17 viç SOL
17 Vinç
DARDANEL
Ton Reklam Genel

Çanakkale'de spor kulüpleri sahasızlıkla mücadele ediyor

Spor (Haber Merkezi) - | 06.02.2024 - 16:45, Güncelleme: 06.02.2024 - 16:49
 

Çanakkale'de spor kulüpleri sahasızlıkla mücadele ediyor

Çanakkale'de sporun kalbi, amatör kulüplerin yoğun çabalarıyla atarken, saha bulmak konusunda büyük sorun yaşıyorlar. Batuhan Yıldırım ile Spor Saati programına konuk olan deneyimli antrenörler mağduriyetlerini dile getirdiler.
Çanakkale'de spor kulüpleri, saha sorunuyla karşı karşıya. Ancak, bu sorunun çözümü neden bu kadar zor? Mevcut sahaların yetersizliği, spor kulüplerinin sportif çabalarını engelliyor. Kulüpler, antrenman yapacakları uygun saha bulmakta zorlanıyorlar. Yetkililer ise bu konuda neler yapıyor? Bir sahada iki farklı takım aynı anda idman yaparken, neredeyse aynı anda 60 insan saha içerisinde oluyor. Bu takımlarımız üçüncü bölge çalışmaları, geçiş oyun çalışmaları ve daha farklı tam saha gerektiren taktik çalışmalarını nasıl uyguluyor? Cevabi basit, uygulayamıyor. Her pazartesi akşamı Ton TV'de yayınlanan "Batuhan Yıldırım ile Spor Saati" programına konuk olan deneyimli antrenörler, bu sorunu açıkça dile getirerek, düşüncelerini paylaştılar. TÜFAD İl Başkanı Mustafa Meteertem, “Çanakkale’de birçok takım yarı sahada idman yapıyor, yani az sahada, çoklu sahada anca maça çıkarken yapıyor. Tabi dar alanda da oynayacaksın ama çoklu sahada çalışmadığın zaman avantajın gidiyor. Bu konuya el atılmalı ve bu sorun çözülmeli.” Deneyimli Antrenör Vehbi Cevher, “Çanakkale’de saha sorunu var, ama kimi sorumlu tutacağız? Elde olan sahalarla çalışmalar yapılıyor. Bazen o bölgelerden geçiyorum aynı sahada iki takım çalışıyor, gerçekten çok zor. Bu sorunun çözülmesi gerekiyor. Yeni Çanspor Teknik Direktörü Cüneyt Aytürk, Çan’da da aynı sıkıntı var. Bir tane sahamız mevcut. Başka takımlar var, alt yaş kategorilerinden takımlar var. Ben kendim bizzat gördüm, akşam saat 9-idman yapan çocuklar var. Artık Çanakkale’de Belediye Başkanı olur veya başka yetkililer olur Balıkesir’e gidip bir baksınlar. İnanılmaz tesisler var. Kepez Hamidiyespor Kulüp Başkanı Uğur Aydın, “Çanakkale’nin kanayan yarası saha sorunu, gerçekten durumları iç acısı. Merkez’de ki takımlar büyük problem yaşıyor. Çanakkalespor Teknik Direktörü Cem Kesici, “Yaklaşık 27-28 kişilik kadromuz var, istediğimiz çalışmaları yapamıyoruz. Haftada iki gün saat 10’a antrenman aldık, neden? Master takımları oluyor belki onlar gelmezse tam saha çalışabiliriz diye düşünüyoruz. Saha konusunda sorun yaşıyoruz. Çanakkalespor Sportif Direktörü Serhat Ürem, “Spor şehri olma konusunda Marmara’nın çok gerisindeyiz. Bu kadar boş arazilerin olduğu ve dinamitlerin daha hızlı hareket yapabileceği kentte spor merkezlerinin çoğalması gerektiğini inanıyorum. Kepez Hamidiyespor Teknik Direktörü Burak Sirkeci, Sentetik zemini sporcu sağlığı açısından hiç elverişli değil. Yenilenmeye alınsa şuan maçlar nerede oynanır gerçekten bilmiyoruz. Çanakkale’de bir saha sorunu olduğu kesin bir durum.  
Çanakkale'de sporun kalbi, amatör kulüplerin yoğun çabalarıyla atarken, saha bulmak konusunda büyük sorun yaşıyorlar. Batuhan Yıldırım ile Spor Saati programına konuk olan deneyimli antrenörler mağduriyetlerini dile getirdiler.

