DARDANEL
Ton Reklam Genel

Arıklı Köyü mevkinde korkutan yangın

Asayiş 08.07.2024 - 10:10, Güncelleme: 08.07.2024 - 10:37
 

Arıklı Köyü mevkinde korkutan yangın

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine bağlı Arıklı Köyü mevkinde çıkan orman yangınında 1,5 dönüm alan yandı.
Çanakkale Orman Müdürlüğü ekipleri; dün saat 17:16 ’ da Ayvacık Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı Dikili yangın Gözetleme Kulesinden Ayvacık İlçesi Arıklı Köyü mevkiinde orman alanından duman yükseldiği ihbarı üzerine harekete geçti. İlk müdahale saat 17:25’de kara ekipleri tarafından gerçekleştirildi. Yangının sarp ve ulaşım zorluğu olan bir alanda yayılma eğilimi göstermesi üzerine kara ekiplerine destek amacı ile Çanakkale Dardanos ve Balıkesir Edremit İlçesi konuşlu iki adet yangın söndürme helikopteri ile Balıkesir’ de konuşlu iki adet OGM su atar uçak yangın mahalline sevk edildi. Yangın ekiplerin yoğun ve etkin müdahalesi ile saat 18: 18’de kontrol altına alındı. Orman yangınında 1,5 dönüm alan zarar gördü. 
Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine bağlı Arıklı Köyü mevkinde çıkan orman yangınında 1,5 dönüm alan yandı.

Çanakkale Orman Müdürlüğü ekipleri; dün saat 17:16 ’ da Ayvacık Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı Dikili yangın Gözetleme Kulesinden Ayvacık İlçesi Arıklı Köyü mevkiinde orman alanından duman yükseldiği ihbarı üzerine harekete geçti.

İlk müdahale saat 17:25’de kara ekipleri tarafından gerçekleştirildi.

Yangının sarp ve ulaşım zorluğu olan bir alanda yayılma eğilimi göstermesi üzerine kara ekiplerine destek amacı ile Çanakkale Dardanos ve Balıkesir Edremit İlçesi konuşlu iki adet yangın söndürme helikopteri ile Balıkesir’ de konuşlu iki adet OGM su atar uçak yangın mahalline sevk edildi.

Yangın ekiplerin yoğun ve etkin müdahalesi ile saat 18: 18’de kontrol altına alındı.

Orman yangınında 1,5 dönüm alan zarar gördü. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tontv.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.