17 viç SOL
17 Vinç
DARDANEL
Ton Reklam Genel

Bu seçim Gelibolu’da çok çetin geçecek

(Haber Merkezi) - | 13.02.2024 - 16:16, Güncelleme: 13.02.2024 - 17:38
 

Bu seçim Gelibolu’da çok çetin geçecek

31 Mart yerel seçimleri yaklaşıyor. Hem tarih hem doğal güzellikleri ile Çanakkale’nin en güzel adreslerinden Gelibolu ilçesinde sahaya inen adaylar çalışmalarına hız verdi.
Yerel seçimler için geri sayım başladı.  Türkiye 46 gün sonra sandık başına giderek yerel yönetimlerin başkanlarını seçecek. İttifaksız girilen seçimlerde Çanakkale neredeyse tüm ilçeleri ile son yılların en çekişmeli ve iddialı belediye seçimini yaşıyor. Gelibolu’yu ise çetin bir seçim bekliyor. 4 adaylı seçime gidecek olan Gelibolu’da da yerel seçimler oldukça hareketli geçecek gibi görünüyor. 2009’dan bu yana belediye başkanlık koltuğunda oturan Gelibolu Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partili Belediye Başkan adayı Mustafa Özacar;  30 Mart 2014 yerel seçimlerinde oyların yüzde 49’una denk gelen 8.702 oyu alarak Milliyetçi Hareket Partili eski başkan Cihat Bingöl’ü, 2019 seçimlerinde ise Ak Parti’nin adayı Bülent Çetin’i;  oyların yüzde 51’ine denk gelen 9 bin 217 oy alarak geride bırakmıştı. 2009 seçimlerinin de galibi Özacar olmuştu. Özacar MHP’li rakibi Recep Omaç’ı; oyların yüzde 44’ünü alarak 7 bin 90 oyla geçmiş ve başkanlık koltuğuna oturmuştu. Başkan Özacar; 2004 seçimlerde Anavatan Partisi’nin adayı Cihat Bingölle yarışmış ve seçimi sadece 611 oyla kaybetmişti.  31 Mart 2024 seçimine geldiğimizde ise Gelibolu’da MHP’nin adayı Hüseyin Öner Gündoğdu, İYİ Parti’nin adayı Koray Akkuş, AK Parti’nin ise Evreşe Belde Belediye Başkanı Dr. Ali Kamil Soyuak oldu.  
31 Mart yerel seçimleri yaklaşıyor. Hem tarih hem doğal güzellikleri ile Çanakkale’nin en güzel adreslerinden Gelibolu ilçesinde sahaya inen adaylar çalışmalarına hız verdi.

Yerel seçimler için geri sayım başladı.

 Türkiye 46 gün sonra sandık başına giderek yerel yönetimlerin başkanlarını seçecek.

İttifaksız girilen seçimlerde Çanakkale neredeyse tüm ilçeleri ile son yılların en çekişmeli ve iddialı belediye seçimini yaşıyor.

Gelibolu’yu ise çetin bir seçim bekliyor.

4 adaylı seçime gidecek olan Gelibolu’da da yerel seçimler oldukça hareketli geçecek gibi görünüyor.

2009’dan bu yana belediye başkanlık koltuğunda oturan Gelibolu Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partili Belediye Başkan adayı Mustafa Özacar; 

30 Mart 2014 yerel seçimlerinde oyların yüzde 49’una denk gelen 8.702 oyu alarak Milliyetçi Hareket Partili eski başkan Cihat Bingöl’ü,

2019 seçimlerinde ise Ak Parti’nin adayı Bülent Çetin’i;  oyların yüzde 51’ine denk gelen 9 bin 217 oy alarak geride bırakmıştı.

2009 seçimlerinin de galibi Özacar olmuştu.

Özacar MHP’li rakibi Recep Omaç’ı; oyların yüzde 44’ünü alarak 7 bin 90 oyla geçmiş ve başkanlık koltuğuna oturmuştu.

Başkan Özacar; 2004 seçimlerde Anavatan Partisi’nin adayı Cihat Bingölle yarışmış ve seçimi sadece 611 oyla kaybetmişti.

 31 Mart 2024 seçimine geldiğimizde ise Gelibolu’da MHP’nin adayı Hüseyin Öner Gündoğdu, İYİ Parti’nin adayı Koray Akkuş, AK Parti’nin ise Evreşe Belde Belediye Başkanı Dr. Ali Kamil Soyuak oldu.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tontv.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.