17 viç SOL
17 Vinç
DARDANEL
Ton Reklam Genel

Ayvalık Adaları'nda dev çevre temizliği

Asayiş (İHA) - | 11.06.2024 - 14:29, Güncelleme: 11.06.2024 - 14:29
 

Ayvalık Adaları'nda dev çevre temizliği

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde sivil toplum kuruluşları ve Ayvalık Belediyesi tarafından düzenlenen Ayvalık Adaları Çevre Temizliği etkinliğinde sahillerden 7 mülteci botu enkazı ve 3 ton atık çöp toplandı.
Yüzlerce gönüllü, Ayvalık Belediyesi, Kent Konseyi, TEMA Ayvalık, Cunda Deniz Yolcu Taşıma Kooperatifi, Yelken Kulübü yelkencileri, Kratos kürekçileri ve Cunda Windsörf sörfçüleri ile Ayvalık Adaları’na çıkarma yaptı. Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, "Tertemiz adalar için seferber olduk. Ayvalık’ımızın Cennet Adalarına çıktık, hepimizin 'bir' dünyası var dedik ve adalarımızı dip köşe temizledik," dedi. Altı saat süren temizlik sonucunda yaklaşık 3 ton çöp ve 7 mülteci botu enkazı toplandı. Pınar, Yellice, Taşlıada, Kara Ada, Büyük Maden, Küçük Maden, Güneş Adası ve Yumurta Ada’da yapılan temizlikte toplanan plastik, naylon torbalar, cam atıkları, pet şişeler ve mülteci botları teknelere alınarak Cunda (Alibey) Adası’na getirildi ve geri dönüşüm için kamyonlara yüklendi. Başkan Ergin, adalardan çıkan tonlarca çöpün herkesi üzdüğünü belirterek, "Denizlerimizi, adalarımızı, cennet Ayvalık’ımızın her noktasını birlikte temiz tutalım. Başka Ayvalık yok," dedi.
Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde sivil toplum kuruluşları ve Ayvalık Belediyesi tarafından düzenlenen Ayvalık Adaları Çevre Temizliği etkinliğinde sahillerden 7 mülteci botu enkazı ve 3 ton atık çöp toplandı.

Yüzlerce gönüllü, Ayvalık Belediyesi, Kent Konseyi, TEMA Ayvalık, Cunda Deniz Yolcu Taşıma Kooperatifi, Yelken Kulübü yelkencileri, Kratos kürekçileri ve Cunda Windsörf sörfçüleri ile Ayvalık Adaları’na çıkarma yaptı. Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, "Tertemiz adalar için seferber olduk. Ayvalık’ımızın Cennet Adalarına çıktık, hepimizin 'bir' dünyası var dedik ve adalarımızı dip köşe temizledik," dedi. Altı saat süren temizlik sonucunda yaklaşık 3 ton çöp ve 7 mülteci botu enkazı toplandı.

Pınar, Yellice, Taşlıada, Kara Ada, Büyük Maden, Küçük Maden, Güneş Adası ve Yumurta Ada’da yapılan temizlikte toplanan plastik, naylon torbalar, cam atıkları, pet şişeler ve mülteci botları teknelere alınarak Cunda (Alibey) Adası’na getirildi ve geri dönüşüm için kamyonlara yüklendi.

Başkan Ergin, adalardan çıkan tonlarca çöpün herkesi üzdüğünü belirterek, "Denizlerimizi, adalarımızı, cennet Ayvalık’ımızın her noktasını birlikte temiz tutalım. Başka Ayvalık yok," dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tontv.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.