17 viç SOL
17 Vinç
DARDANEL
Ton Reklam Genel

Çanakkale yeni belediye başkanını seçti

(Haber Merkezi) - | 01.04.2024 - 10:23, Güncelleme: 01.04.2024 - 14:20
 

Çanakkale yeni belediye başkanını seçti

Çanakkale’de 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde resmi olmayan sonuçlara göre Belediye Başkanı Cumhuriyet halk partili muharrem erkek oldu. Muharrem Erkek’in en yakın rakibi İYİ Parti adayı Burak Kunt oyların 36,89’unu alırken; Cumhur İttifakının AK Partili adayı Jülide İskenderoğlu da yüzde 18,27 oy aldı.
Çanakkale dün sandığa giderek, tercihini yaptı; yeni belediye başkanını seçti. Cumhuriyet Halk Partisi’nin kale kentlerinden Çanakkale’de gelenek yine değişmedi Çanakkale'de 4 dönem belediye başkanlığı yapan Ülgür Gökhan’ın ardından 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde CHP’den Muharrem Erkek belediye başkan adayı gösterildi. Resmi olmayan sonuçlara göre oyların yüzde 39,70’ini alan Erkek, kentin yeni belediye başkanı seçildi. MUHARREM ERKEK ÇANAKKALE BELEDİYE BAŞKANI OLDU Sandıkların açılmasıyla birlikte partililer Cumhuriyet Meydanı'ndaki belediye lokali önünde toplandı Sonuçların netleşmesiyle birlikte seçimi kazanan Erkek zafer konuşması yaptı. Erkek konuşmasında, “Çanakkale demokratik bir kent ve öyle olmaya da devam edecek. Demokratik nezaketli bir süreç yaşadık hatta Türkiye’ye de örnek olduk. Tüm siyasi partilere adayları tebrik ediyorum. Çanakkale’de her zaman kimliği, inancı, dünya görüşü, yaşam tarzı ne olursa olsun hep birlikte barış ve huzur içerisinde kardeşçe yaşıyoruz, yaşamaya devam edeceğiz.” ifadelerine yer verdi. Başkan Erkek, Çanakkale’de önümüzdeki dönemin önemine vurgu yaptı. “Bu 5 yıl Çanakkale’mizin geleceğini belirleyecek. Onun için Çanakkale’de Meslek Odaları’mız ile, Sivil Toplum Örgütleri ile uzman kadrolar ile akademisyenler ile hep birlikte şehrimizin geleceğini planlayacağız. Ama en önemli görevimiz bu kentin coğrafyasını kimliğini tarihini kültürünü korumak olacak. Parklarımızın yeşil alanlarımızın imara açılmasına, asla müsaade etmeyeceğiz aksine alanlarımızı çoğaltacağız. Çağdaş bir kent olacağız. Golf Çay Bahçesi’nde, Esenler Özgürlük Parkı’mızda sosyal tesislerimizde Barış Kafe’mizde bizim emeklimiz de dar gelirlimiz de 5 liraya çay içiyor bu çok önemli. Sosyal belediyecilik açısından bu çok önemli bunları hep birlikte büyüteceğiz çünkü bu kent her şeyi hak ediyor. Sizler her şeyi hak ediyorsunuz bizler sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Çanakkale halkının gösterdiği güvene layık olacağız, çok çalışacağız. Siyaset ekip işidir kadro işidir ve bu kente bu dünyanın en güzel şehrine layık olacağız."             Muharrem Erkek’in en yakın rakibi İYİ Parti Adayı Burak Kunt  oyların 36,89’unu alırken; Cumhur İttifakının AK Partili Adayı Jülide İskenderoğlu da yüzde 18,27 oy aldı.      
Çanakkale’de 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde resmi olmayan sonuçlara göre Belediye Başkanı Cumhuriyet halk partili muharrem erkek oldu. Muharrem Erkek’in en yakın rakibi İYİ Parti adayı Burak Kunt oyların 36,89’unu alırken; Cumhur İttifakının AK Partili adayı Jülide İskenderoğlu da yüzde 18,27 oy aldı.

Çanakkale dün sandığa giderek, tercihini yaptı; yeni belediye başkanını seçti.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin kale kentlerinden Çanakkale’de gelenek yine değişmedi

Çanakkale'de 4 dönem belediye başkanlığı yapan Ülgür Gökhan’ın ardından 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde CHP’den Muharrem Erkek belediye başkan adayı gösterildi.

Resmi olmayan sonuçlara göre oyların yüzde 39,70’ini alan Erkek, kentin yeni belediye başkanı seçildi.

MUHARREM ERKEK ÇANAKKALE BELEDİYE BAŞKANI OLDU

Sandıkların açılmasıyla birlikte partililer Cumhuriyet Meydanı'ndaki belediye lokali önünde toplandı

Sonuçların netleşmesiyle birlikte seçimi kazanan Erkek zafer konuşması yaptı. Erkek konuşmasında, “Çanakkale demokratik bir kent ve öyle olmaya da devam edecek. Demokratik nezaketli bir süreç yaşadık hatta Türkiye’ye de örnek olduk. Tüm siyasi partilere adayları tebrik ediyorum. Çanakkale’de her zaman kimliği, inancı, dünya görüşü, yaşam tarzı ne olursa olsun hep birlikte barış ve huzur içerisinde kardeşçe yaşıyoruz, yaşamaya devam edeceğiz.” ifadelerine yer verdi.

Başkan Erkek, Çanakkale’de önümüzdeki dönemin önemine vurgu yaptı.

“Bu 5 yıl Çanakkale’mizin geleceğini belirleyecek. Onun için Çanakkale’de Meslek Odaları’mız ile, Sivil Toplum Örgütleri ile uzman kadrolar ile akademisyenler ile hep birlikte şehrimizin geleceğini planlayacağız. Ama en önemli görevimiz bu kentin coğrafyasını kimliğini tarihini kültürünü korumak olacak. Parklarımızın yeşil alanlarımızın imara açılmasına, asla müsaade etmeyeceğiz aksine alanlarımızı çoğaltacağız. Çağdaş bir kent olacağız. Golf Çay Bahçesi’nde, Esenler Özgürlük Parkı’mızda sosyal tesislerimizde Barış Kafe’mizde bizim emeklimiz de dar gelirlimiz de 5 liraya çay içiyor bu çok önemli. Sosyal belediyecilik açısından bu çok önemli bunları hep birlikte büyüteceğiz çünkü bu kent her şeyi hak ediyor. Sizler her şeyi hak ediyorsunuz bizler sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Çanakkale halkının gösterdiği güvene layık olacağız, çok çalışacağız. Siyaset ekip işidir kadro işidir ve bu kente bu dünyanın en güzel şehrine layık olacağız."            

Muharrem Erkek’in en yakın rakibi İYİ Parti Adayı Burak Kunt  oyların 36,89’unu alırken; Cumhur İttifakının AK Partili Adayı Jülide İskenderoğlu da yüzde 18,27 oy aldı.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tontv.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.