17 viç SOL
17 Vinç
DARDANEL
Ton Reklam Genel

Çanakkale’de tarım alanlarının betonlaşmasına tepki

Ekonomi (Haber Bülteni) - | 11.06.2024 - 16:18, Güncelleme: 11.06.2024 - 16:18
 

Çanakkale’de tarım alanlarının betonlaşmasına tepki

Çanakkale Ziraat Odası Başkanı Ufuk Ünver; “Eko turizm adı altında tarım arazilerinin betonlaşmasının kabul edilemez”olduğunu söyledi.
Eşsiz tarihi ve havası ile yalnız Türkiye’de değil dünyada sayılı illerden olan doğa harikası Çanakkale pandemi ile birlikte nüfusu en hızlı artan yerlerin başında geliyor. Büyük şehirlerden kaçmak isteyenlerin ilk tercihini oluşturan Çanakkale’de nüfusa paralel konut sıkıntısı da artıyor. Çanakkale’nin ilçe ve köylerindeki verimli tarım arazilerinin eko-turizm adı altında imara açılması Ziraat Odasını da harekete geçirdi. Çanakkale Ziraat Odası Başkanı Ufuk Ünver; Çanakkale İl Genel Meclisinin de onayladığı Eko-turizm adı altında tarım arazilerinin betonlaşmasının kabul edilemez olduğunu söyledi. Tarım arazilerinin kontrolsüz şekilde yapılaşmaya açılmasının üretime tarıma ciddi anlamda zarar vereceğini vurgulayan Ziraat Odası Başkanı Ünver; 2014 yılında yapılan 100 binlik planların ivedilikle  revize edilmesi gerektiğini söyledi. Başkan Ünver;  “Öncelikle insan nüfusu hem Türkiye’de hem dünyada her geçen gün artıyor. Elbette insanın barınması için konu varlığının da artması gerekiyor ama eğer gıda olmaz ise besleneme ise barınmanın anlamı kalmaz. Bunun için öncelikle tarımsal arazilerin de mutlaka korunması lazım. Çünkü toprak varlığı hem ülkemizde hem dünya da azalıyor. Tarım yapılabilecek hiçbir arazileri kesinlikle eko turizme açılmamalı. Tarım alanlarına imar izni verilmemeli. Çanakkale’de imara açılacak yerler için bunu göz önünde bulundurmalarını istiyoruz. “Çanakkale eski Çanakkale değil” “Çanakkale çok özel bir il. Ülke geneline bakıldığında diğer illerde nüfus %3-%5 artarken Çanakkale’de nüfus %20’yi buluyor. Çanakkale hem coğrafi yapısı hem bulunduğu konum itibariyle doğal güzellikleriyle artık köprüyle daha ulaşılabilir bir kent olmasından dolayı tercih edilebilir kent. Nüfus hızla artıyor. 2014 yılında yapılan 100 binlik planlar artık revize edilerek yeni bir imar uygulaması için düzenleme yapılmalıdır. Çanakkale eski Çanakkale değildir. Her yerin de eko-turizme açılmasına kesinlikle doğru bakmıyoruz. Biz sadece tarım arazilerinin korunmasını ve üretim yapılmasını istiyoruz ‘’dedi. HABER: HÜLYA SERTÇE
Çanakkale Ziraat Odası Başkanı Ufuk Ünver; “Eko turizm adı altında tarım arazilerinin betonlaşmasının kabul edilemez”olduğunu söyledi.

Eşsiz tarihi ve havası ile yalnız Türkiye’de değil dünyada sayılı illerden olan doğa harikası Çanakkale pandemi ile birlikte nüfusu en hızlı artan yerlerin başında geliyor.

Büyük şehirlerden kaçmak isteyenlerin ilk tercihini oluşturan Çanakkale’de nüfusa paralel konut sıkıntısı da artıyor.

Çanakkale’nin ilçe ve köylerindeki verimli tarım arazilerinin eko-turizm adı altında imara açılması Ziraat Odasını da harekete geçirdi.

Çanakkale Ziraat Odası Başkanı Ufuk Ünver; Çanakkale İl Genel Meclisinin de onayladığı Eko-turizm adı altında tarım arazilerinin betonlaşmasının kabul edilemez olduğunu söyledi.

Tarım arazilerinin kontrolsüz şekilde yapılaşmaya açılmasının üretime tarıma ciddi anlamda zarar vereceğini vurgulayan Ziraat Odası Başkanı Ünver; 2014 yılında yapılan 100 binlik planların ivedilikle  revize edilmesi gerektiğini söyledi.

Başkan Ünver;  “Öncelikle insan nüfusu hem Türkiye’de hem dünyada her geçen gün artıyor. Elbette insanın barınması için konu varlığının da artması gerekiyor ama eğer gıda olmaz ise besleneme ise barınmanın anlamı kalmaz. Bunun için öncelikle tarımsal arazilerin de mutlaka korunması lazım. Çünkü toprak varlığı hem ülkemizde hem dünya da azalıyor. Tarım yapılabilecek hiçbir arazileri kesinlikle eko turizme açılmamalı. Tarım alanlarına imar izni verilmemeli. Çanakkale’de imara açılacak yerler için bunu göz önünde bulundurmalarını istiyoruz.

“Çanakkale eski Çanakkale değil”

“Çanakkale çok özel bir il. Ülke geneline bakıldığında diğer illerde nüfus %3-%5 artarken Çanakkale’de nüfus %20’yi buluyor. Çanakkale hem coğrafi yapısı hem bulunduğu konum itibariyle doğal güzellikleriyle artık köprüyle daha ulaşılabilir bir kent olmasından dolayı tercih edilebilir kent. Nüfus hızla artıyor. 2014 yılında yapılan 100 binlik planlar artık revize edilerek yeni bir imar uygulaması için düzenleme yapılmalıdır. Çanakkale eski Çanakkale değildir. Her yerin de eko-turizme açılmasına kesinlikle doğru bakmıyoruz. Biz sadece tarım arazilerinin korunmasını ve üretim yapılmasını istiyoruz ‘’dedi.

HABER: HÜLYA SERTÇE

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tontv.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.