; çoğunluğu CHP’nin sağladığı yeni dönemde meclisin hedeflerini açıkladı. TON TV’ye özel açıklamalarda bulunan Ertuğrul, CHP’li tüm üyelerin sokakta, kırsalda hizmet aşkıyla çalıştığını ifade etti.

Ertuğrul ayrıca bu İl Genel Meclisi sürecinde de ülke de iktidar değişikliği olacağını ileri sürdü.

‘’ CHP iktidara yürüyor’’

‘’ Milletimiz bize bir görev verdi. Uzun yıllar sonra 47 yıl sonra iyi şeyler yapmak için buradayız. Umuyorum bu İl Genel Meclisi sürecinde de ülke bir iktidar değişikliği görecektir. Böyle gitmesi sürdürülebilir olması mümkün değildir. O zaman İl Genel Meclisinde daha güçlü hale geleceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi olarak şu an da hizmet yapmaya çalışıyoruz ama Kasım ayından sonra bütçeyi yaptığımızda hizmetlerimiz daha farklı şekilde olacak. Bütün İl Genel Meclisi üyesi arkadaşlarımızın hepsi sokaktadır, köydedir, hayırlardadır hizmet aşkıyla çalışmaya devam ediyorlar. Bu seçim sonuçları Çanakkale örgütümüzü heyecanlandırdığı gibi Türkiye’ye de heyecan katmıştır. Bu amaçla iktidara doğru gidiyoruz. İktidara talibiz hazırız, kadrolarımız genç, beyinleriz genç’’ Dedi.

Ertuğrul’dan eko turizme ‘’Evet’’

Eko Turizm dosyalarının oylanmasında partisinden bağımsız daha çok AK Parti ile hareket eden Meclis Başkanı Halil Ertuğrul; mülkiyet sahibinin malı üzerinde tasarrufta bulunmayı doğru bulmadığını kaydetti.

‘’Eko turizm dediğimizde devletin 11 kurumundan görüş alıyorsunuz. Mekansal planlamada 100.000 ölçeğe atıfta bulunuluyor. Yani 11 kurumdan görüşü bizim tartışacak halimiz yok. Tabi meclis iradesidir insanlar oy verir vermez demokratik haktır. Benim şahsen oyum bellidir. Arkadaşlarımın verdiği oya da saygım sonsuzdur. Demokrasi diyelim benim oyum bakış açısı bakımından hep aynı kalacaktır. Ben mülkiyet sahibinin malı üzerinde tasarrufta bulunmak istemem yasa ne ise odur. Herkesin bir fikri vardır. Benim oyum beni bağlar. Grup toplantılarımızda da bağlayıcı karar almıyoruz. Eko turizm sonuçları itibariyle tartışılabilir. Uygulamada ruhsat anlamında tartışılabilir. Zaten arkadaşlarımın kaygısı bu yöndedir. Ama yüz binlikten gelen bir hakka da 11 kurumdan görüş alınan bir dosyaya da çok da olumsuz bakmayı doğru bulmuyoruz’’ dedi.

HABER: HÜLYA SERTÇE

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tontv.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.