17 viç SOL
17 Vinç
DARDANEL
Ton Reklam Genel

Çanakkale'de hububat sektöründe işbirliği toplantısı

Gündem (AA) - | 23.05.2024 - 09:50, Güncelleme: 23.05.2024 - 09:50
 

Çanakkale'de hububat sektöründe işbirliği toplantısı

Çanakkale'de, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Ziraat Fakültesi, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Balıkesir Başmüdürlüğü ve Çanakkale Ticaret Borsası işbirliğinde gerçekleştirilen toplantıda, hububat üretimi ve sektördeki gelişmeler ele alındı.
Toplantının açılışında konuşan Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Deniz, buğdayın Türkiye ve dünya genelinde beslenmedeki önemine vurgu yaparak, tarımsal ürünler arasında buğdayın ayrı bir yere sahip olduğunu belirtti. Deniz, Türkiye'de son yıllarda yapılan çalışmalarla buğday üretiminin arttığını ve tarım politikalarının üreticiyi teşvik ettiğini ifade etti. İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan ise Çanakkale'de bu yıl 929 bin 700 dekar alanda hububat üretileceğini söyledi. Türkarslan, bu alanın 644 bin 17 dekarında buğday ekili olduğunu ve süne mücadelesi için çeşitli çalışmalar yapıldığını aktardı. TMO Balıkesir Başmüdürü Salih Aksu ise TMO olarak sezonun daha rahat geçebilmesi için hazırlıklarını tamamladıklarını belirterek, alım faaliyetleri için çalıştıklarını dile getirdi. Toplantıya, Tarım ve Orman Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Ramazan Eren, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü İbrahim Büyükgaga, ÇOMÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Şeker, Ziraat Odası Başkanı Ufuk Ünver, Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Onur Sinan Türkmen, hububat sektörü üyeleri ve üreticiler katıldı.
Çanakkale'de, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Ziraat Fakültesi, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Balıkesir Başmüdürlüğü ve Çanakkale Ticaret Borsası işbirliğinde gerçekleştirilen toplantıda, hububat üretimi ve sektördeki gelişmeler ele alındı.

Toplantının açılışında konuşan Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Deniz, buğdayın Türkiye ve dünya genelinde beslenmedeki önemine vurgu yaparak, tarımsal ürünler arasında buğdayın ayrı bir yere sahip olduğunu belirtti. Deniz, Türkiye'de son yıllarda yapılan çalışmalarla buğday üretiminin arttığını ve tarım politikalarının üreticiyi teşvik ettiğini ifade etti.

İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan ise Çanakkale'de bu yıl 929 bin 700 dekar alanda hububat üretileceğini söyledi. Türkarslan, bu alanın 644 bin 17 dekarında buğday ekili olduğunu ve süne mücadelesi için çeşitli çalışmalar yapıldığını aktardı.

TMO Balıkesir Başmüdürü Salih Aksu ise TMO olarak sezonun daha rahat geçebilmesi için hazırlıklarını tamamladıklarını belirterek, alım faaliyetleri için çalıştıklarını dile getirdi.

Toplantıya, Tarım ve Orman Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Ramazan Eren, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü İbrahim Büyükgaga, ÇOMÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Şeker, Ziraat Odası Başkanı Ufuk Ünver, Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Onur Sinan Türkmen, hububat sektörü üyeleri ve üreticiler katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tontv.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.