DARDANEL
Ton Reklam Genel

Alan kılavuzları taleplerini dile getirdi

Yaşam (Haber Bülteni) - | 05.07.2024 - 10:32, Güncelleme: 05.07.2024 - 12:36
 

Alan kılavuzları taleplerini dile getirdi

Tarihi Yarımada'da Görev yapan Alan Kılavuzları, yaşadıkları mağduriyeti dile getirmek amacıyla İskele Meydanı’nda gerçekleştirdikleri basın açıklamasıyla bir araya geldi. Basın açıklamasında Alan Kılavuzları, Alan Kılavuzluğu Kanunu’nun iptal edilmesiyle büyük bir mağduriyet yaşadıklarını dile getirdiler.
Gerçekleştirilen basın açıklamasında uzun yıllar boyunca Çanakkale ruhunu anlatmak için alan kılavuzlarının mücadele verdikleri ifade edildi. Alan Kılavuzları adına Basın Açıklamasını okuyan Melek Can, yeni bir kanun çıkarılması öncelikli talepleri olduğunu belirterek, “Daha önceleri farklı kurum ve değişik kanunlarla görev yapmışken son olarak da 6546 sayılı Alan Kılavuzluğu Kanunu çerçevesinde görev yapmaktayken maalesef bu kanun Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilmiştir. Alan kılavuzlarının çoğu bu topraklarda doğmuş ve bu alanı çok iyi bilen eğitimleri periyodik olarak 18 Mart üniversitesi öğretim üyelerince tamamlanmış defalarca sınavlardan geçmiş, bu alanda kitaplar yazmış konferanslar vermiş ulusal televizyonlarda programlar yapmış alanda çok büyük emeği olan kişilerdir. Son olarak 2 yıl önce aldığımız eğitim ve sınavlar neticesinde 5 yıllık alan kılavuzluğu kimlik kartlarımızı almışken bu süre bile dolmadan alan kılavuzluğu kanunu hukuka aykırı olarak iptal edilmiştir. Türkiye Büyük Millet Meclisinden ve Sayın Cumhurbaşkanımızdan iptal edilen kanunun gerekçelerine uygun olarak yeni bir kanun çıkarılması öncelikli talebimizdir.” Dedi. HABER: ENİSHAN KESKİN
Tarihi Yarımada'da Görev yapan Alan Kılavuzları, yaşadıkları mağduriyeti dile getirmek amacıyla İskele Meydanı’nda gerçekleştirdikleri basın açıklamasıyla bir araya geldi. Basın açıklamasında Alan Kılavuzları, Alan Kılavuzluğu Kanunu’nun iptal edilmesiyle büyük bir mağduriyet yaşadıklarını dile getirdiler.

Gerçekleştirilen basın açıklamasında uzun yıllar boyunca Çanakkale ruhunu anlatmak için alan kılavuzlarının mücadele verdikleri ifade edildi.

Alan Kılavuzları adına Basın Açıklamasını okuyan Melek Can, yeni bir kanun çıkarılması öncelikli talepleri olduğunu belirterek, “Daha önceleri farklı kurum ve değişik kanunlarla görev yapmışken son olarak da 6546 sayılı Alan Kılavuzluğu Kanunu çerçevesinde görev yapmaktayken maalesef bu kanun Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilmiştir. Alan kılavuzlarının çoğu bu topraklarda doğmuş ve bu alanı çok iyi bilen eğitimleri periyodik olarak 18 Mart üniversitesi öğretim üyelerince tamamlanmış defalarca sınavlardan geçmiş, bu alanda kitaplar yazmış konferanslar vermiş ulusal televizyonlarda programlar yapmış alanda çok büyük emeği olan kişilerdir. Son olarak 2 yıl önce aldığımız eğitim ve sınavlar neticesinde 5 yıllık alan kılavuzluğu kimlik kartlarımızı almışken bu süre bile dolmadan alan kılavuzluğu kanunu hukuka aykırı olarak iptal edilmiştir. Türkiye Büyük Millet Meclisinden ve Sayın Cumhurbaşkanımızdan iptal edilen kanunun gerekçelerine uygun olarak yeni bir kanun çıkarılması öncelikli talebimizdir.” Dedi.

HABER: ENİSHAN KESKİN

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tontv.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.