Çanakkale'de spor kulüpleri, saha sorunuyla karşı karşıya. Ancak, bu sorunun çözümü neden bu kadar zor? Mevcut sahaların yetersizliği, spor kulüplerinin sportif çabalarını engelliyor. Kulüpler, antrenman yapacakları uygun saha bulmakta zorlanıyorlar. Yetkililer ise bu konuda neler yapıyor? Bir sahada iki farklı takım aynı anda idman yaparken, neredeyse aynı anda 60 insan saha içerisinde oluyor. Bu takımlarımız üçüncü bölge çalışmaları, geçiş oyun çalışmaları ve daha farklı tam saha gerektiren taktik çalışmalarını nasıl uyguluyor? Cevabi basit, uygulayamıyor.

Her pazartesi akşamı Ton TV'de yayınlanan "Batuhan Yıldırım ile Spor Saati" programına konuk olan deneyimli antrenörler, bu sorunu açıkça dile getirerek, düşüncelerini paylaştılar.

TÜFAD İl Başkanı Mustafa Meteertem, “Çanakkale’de birçok takım yarı sahada idman yapıyor, yani az sahada, çoklu sahada anca maça çıkarken yapıyor. Tabi dar alanda da oynayacaksın ama çoklu sahada çalışmadığın zaman avantajın gidiyor. Bu konuya el atılmalı ve bu sorun çözülmeli.”

Deneyimli Antrenör Vehbi Cevher, “Çanakkale’de saha sorunu var, ama kimi sorumlu tutacağız? Elde olan sahalarla çalışmalar yapılıyor. Bazen o bölgelerden geçiyorum aynı sahada iki takım çalışıyor, gerçekten çok zor. Bu sorunun çözülmesi gerekiyor.

Yeni Çanspor Teknik Direktörü Cüneyt Aytürk, Çan’da da aynı sıkıntı var. Bir tane sahamız mevcut. Başka takımlar var, alt yaş kategorilerinden takımlar var. Ben kendim bizzat gördüm, akşam saat 9-idman yapan çocuklar var. Artık Çanakkale’de Belediye Başkanı olur veya başka yetkililer olur Balıkesir’e gidip bir baksınlar. İnanılmaz tesisler var.

Kepez Hamidiyespor Kulüp Başkanı Uğur Aydın, “Çanakkale’nin kanayan yarası saha sorunu, gerçekten durumları iç acısı. Merkez’de ki takımlar büyük problem yaşıyor.

Çanakkalespor Teknik Direktörü Cem Kesici, “Yaklaşık 27-28 kişilik kadromuz var, istediğimiz çalışmaları yapamıyoruz. Haftada iki gün saat 10’a antrenman aldık, neden? Master takımları oluyor belki onlar gelmezse tam saha çalışabiliriz diye düşünüyoruz. Saha konusunda sorun yaşıyoruz.

Çanakkalespor Sportif Direktörü Serhat Ürem, “Spor şehri olma konusunda Marmara’nın çok gerisindeyiz. Bu kadar boş arazilerin olduğu ve dinamitlerin daha hızlı hareket yapabileceği kentte spor merkezlerinin çoğalması gerektiğini inanıyorum.

Kepez Hamidiyespor Teknik Direktörü Burak Sirkeci, Sentetik zemini sporcu sağlığı açısından hiç elverişli değil. Yenilenmeye alınsa şuan maçlar nerede oynanır gerçekten bilmiyoruz. Çanakkale’de bir saha sorunu olduğu kesin bir durum.

 

Çanakkale HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tontv.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.