17 viç SOL
17 Vinç
DARDANEL
Ton Reklam Genel

Belediyeden depremde hayatını kaybedenlerin anısına lokma hayrı

Yaşam (Haber Merkezi) - | 06.02.2024 - 14:33, Güncelleme: 06.02.2024 - 15:44
 

Belediyeden depremde hayatını kaybedenlerin anısına lokma hayrı

Çanakkale Belediyesi, asrın felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlar ve miraç kandili nedeniyle lokma hayrı düzenledi.
Geçtiğimiz yıl 6 Şubat 2023’te meydana gelen “Asrın Felaketi” olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenler Çanakkale’de de çeşitli programlarla anıldı. Çanakkale Belediyesi 6 Şubat’ta hayatını kaybedenlerin anısına ve Miraç Kandili dolayısıyla lokma dağıttı. Lokma hayrında depremde hayatını kaybedenler için dua edildi. Ardından Başkan Gökhan ve CHP Belediye Başkan Adayı Muharrem Erkek, vatandaşlara lokma ikramında bulundu. Deprem şehitlerini rahmetle andıklarını ifade eden Başkan Gökhan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, kötü günlerin bir daha yaşanmaması temennisinde bulunarak “Bugün 6 Şubat. Bizim 11 ilimizde meydana gelen depremin maalesef yıldönümü. Orada resmi rakamlara göre 53 bin insanımız hayatını kaybetti. Onların ruhları ve anısına aynı zamanda bugün Miraç Kandili. Bu vesileyle bugün burada bir hayır yaptık. Hem dini günümüzü kutlamak hem de deprem şehitlerimizi anmak için.” dedi.             ÇANAKKALE PLANLAMA AJANSI KURULACAK CHP Belediye Başkan Aday adayı Muharrem Erkek; Binlerce canımızı kaybettiğimiz, 6 Şubat depreminde yaşanılan acıların devam ettiğini vurgulayarak aynı felaketin tekrar etmemesi için deprem dirençli kentler yaratacaklarını ifade ederek, “Aynı acıları yaşamamak için hepimiz el ele vermeliyiz. Gereğini yapmalıyız. Hem Çanakkale’de hem ülkemizde. Çanakkale’de yapacağımız önemli işler var. Deprem dirençli bir kent yaratacağız.       Yaşanabilir bir kentsel dönüşüm sağlayacağız. Kuracağımız deprem park ile yalnızca depreme hazırlık değil bir farkındalık da yaratacağız. Gerekirse kooperatif modeli ile adımlar atacağız. Önemli olan birlikte çalışmamız, birlikte yönetmemiz. Çanakkale Planlama ajansını kuracağız. Planlama Ajansı’nda uzman kadrolar ile geleceğimizi planlayacağız.” dedi. Pazar yerinde düzenlenen etkinliğe Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, CHP Belediye Başkan Adayı Muharrem Erkek, CHP İl Başkanı Levent Gürbüz, Merkez İlçe Bakanı İbrahim Can Ergun, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaşlar katıldı. HABER: HÜLYA ESEN    
Çanakkale Belediyesi, asrın felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlar ve miraç kandili nedeniyle lokma hayrı düzenledi.

Geçtiğimiz yıl 6 Şubat 2023’te meydana gelen “Asrın Felaketi” olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenler Çanakkale’de de çeşitli programlarla anıldı.

Çanakkale Belediyesi 6 Şubat’ta hayatını kaybedenlerin anısına ve Miraç Kandili dolayısıyla lokma dağıttı.

Lokma hayrında depremde hayatını kaybedenler için dua edildi. Ardından Başkan Gökhan ve CHP Belediye Başkan Adayı Muharrem Erkek, vatandaşlara lokma ikramında bulundu. Deprem şehitlerini rahmetle andıklarını ifade eden Başkan Gökhan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, kötü günlerin bir daha yaşanmaması temennisinde bulunarak “Bugün 6 Şubat. Bizim 11 ilimizde meydana gelen depremin maalesef yıldönümü. Orada resmi rakamlara göre 53 bin insanımız hayatını kaybetti. Onların ruhları ve anısına aynı zamanda bugün Miraç Kandili. Bu vesileyle bugün burada bir hayır yaptık. Hem dini günümüzü kutlamak hem de deprem şehitlerimizi anmak için.” dedi.          

 

ÇANAKKALE PLANLAMA AJANSI KURULACAK

CHP Belediye Başkan Aday adayı Muharrem Erkek; Binlerce canımızı kaybettiğimiz, 6 Şubat depreminde yaşanılan acıların devam ettiğini vurgulayarak aynı felaketin tekrar etmemesi için deprem dirençli kentler yaratacaklarını ifade ederek, “Aynı acıları yaşamamak için hepimiz el ele vermeliyiz. Gereğini yapmalıyız. Hem Çanakkale’de hem ülkemizde. Çanakkale’de yapacağımız önemli işler var. Deprem dirençli bir kent yaratacağız.       Yaşanabilir bir kentsel dönüşüm sağlayacağız. Kuracağımız deprem park ile yalnızca depreme hazırlık değil bir farkındalık da yaratacağız. Gerekirse kooperatif modeli ile adımlar atacağız. Önemli olan birlikte çalışmamız, birlikte yönetmemiz. Çanakkale Planlama ajansını kuracağız. Planlama Ajansı’nda uzman kadrolar ile geleceğimizi planlayacağız.” dedi.

Pazar yerinde düzenlenen etkinliğe Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, CHP Belediye Başkan Adayı Muharrem Erkek, CHP İl Başkanı Levent Gürbüz, Merkez İlçe Bakanı İbrahim Can Ergun, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.

HABER: HÜLYA ESEN

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tontv.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.