17 viç SOL
17 Vinç
DARDANEL
Ton Reklam Genel

Çanakkale Esma için tek yürek oldu

Özel Haber (Haber Merkezi) - | 10.02.2024 - 10:47, Güncelleme: 10.02.2024 - 11:51
 

Çanakkale Esma için tek yürek oldu

Çanakkale kemik iliği yetersizliği nedeniyle tedavi gören Esma Mutlu için tek yürek oldu. Esma için düzenlenen kan ve kök hücre bağışına Çanakkale halkı yoğun ilgi gösterdi.
Çanakkale’de kemik iliği yetersizliği nedeniyle tedavi gören Esma Mutlu için kök hücre bağışı kampanyası düzenlendi. Kök hücre ve kan bağışında bulunan Çanakkaleliler Esma için adeta tek yürek oldu.   Kök hücre bağışı ve tedavisi hakkında açıklama yapan ÇOMÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Elektronik Nörofizyoloji bölümü mezunu Esma Mutlu; sadece kendisi için değil herkes için umut kampanyası düzenlediklerini belirterek tüm bağışçılara teşekkür ederek, “9 ay önce kan değerlerimde düşüklükle fark ettik durumu. Sonrasında süreç ilerledi. Çok nadir görülen bir durummuş ve kemik iliği yetersizliği tanısı kondu. Sonrasında nakil ile düzeleceği yönünde bir karar alındı. Biz de konuda bilinçlenmeye başladık. Nakil nedir, kök hücre nedir, nasıl yapılıyor bu işlemler, kimler için faydalı şeklinde. Sadece ben değil lösemi olan, kök hücre bekleyen minik arkadaşlarımız var. Birilerinin annesi birilerinin babası birilerinin eşi, sevgilisi, arkadaşı. Kök hücre bekliyorlar sağlıklarına yeniden kavuşabilmek adına. Biz de bugün bu sebeple beraberiz. Bu yüzden bir kampanya yaptık. Çünkü sadece Esma değil, bütün çocuklara bütün insanlara umut olabilmek adına buradayız. Sadece 3 tüp kan veriyoruz içeride. Onun dışında sağlıklı bir şekilde çıkıp hayatımıza devam ediyoruz. Bizden bir şey eksilmiyor ama bir insana umut olma şansı çıkıyor.” dedi.   Çanakkaleliler Esma’ya umut olmak için uzun kuyruklar oluşturdu.     HABER: HÜLYA ESEN    
Çanakkale kemik iliği yetersizliği nedeniyle tedavi gören Esma Mutlu için tek yürek oldu. Esma için düzenlenen kan ve kök hücre bağışına Çanakkale halkı yoğun ilgi gösterdi.

Çanakkale’de kemik iliği yetersizliği nedeniyle tedavi gören Esma Mutlu için kök hücre bağışı kampanyası düzenlendi.

Kök hücre ve kan bağışında bulunan Çanakkaleliler Esma için adeta tek yürek oldu.  

Kök hücre bağışı ve tedavisi hakkında açıklama yapan ÇOMÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Elektronik Nörofizyoloji bölümü mezunu Esma Mutlu; sadece kendisi için değil herkes için umut kampanyası düzenlediklerini belirterek tüm bağışçılara teşekkür ederek, “9 ay önce kan değerlerimde düşüklükle fark ettik durumu. Sonrasında süreç ilerledi. Çok nadir görülen bir durummuş ve kemik iliği yetersizliği tanısı kondu. Sonrasında nakil ile düzeleceği yönünde bir karar alındı. Biz de konuda bilinçlenmeye başladık. Nakil nedir, kök hücre nedir, nasıl yapılıyor bu işlemler, kimler için faydalı şeklinde. Sadece ben değil lösemi olan, kök hücre bekleyen minik arkadaşlarımız var. Birilerinin annesi birilerinin babası birilerinin eşi, sevgilisi, arkadaşı. Kök hücre bekliyorlar sağlıklarına yeniden kavuşabilmek adına. Biz de bugün bu sebeple beraberiz. Bu yüzden bir kampanya yaptık. Çünkü sadece Esma değil, bütün çocuklara bütün insanlara umut olabilmek adına buradayız. Sadece 3 tüp kan veriyoruz içeride. Onun dışında sağlıklı bir şekilde çıkıp hayatımıza devam ediyoruz. Bizden bir şey eksilmiyor ama bir insana umut olma şansı çıkıyor.” dedi.  

Çanakkaleliler Esma’ya umut olmak için uzun kuyruklar oluşturdu.

 

 

HABER: HÜLYA ESEN

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tontv.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.