DARDANEL
Ton Reklam Genel

Çanakkale’de işsizlik oranı kaç oldu?

Yaşam (Haber Bülteni) - | 11.07.2024 - 15:24, Güncelleme: 11.07.2024 - 16:00
 

Çanakkale’de işsizlik oranı kaç oldu?

Türkiye İstatistik Kurumu, Türkiye’deki işsizlik oranlarını açıkladı. Açıklanan verilere göre işsizlik oranı %8,4 olurken, gözler Çanakkale’ye çevrildi. Çanakkale İşkur İl Müdürü Mehmet Uğur Yavuz, işsizlik oranıyla ilgili Ton Tv’ye özel açıklamalarda bulundu.
Türkiye İstatistik Kurumu, mayıs ayına ilişkin iş gücü istatistiklerini açıkladı. Açıklanan verilere göre Türkiye’de işsizlik oranı yüzde 8,4 olurken, bu oran geçen yılın aynı ayına göre ise 1,1 puan azaldı. Çanakkale’deki işsizlik oranı kentliler tarafından merakla beklenirken, Çanakkale İşkur İl Müdürü Mehmet Uğur Yavuz, Ton Tv’ye önemli açıklamalarda bulundu. “İşkur’a kayıtlı 13 bin 827 işsiz var” “TÜİK, istihdama yönelik verilerini açıkladı. Bizde hem TÜİK’in hesaplama yönteminden hem İşkur sayılarından yola çıkarak yaklaşık olarak bir tahminde bulunuyoruz. Şuanda Çanakkale İşkur’a kayıtlı işsiz sayımız 13 bin 827, il nüfusumuzun da 570 bin civarında olduğunu biliyoruz. Bu verilerle beraber Çanakkale’de işsizlik oranının yüzde 4,5 ile yüzde 5,5 arasında olduğunu düşünüyoruz. İlerleyen günlerde tarımında etkisiyle beraber işsiz sayımızın bir parça daha düşeceğini tahmin ediyorum. Çanakkale’de son 4 yılda işsiz kişi sayısı azaldı İşkur’un verilerine göre, 2020 yılında Çanakkale’de İşkur’a kayıtlı işsiz kişi sayısı 18 bin 562 olurken, 2024 yılında ise bu sayı 13 bin 827’ye geriledi.   Haber ve kamera: Batuhan YILDIRIM
Türkiye İstatistik Kurumu, Türkiye’deki işsizlik oranlarını açıkladı. Açıklanan verilere göre işsizlik oranı %8,4 olurken, gözler Çanakkale’ye çevrildi. Çanakkale İşkur İl Müdürü Mehmet Uğur Yavuz, işsizlik oranıyla ilgili Ton Tv’ye özel açıklamalarda bulundu.

Türkiye İstatistik Kurumu, mayıs ayına ilişkin iş gücü istatistiklerini açıkladı.

Açıklanan verilere göre Türkiye’de işsizlik oranı yüzde 8,4 olurken, bu oran geçen yılın aynı ayına göre ise 1,1 puan azaldı.

Çanakkale’deki işsizlik oranı kentliler tarafından merakla beklenirken, Çanakkale İşkur İl Müdürü Mehmet Uğur Yavuz, Ton Tv’ye önemli açıklamalarda bulundu.

“İşkur’a kayıtlı 13 bin 827 işsiz var”

“TÜİK, istihdama yönelik verilerini açıkladı. Bizde hem TÜİK’in hesaplama yönteminden hem İşkur sayılarından yola çıkarak yaklaşık olarak bir tahminde bulunuyoruz. Şuanda Çanakkale İşkur’a kayıtlı işsiz sayımız 13 bin 827, il nüfusumuzun da 570 bin civarında olduğunu biliyoruz. Bu verilerle beraber Çanakkale’de işsizlik oranının yüzde 4,5 ile yüzde 5,5 arasında olduğunu düşünüyoruz. İlerleyen günlerde tarımında etkisiyle beraber işsiz sayımızın bir parça daha düşeceğini tahmin ediyorum.

Çanakkale’de son 4 yılda işsiz kişi sayısı azaldı

İşkur’un verilerine göre, 2020 yılında Çanakkale’de İşkur’a kayıtlı işsiz kişi sayısı 18 bin 562 olurken, 2024 yılında ise bu sayı 13 bin 827’ye geriledi.

 

Haber ve kamera: Batuhan YILDIRIM

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tontv.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.