17 viç SOL
17 Vinç
DARDANEL
Ton Reklam Genel

Çanakkale’nin yerelde siyasi haritası değişti

(Haber Merkezi) - | 03.04.2024 - 11:09, Güncelleme: 04.04.2024 - 14:37
 

Çanakkale’nin yerelde siyasi haritası değişti

Çanakkale’de 7 ilçe belediyesi CHP, 3 ilçe belediyesi AK Parti, 1 ilçe belediyesi iyi partili adayın yönetimine geçti. Kentin siyasi haritasının rengi değişti.
31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri geride kaldı. Çanakkale Merkez ilçe ile birlikte 11 ilçe ve 11 belde de yerel yöneticisi seçti. 7 ilçe belediyesi CHP, 3 ilçe belediyesi AK Parti, 1 ilçe belediyesi iyi partili adayın yönetimine geçti. Kentin siyasi haritasının rengi değişti. AK Parti Cumhur İttifakı ile girdiği merkezde seçimi kaybetti;  Ayrıca Lapseki ve Biga ilçelerinde, Gümüşçay ve Kalkım Beldelerinde bayrağı devretti. Lapseki’de seçimden İYİ Partili adayın galip çıkması sandığın en büyük sürprizi oldu. Ezine ve Yenice ilçelerinde mevcut başkanlarla güven tazeleyen AK Parti Lapseki’de kaybetse Gelibolu’da bayrağı Cumhuriyet Halk Partisinden devraldı. Cumhuriyet Halk Partisi Çanakkale’de en yüksek oyu yüzde 61,2 ile Gökçeada’da en düşük oyu yüzde Lapseki'de aldı Mazbata alımlarının bu hafta içinde tamamlanmasının ardından gözler koltuğa oturan başkanların proje ve vaatlerine çevrilecek.   HABER: DİLEK AKŞEN
Çanakkale’de 7 ilçe belediyesi CHP, 3 ilçe belediyesi AK Parti, 1 ilçe belediyesi iyi partili adayın yönetimine geçti. Kentin siyasi haritasının rengi değişti.

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri geride kaldı. Çanakkale Merkez ilçe ile birlikte 11 ilçe ve 11 belde de yerel yöneticisi seçti. 7 ilçe belediyesi CHP, 3 ilçe belediyesi AK Parti, 1 ilçe belediyesi iyi partili adayın yönetimine geçti. Kentin siyasi haritasının rengi değişti.

AK Parti Cumhur İttifakı ile girdiği merkezde seçimi kaybetti;  Ayrıca Lapseki ve Biga ilçelerinde, Gümüşçay ve Kalkım Beldelerinde bayrağı devretti. Lapseki’de seçimden İYİ Partili adayın galip çıkması sandığın en büyük sürprizi oldu.

Ezine ve Yenice ilçelerinde mevcut başkanlarla güven tazeleyen AK Parti Lapseki’de kaybetse Gelibolu’da bayrağı Cumhuriyet Halk Partisinden devraldı.

Cumhuriyet Halk Partisi Çanakkale’de en yüksek oyu yüzde 61,2 ile Gökçeada’da en düşük oyu yüzde Lapseki'de aldı

Mazbata alımlarının bu hafta içinde tamamlanmasının ardından gözler koltuğa oturan başkanların proje ve vaatlerine çevrilecek.

 

HABER: DİLEK AKŞEN

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tontv.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.