DARDANEL
Ton Reklam Genel

Çanakkale, Tekirdağ Bölge Mahkemesi’ne bağlandı

Gündem (Haber Bülteni) - | 05.07.2024 - 16:05, Güncelleme: 05.07.2024 - 17:30
 

Çanakkale, Tekirdağ Bölge Mahkemesi’ne bağlandı

Çanakkale, adli yargı istinaf incelemeleri bakımından Bursa Bölge Mahkemesinden ayrılarak Tekirdağ Bölge Mahkemesine bağlandı.
Resmi Gazetede yayınlanan karar Adalet Bakanı Yılmaz Tunç tarafından açıklandı. Sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Yargının etkinliğinin ve verimliliğinin artırılması, mahkemelerde ihtisaslaşmanın sağlanması ve vatandaşların adalet hizmetlerine erişiminin kolaylaştırılması amacıyla çalışmalarına devam ettiklerini belirtti. Bakan Tunç, “Hâkimler ve Savcılar Kurulumuz tarafından alınan ve Resmi Gazete’de yayımlanan karar doğrultusunda; Tekirdağ Bölge Adliye Mahkemesinin yargı çevresi Tekirdağ, Kırklareli, Edirne ve Çanakkale olarak belirlenmiştir.” ifadelerine yer verdi.
Çanakkale, adli yargı istinaf incelemeleri bakımından Bursa Bölge Mahkemesinden ayrılarak Tekirdağ Bölge Mahkemesine bağlandı.

Resmi Gazetede yayınlanan karar Adalet Bakanı Yılmaz Tunç tarafından açıklandı.

Sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Yargının etkinliğinin ve verimliliğinin artırılması, mahkemelerde ihtisaslaşmanın sağlanması ve vatandaşların adalet hizmetlerine erişiminin kolaylaştırılması amacıyla çalışmalarına devam ettiklerini belirtti.

Bakan Tunç, “Hâkimler ve Savcılar Kurulumuz tarafından alınan ve Resmi Gazete’de yayımlanan karar doğrultusunda; Tekirdağ Bölge Adliye Mahkemesinin yargı çevresi Tekirdağ, Kırklareli, Edirne ve Çanakkale olarak belirlenmiştir.” ifadelerine yer verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tontv.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.