17 viç SOL
17 Vinç
DARDANEL
Ton Reklam Genel

Çanakkale Valisi Aktaş'tan tasarruf kararı: Huzur hakları geri çekildi

Ekonomi (Haber Merkezi) - | 16.05.2024 - 17:15, Güncelleme: 16.05.2024 - 17:23
 

Çanakkale Valisi Aktaş'tan tasarruf kararı: Huzur hakları geri çekildi

Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi resmen duyuruldu birçok kamu kurum ve kuruluşu harekete geçti. Çanakkale’de ilk hamle GESTAŞ’tan geldi ancak açıklamayı Yönetim Kurulu Üyesi Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Selçuk Semizoğlu yaptı. GESTAŞ Yönetim Kurulu’nda kimlerin yer aldığı ve aldıkları huzur hakkı ücreti de merak konusu oldu.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından duyurulan ve 8 başlıkta toplanan “ Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi”nin detaylarının belli olmasının ardından gözler kamu kurum ve kuruluşlarına çevrilmişti. Çanakkale Valisi İlhami Aktaş; yerelde tasarruf hamlesine örnek teşkil edecek bir harekete imza attı. Çanakkale’den gelecek tasarruf hamleleri de kamuoyunca merak edilirken ilk hamle Çanakkale’de deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ’tan; ilk açıklama ise Yönetim Kurulu Üyelerinden olan Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Selçuk Semizoğlu’ndan geldi.  GESTAŞ’tan konuya ilişkin resmi açıklama gelmedi. Çanakkale Valisi İlhami Aktaş’ın önerisi ile GESTAŞ A.Ş. Yönetim Kurulu tarafından oybirliği ile alınan genel kurul kararıyla;  Yönetim Kurulu Üyelerine ödenen huzur hakları son toplantıda kaldırıldı. GESTAŞ Yönetim Kurulu’nda; Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Genel Müdür Hasan Yürükçü, Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek,  İl Genel Meclis Başkanı Halil Ertuğrul, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Selçuk Semizoğlu yer alıyor. Çanakkale Belediyesi Eski Başkanı Ülgür Gökhan’ın yerine Muharrem Erkek;  İl Genel Meclisi Eski Başkanı Nejat Önder’in yerine de Halil Ertuğrul geldi. GESTAŞ Yönetim Kurulu eski üyelerinden olan ve seçimi kaybeden Lapseki Belediyesi’nin Eski Başkanı Eyüp Yılmaz’ın yerine Gelibolu Belediye Başkanı Ali Kamil Soyuak ile önceki dönem İl Genel Meclis Başkanı sıfatıyla zaten üye olan AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Nejat Önder’in de Yönetim Kurulu Üyesi olacağı konuşuluyor ancak henüz atamalara ilişkin resmi açıklama gelmedi. ÇTSO Başkanı Semizoğlu’nun;  bugün yaptığı yazılı açıklamasında; “Ayda bir yapılan toplantılar için de ciddi miktarda huzur hakkı ödüyordu”  ifadeleri de; gözleri uzun yıllardır ödenen ancak tasarruf tedbirleri kapsamında geri çekilen huzur hakkı miktarına çevirdi. Kesin olmayan bilgilere göre;  GESTAŞ Yönetim Kurulu Üyelerinin aylık 25 bin TL ödeme aldığı 6 ayda bir kere de iki katını aldıkları konuşulan iddialar arasında yer aldı.   Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’nın bu ödemeyi her ay odanın yardıma muhtaç öğrenciler için açılan burs fonuna aktardığı bugünkü açıklamada verildi.  Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek ve İl Genel Meclis Başkanı Halil Ertuğrul’un da huzur hakkı ücretini almış olsalardı burs olarak öğrencilere verecekleri öğrenildi.   HABER: DİLEK AKŞEN         
Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi resmen duyuruldu birçok kamu kurum ve kuruluşu harekete geçti. Çanakkale’de ilk hamle GESTAŞ’tan geldi ancak açıklamayı Yönetim Kurulu Üyesi Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Selçuk Semizoğlu yaptı. GESTAŞ Yönetim Kurulu’nda kimlerin yer aldığı ve aldıkları huzur hakkı ücreti de merak konusu oldu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından duyurulan ve 8 başlıkta toplanan “ Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi”nin detaylarının belli olmasının ardından gözler kamu kurum ve kuruluşlarına çevrilmişti.

Çanakkale Valisi İlhami Aktaş; yerelde tasarruf hamlesine örnek teşkil edecek bir harekete imza attı.

Çanakkale’den gelecek tasarruf hamleleri de kamuoyunca merak edilirken ilk hamle Çanakkale’de deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ’tan; ilk açıklama ise Yönetim Kurulu Üyelerinden olan Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Selçuk Semizoğlu’ndan geldi.  GESTAŞ’tan konuya ilişkin resmi açıklama gelmedi.

Çanakkale Valisi İlhami Aktaş’ın önerisi ile GESTAŞ A.Ş. Yönetim Kurulu tarafından oybirliği ile alınan genel kurul kararıyla;  Yönetim Kurulu Üyelerine ödenen huzur hakları son toplantıda kaldırıldı.

GESTAŞ Yönetim Kurulu’nda; Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Genel Müdür Hasan Yürükçü, Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek,  İl Genel Meclis Başkanı Halil Ertuğrul, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Selçuk Semizoğlu yer alıyor.

Çanakkale Belediyesi Eski Başkanı Ülgür Gökhan’ın yerine Muharrem Erkek;  İl Genel Meclisi Eski Başkanı Nejat Önder’in yerine de Halil Ertuğrul geldi.

GESTAŞ Yönetim Kurulu eski üyelerinden olan ve seçimi kaybeden Lapseki Belediyesi’nin Eski Başkanı Eyüp Yılmaz’ın yerine Gelibolu Belediye Başkanı Ali Kamil Soyuak ile önceki dönem İl Genel Meclis Başkanı sıfatıyla zaten üye olan AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Nejat Önder’in de Yönetim Kurulu Üyesi olacağı konuşuluyor ancak henüz atamalara ilişkin resmi açıklama gelmedi.

ÇTSO Başkanı Semizoğlu’nun;  bugün yaptığı yazılı açıklamasında; “Ayda bir yapılan toplantılar için de ciddi miktarda huzur hakkı ödüyordu”  ifadeleri de; gözleri uzun yıllardır ödenen ancak tasarruf tedbirleri kapsamında geri çekilen huzur hakkı miktarına çevirdi.

Kesin olmayan bilgilere göre;  GESTAŞ Yönetim Kurulu Üyelerinin aylık 25 bin TL ödeme aldığı 6 ayda bir kere de iki katını aldıkları konuşulan iddialar arasında yer aldı.  

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’nın bu ödemeyi her ay odanın yardıma muhtaç öğrenciler için açılan burs fonuna aktardığı bugünkü açıklamada verildi.  Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek ve İl Genel Meclis Başkanı Halil Ertuğrul’un da huzur hakkı ücretini almış olsalardı burs olarak öğrencilere verecekleri öğrenildi.

 

HABER: DİLEK AKŞEN 

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tontv.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.