17 viç SOL
17 Vinç
DARDANEL
Ton Reklam Genel

Çanakkale’nin silahlı şiddet haritası çıktı

Gündem (Haber Merkezi) - | 13.02.2024 - 17:33, Güncelleme: 13.02.2024 - 17:33
 

Çanakkale’nin silahlı şiddet haritası çıktı

Türkiye’de gerçekleşen şiddet azalmadan devam ediyor. Umut Vakfı’nın yayınladığı verilere göre, 2023 yılında Çanakkale’de yaşanan 10 silahlı olayda 9 kişi yaşamını yitirirken, 2 kişi de yaralandı.
2023 yılı Silahlı Şiddet Haritası açıklandı. 2023 yılı ‘Türkiye Silahlı Şiddet Haritası’ raporuna göre 2023 yılında 3 bin 773 silahlı şiddet olayı meydana gelirken, Çanakkale’de yaşanan 10 silahlı olayda 9 kişi yaşamını yitirirken, 2 kişi de yaralandı. 2023 yılında en fazla şiddet olayı ise nüfus yoğunluğunun yaşandığı Marmara Bölgesi’nde gerçekleşti. 11 ilde yaşanan ve basına yansıyan toplam bin 103 olayda, 584 kişi öldürüldü, bin 51 kişi de yaralandı. Erzincan, ise yaşanan 1 olayla ülkemizde silahlı şiddet olaylarının en az yaşandığı il oldu. Erzincan Emniyet Müdürü Kenan Kurt, “Erzincan’ımızın bu konudaki başarısında; mesai mefhumu gözetmeksizin görev yapan Erzincan Emniyet Müdürlüğü personelimizin katkısı kadar, can Erzincanlı vatandaşlarımızın suç ve suçluyla mücadele konularındaki hassasiyeti ve duyarlılığı ile bizlere vermiş olduğu desteğin önemi büyüktür” dedi. Umut vakfı internet sitesinde yaşanan şiddet olayları ile ilgili, “Türkiye zorbalığın en üst seviyeye ulaştığı dönem yaşıyor… Aile içi şiddetin arttığı ülkede, bir yandan da, akran cinayetleri, artan uyuşturucu bağımlılığının sonucunda yaşanan cinayetler artıyor… Ve son dönemde yaşanan polis baskınları da ortaya koyuyor ki; şiddet sarmalını büyüten etkenlerden birisi de çeteleşme… Ki; uluslararası çete liderlerinin art arda düzenlenen operasyonlarla ele geçirildiği 2023 yılı, aynı zamanda uyuşturucu çetelerinin polislere silah doğrulttuğu ve şehit ettiği bir yıl… Ve ülkede yaşanan düzensiz mülteci-göçmen trafiğinin şiddet olaylarını artırdığı gerçeği… Tüm bunların ışığında 2023 yılına bakıldığında; geçen yılın Şubat ayında yaşanan ve 10 ili kapsayan, on binlerce yurttaşımızı yitirdiğimiz büyük depreme rağmen şiddet olayları devam etti, devam etmeye devam ediyor…” ifadelerine yer verdi.    
Türkiye’de gerçekleşen şiddet azalmadan devam ediyor. Umut Vakfı’nın yayınladığı verilere göre, 2023 yılında Çanakkale’de yaşanan 10 silahlı olayda 9 kişi yaşamını yitirirken, 2 kişi de yaralandı.

2023 yılı Silahlı Şiddet Haritası açıklandı. 2023 yılı ‘Türkiye Silahlı Şiddet Haritası’ raporuna göre 2023 yılında 3 bin 773 silahlı şiddet olayı meydana gelirken, Çanakkale’de yaşanan 10 silahlı olayda 9 kişi yaşamını yitirirken, 2 kişi de yaralandı.

2023 yılında en fazla şiddet olayı ise nüfus yoğunluğunun yaşandığı Marmara Bölgesi’nde gerçekleşti. 11 ilde yaşanan ve basına yansıyan toplam bin 103 olayda, 584 kişi öldürüldü, bin 51 kişi de yaralandı.

Erzincan, ise yaşanan 1 olayla ülkemizde silahlı şiddet olaylarının en az yaşandığı il oldu. Erzincan Emniyet Müdürü Kenan Kurt, “Erzincan’ımızın bu konudaki başarısında; mesai mefhumu gözetmeksizin görev yapan Erzincan Emniyet Müdürlüğü personelimizin katkısı kadar, can Erzincanlı vatandaşlarımızın suç ve suçluyla mücadele konularındaki hassasiyeti ve duyarlılığı ile bizlere vermiş olduğu desteğin önemi büyüktür” dedi.

Umut vakfı internet sitesinde yaşanan şiddet olayları ile ilgili, “Türkiye zorbalığın en üst seviyeye ulaştığı dönem yaşıyor… Aile içi şiddetin arttığı ülkede, bir yandan da, akran cinayetleri, artan uyuşturucu bağımlılığının sonucunda yaşanan cinayetler artıyor… Ve son dönemde yaşanan polis baskınları da ortaya koyuyor ki; şiddet sarmalını büyüten etkenlerden birisi de çeteleşme… Ki; uluslararası çete liderlerinin art arda düzenlenen operasyonlarla ele geçirildiği 2023 yılı, aynı zamanda uyuşturucu çetelerinin polislere silah doğrulttuğu ve şehit ettiği bir yıl… Ve ülkede yaşanan düzensiz mülteci-göçmen trafiğinin şiddet olaylarını artırdığı gerçeği…

Tüm bunların ışığında 2023 yılına bakıldığında; geçen yılın Şubat ayında yaşanan ve 10 ili kapsayan, on binlerce yurttaşımızı yitirdiğimiz büyük depreme rağmen şiddet olayları devam etti, devam etmeye devam ediyor…” ifadelerine yer verdi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tontv.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.