17 viç SOL
17 Vinç
DARDANEL
Ton Reklam Genel

Çanakkaleli siyasetçinin istifası mı istenecek?

Politika (Haber Merkezi) - | 05.04.2024 - 10:20, Güncelleme: 05.04.2024 - 16:09
 

Çanakkaleli siyasetçinin istifası mı istenecek?

31 Mart seçimleri sonrası Ak Parti'de yaşanması beklenen değişim rüzgarının Çanakkale’de hangi siyasetçiyi etkileyeceği kulislerde konuşulurken; ilk isim Gazeteci İsmail Saymaz’ın haberinde ortaya atıldı.
Cumhuriyet Halk Partisinin birinci parti olarak çıktığı yerel seçimlerin yankıları sürüyor. Seçimden hemen sonra balkon konuşması yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ' sonucu masaya yatırma kararı” kulisleri de hareketlendirdi.   Erdoğan, MYK toplantısında seçim yenilgisinin detaylı bir şekilde analiz edileceğini kaydetmişti.Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları; parti yönetimi ve yerelde bazı isimlerde değişikliğe gidileceğinin sinyali olarak görüldü. Seçimlerin sonuçlanmasının üzerinden 2 gün geçtikten sonra  AK Parti MYK toplantısı yapıldı.Toplantının ana gündemi yerel seçim sonuçları oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlık ettiği toplantıda sonuçlar değerlendirildi.  Önceki seçimlerle il il, ilçe ilçe karşılaştırma yapıldı.  Bu kapsamda toplantıda, Yerel Yönetimler, Seçim İşleri ve Teşkilat başkanlığı da sunum yaptı. Toplantıya, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da katıldı. Seçim muhasebesi ile birlikte Ankara kulisleri de kaynamaya başladı. Seçim faturasının, Çanakkale’de bir isme kesilip kesilmeyeceği kent kulislerinde de konuşulmaya devam ederken; Gazeteci İsmail Saymaz, üç bakan dahil üst kademeden bazı isimlerin seçimlerin sorumlusu olarak görüldüğünü; istifaların isteneceğini yazdı.  O isimlerin arasında sayılan Çanakkaleli bir isim de dikkatleri çekti. Çanlı AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin’in adı da istifası istenecekler arasında yazıldı.        
31 Mart seçimleri sonrası Ak Parti'de yaşanması beklenen değişim rüzgarının Çanakkale’de hangi siyasetçiyi etkileyeceği kulislerde konuşulurken; ilk isim Gazeteci İsmail Saymaz’ın haberinde ortaya atıldı.

Cumhuriyet Halk Partisinin birinci parti olarak çıktığı yerel seçimlerin yankıları sürüyor. Seçimden hemen sonra balkon konuşması yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ' sonucu masaya yatırma kararı” kulisleri de hareketlendirdi.   Erdoğan, MYK toplantısında seçim yenilgisinin detaylı bir şekilde analiz edileceğini kaydetmişti.Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları; parti yönetimi ve yerelde bazı isimlerde değişikliğe gidileceğinin sinyali olarak görüldü.

Seçimlerin sonuçlanmasının üzerinden 2 gün geçtikten sonra  AK Parti MYK toplantısı yapıldı.Toplantının ana gündemi yerel seçim sonuçları oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlık ettiği toplantıda sonuçlar değerlendirildi.  Önceki seçimlerle il il, ilçe ilçe karşılaştırma yapıldı.  Bu kapsamda toplantıda, Yerel Yönetimler, Seçim İşleri ve Teşkilat başkanlığı da sunum yaptı. Toplantıya, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da katıldı.

Seçim muhasebesi ile birlikte Ankara kulisleri de kaynamaya başladı. Seçim faturasının, Çanakkale’de bir isme kesilip kesilmeyeceği kent kulislerinde de konuşulmaya devam ederken; Gazeteci İsmail Saymaz, üç bakan dahil üst kademeden bazı isimlerin seçimlerin sorumlusu olarak görüldüğünü; istifaların isteneceğini yazdı.  O isimlerin arasında sayılan Çanakkaleli bir isim de dikkatleri çekti. Çanlı AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin’in adı da istifası istenecekler arasında yazıldı.  

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tontv.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.