17 viç SOL
17 Vinç
DARDANEL
Ton Reklam Genel

Binlerce yıllık Tümülüs definecelerin tahribatına uğradı

Gündem (Haber Merkezi) - | 12.04.2024 - 14:24, Güncelleme: 12.04.2024 - 14:24
 

Binlerce yıllık Tümülüs definecelerin tahribatına uğradı

Tarihçesi MÖ II. bin yıl kadar süren Dardanos Antik Kenti'nin en önemli kalıntıları arasında yer alan Dardanos Tümülüsü, zaman içinde defineciler tarafından tahribata uğradı.
Eski çağlarda HELLESPONTOS ve DARDANEL olarak anılan Çanakkale M.Ö. 3000 yılından beri yerleşim alanı niteliğini korumuştur. Erken Bronz Dönemi’nden bu yana önemli bir yerleşim merkezi olan Çanakkale’de birbirinden önemli birçok tarihi yer bulunuyor. Dardanos Antik Kenti'nin en önemli kalıntıları arasında yer alan Dardanos Tümülüsü’de kentin önemli kalıntılarından bir tanesi. Dardanos tümülüsü bakımsızlığının yanı sıra ciddi şekilde zarar gördü. Define avcılarının kazı faaliyetleri sırasında yapılan tahribatlar, tarihî mirasın kaybolmasına neden olurken, Tümülüs içerisine gelen kişilerin isimlerini tarihi yapıya kazıdığı görüldü.
Tarihçesi MÖ II. bin yıl kadar süren Dardanos Antik Kenti'nin en önemli kalıntıları arasında yer alan Dardanos Tümülüsü, zaman içinde defineciler tarafından tahribata uğradı.

Eski çağlarda HELLESPONTOS ve DARDANEL olarak anılan Çanakkale M.Ö. 3000 yılından beri yerleşim alanı niteliğini korumuştur. Erken Bronz Dönemi’nden bu yana önemli bir yerleşim merkezi olan Çanakkale’de birbirinden önemli birçok tarihi yer bulunuyor.

Dardanos Antik Kenti'nin en önemli kalıntıları arasında yer alan Dardanos Tümülüsü’de kentin önemli kalıntılarından bir tanesi.

Dardanos tümülüsü bakımsızlığının yanı sıra ciddi şekilde zarar gördü.

Define avcılarının kazı faaliyetleri sırasında yapılan tahribatlar, tarihî mirasın kaybolmasına neden olurken, Tümülüs içerisine gelen kişilerin isimlerini tarihi yapıya kazıdığı görüldü.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tontv.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.