17 viç SOL
17 Vinç
DARDANEL
Ton Reklam Genel

Çanakkale Valiliği'nden hassas uyarı

Gündem (İHA) - | 10.06.2024 - 11:14, Güncelleme: 10.06.2024 - 11:14
 

Çanakkale Valiliği'nden hassas uyarı

Çanakkale Valiliği, önümüzdeki günlerde hava sıcaklıklarının 40 dereceyi aşması beklentisiyle, vatandaşları orman yangınlarına karşı uyardı.
Valilikten yapılan yazılı açıklamada, yüksek sıcaklıkların orman yangınları için büyük bir risk oluşturduğu vurgulandı. Açıklamada, son yıllarda çıkan orman yangınlarının başlıca nedenlerinin anız yakma, bağ ve bahçe temizliği için ateş yakma, çöplerin ateşe verilmesi, ihmal ve dikkatsizlik olduğu belirtildi. Vatandaşların orman yangınlarını önlemek adına hassasiyet göstermeleri ve herhangi bir yangın durumunda 112 Acil Çağrı Merkezi'ne ihbarda bulunmaları gerektiği hatırlatıldı. Bu uyarılarla birlikte, hem yüksek sıcaklıklara karşı önlem alınması hem de orman yangınlarının önlenmesi için vatandaşların dikkatli olmaları gerektiği vurgulandı.
Çanakkale Valiliği, önümüzdeki günlerde hava sıcaklıklarının 40 dereceyi aşması beklentisiyle, vatandaşları orman yangınlarına karşı uyardı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, yüksek sıcaklıkların orman yangınları için büyük bir risk oluşturduğu vurgulandı. Açıklamada, son yıllarda çıkan orman yangınlarının başlıca nedenlerinin anız yakma, bağ ve bahçe temizliği için ateş yakma, çöplerin ateşe verilmesi, ihmal ve dikkatsizlik olduğu belirtildi.

Vatandaşların orman yangınlarını önlemek adına hassasiyet göstermeleri ve herhangi bir yangın durumunda 112 Acil Çağrı Merkezi'ne ihbarda bulunmaları gerektiği hatırlatıldı. Bu uyarılarla birlikte, hem yüksek sıcaklıklara karşı önlem alınması hem de orman yangınlarının önlenmesi için vatandaşların dikkatli olmaları gerektiği vurgulandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tontv.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.